سردار حسین علایی طی سخنانی در سلسله نشست های «انقلاب محرومین» با بیان اینکه ما نباید در گذشته بمانیم و معتقدم که انقلاب اسلامی هم تمام شده نیست، گفت: باید ببینیم مردم دنبال چه بودند و چرا انقلاب کردند، گاهی اوقات پیش میآید کسانی که در مصدر امور قرار میگیرند ناخواسته ضدانقلاب میشوند.
وی تصریح کرد: من از ابتدا با شاه مخالف بودم؛ چرا که می دیدم امام را به دلیل مخالفت با بعضی کارها از کشور بیرون کرده است و اجازه هم نمیدادند اسم ایشان در روزنامهها بیاید یا عکسشان منتشر شود اما در حال حاضر هم خودمان این کارها را میکنیم.
علایی با تاکید بر اینکه در دوران شاه سه مسئله مادمالعمر بودن حکومت شاه، جانشینی فرزندانش و نظام سیاسی جایگزین سلطنت نباشد، مطرح بود، اظهار کرد: این مسائل در دانشگاهها مطرح بود و امام به این مسائل پاسخ دادند. ایشان بر اساس قانون اساسی همان زمان میگفتند سلطنت شاه غیرقانونی است و گفتند فرض کنید پدران ما شما را انتخاب کردند ما که انتخاب نکردیم، امام ملت را ملت حاضر میدانست و نکته مهم رفتار نظام شاه بود که در چندین حوزه زیر سوال رفته بود که یکی از مهمترین موارد، رفتار با مخالفین آن نظام بود.
وی افزود: آن زمان به این نتیجه رسیدند نظام برآمده از رأی مردم و همسو با رای مردم باشد. به همین دلیل نظام جمهوری اسلامی پایدار و ماندگار است اما باید به روز شود اما راه حل همه موضوعات ساختارسازی نیست، همان طور که در انقلاب ساختارها را به هم میریزیم باید برای ماندن هم ساختارهای سیاسی، اقتصادی و دینی را به روز کنیم و هر جا استبداد ظهور میکند ساختار ما ایراد دارد.
وی با بیان اینکه اشکال اساسی ما در حوزه سیاست و اقتصاد، مسئله ساختارها و انسدادی است که ایجاد میکنند، تاکید کرد: ما باید ساختاری ایجاد کنیم که مردم در اداره کشور مشارکت داشته باشند و اصلاح ساختارها مقدم بر افراد است. ما باید در حوزه ساختارها خوب کار کنیم و ساختارهایی که باعث شده حوزه اقتصادی ما به قهقرا برود و سیاست ما انسداد پیدا کند، اصلاح شود.
علایی در پایان اظهار کرد: انقلاب برای این بود که ساختارهای امنیتی را از میان برداریم و اقتصاد وابسته را از بین ببریم و انقلاب ما بهترین انقلابی بود که میتوانست در جهان شکل بگیرد، اما ما نباید به همین متکی شویم؛ چرا که در حال حاضر نیاز است به جلو حرکت کنیم و مهمترین مسئله ما پیشرفت اقتصادی است و باید فضای کسب و کار را بهبود بخشیم.
29215