آنفلوآنزا، یک بیماری مسری تنفسی است که ویروسها آن را به جان شما میاندازند. ویروس آنفلوآنزا، بینی، گلو و گاهی ریهها را تحتتاثیر قرار میدهد و تب، سرفه و گلو درد، آبریزش یا گرفتگی بینی، درد عضلانی یا استخوانی، سردرد و احساس خستگی شدید، از نشانههای شایع این بیماری هستند.
به گزارش به نقل از هفته نامه آتیه نو، اما شبهآنفلوآنزا -با وجود شباهتی که به آن دارد- دلیلی ناشناخته دارد. این بیماری، خود را با تب چهل درجه، سرفه و گلودرد نشان میدهد. گرچه علت دقیق ابتلا به شبهآنفلوآنزا مشخص نیست، اما از نظر متخصصان، روشهای درمان این بیماری با آنفلوآنزا تفاوتی ندارد.
چقدر بیمار میمانید؟
طول دوره ابتلا به آنفلوآنزا، از فردی به فرد دیگر متفاوت است و با توجه به اینکه طیف وسیعی از ویروسها زمینهساز این بیماری میشوند، نوع ویروس هم بر شدت و طول بیماری تاثیر میگذارد. اگر شما آنفلوآنزا یا حتی شبهآنفلوآنزا گرفته باشید، بعید نیست که از دو روز تا دو هفته گرفتار این بیماری بمانید.
چه کسانی در خطرند؟
چه آنفلوآنزا داشته باشید و چه شبهآنفلوآنزا، در صورتی که با کودکان زیر دو سال، سالمندان بالای 65 سال، خانمهای باردار و مبتلایان به بیماریهای خاص زندگی میکنید، باید بیشتر برای درمان خود و البته دورماندن از دیگران تلاش کنید.
چه باید کرد؟
بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری، این است که اواخر شهریورماه تا اواخر مهرماه، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنید، اما اگر با وجود کمکگرفتن از واکسن یا در صورت واکسینهنشدن، به این بیماری مبتلا شدید، تا آنجا که میتوانید از افراد آسیبپذیر دوری کنید.
فراموش نکنید که عفونتهای تنفسی، واگیردار هستند و خیلی زود میتوانند شمار قربانیان خود را بیشتر کنند. شستوشوی مکرر بینی و حلق، با سرمهای شستوشو، شستن مکرر دستها، روشنگذاشتن دستگاه بخور در خانه، مصرف زنجبیل و آویشن و افزایش مصرف زینک و ویتامینسی، میتواند به بهبود سریعتر حال شما در صورت بیمارشدن کمک کند.