خبرگزاری مهر - گروه استانها: روزی که مردم ایران آرزوی استقلال و آزادی داشتند، در دورهای که از زمان مشروطه حسرت قانون گرایی و شنیدن حرف مردم بر دل ملت بود، حضرت امام خمینی(ره) هدفش رساندن جامعه ایران به همان استقلال و آزادی و مطرح شدن مردم بود.
دستگاه سرکوب پهلوی با وجود همه ویترین سازیها نتوانست هژمونی خود را در مقابل اربابان آمریکاییاش حفظ کند و هنوز اعتراضات مردمی جدی نشده بود که تانکهای آهنین در خیابانها پدیدار شد.
کشتار عظیم 15 خرداد 42 به شکلی اتفاق افتاد تا خون شهدایش خود عامل رسوایی نظامی فاسد گردد. زمانی که خودروهای ساواک در کوچه پس کوچههای شهرها به دنبال قدمهای مصمم جوانان انقلابی بود، مردم در خانههایشان برای رسیدن به نتیجه برنامهریزی میکردند.
چنان یکدلی و همدلی در بین ایرانیان در مقابله با حکومت فاسدان شکل گرفته بود که در هر تظاهرات یا اعتصاب سراسری نگاه دنیا را به سمت خود میکشاند.
تمام این تلاشها، صبرها، همدلیها و شجاعتها در 22 بهمن 1357 به ثمر نشست، آن روزی که جامعه یخ زده ایران در حال شکوفه زدن بود، بهاری در قلب زمستان شکل گرفت تا درسی برای تاریخ باشد.
دستهای آغشته به خون شهدا بر در و دیوار شهرها نقش بست تا ریشه انقلابی مردمی که به یک جمهوری اسلامی منجر شد در زمین خسته ایران پرورش دهد.
محورهای انقلاب اسلامی ایران
یکی از اساتید حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: انقلاب اسلامی ما بر سه محور اصلی متمرکز بود که شامل آموزههای دینی، مردم و خواست آنها و همچنین رهبری خردمندانه امام خمینی(ره) میشود.
حجت الاسلام حسینعلی اکبری نیا افزود: در زمینه آموزههای دینی مسئولین طی 39 سال اخیر تلاشهای زیادی کردند که این آرمان و محور انقلاب بسترسازی شود، البته در بعضی بخشها این هدف حاصل شد و در برخی جهات خیر که انتظار میرود انجام گیرد، در این زمینه همه دولتها تلاش کردند و در برخی جهات نیز کم کاری داشتند.
در زمینه آموزههای دینی مسئولین طی 39 سال اخیر تلاشهای زیادی کردند که این آرمان و محور انقلاب بسترسازی شود
وی با بیان اینکه در سه سال اول انقلاب که عملاً نظام درگیر مسائل منافقین و ترورهای کور و شروع جنگ بود، همچنین دولت وقت آن زمان نیز خودش نتوانست مشروعیت کافی را حفظ کند، بنده آن زمان دانش آموز بودم و خاطرم هست که بنی صدر میگفت بگذارید عراقیها وارد کشور شوند و داخل کشور با آنها برخورد کنیم و آنقدر تدبیر نداشت که متوجه شود این قیچی کردن به بهای تقدیم هزاران شهید انجامید.
مدیر موسسه فرهنگی نور شهر قم ادامه داد: پس از آن سایر دولتها کارآمد بودند اما در برخی جهات کم کاریهایی بود که به عملکرد برخی کارگزاران و نه کلیت نظام برمیگشت.
وی تأکید کرد: با وجود همه اینها ما در بسیاری بخشها موفقیتهای مهمی داشتیم، از جمله میتوان به ایجاد اقتدار اشاره کرد، همچنین در تأمین آزادی و رها شدن از یوغ استکبار دیگر دستاورد بزرگ انقلاب ما بود، منظور از آزادی آن آزادی غربی نیست که برخی را دچار اشتباه میکند، بلکه منظور آزادی بر محور شرع و قانون است.
انقلاب نیاز به استقلال اقتصادی دارد
حجت الاسلام اکبرینیا با اشاره به اینکه تأمین استقلال نیز دیگر دستاورد انقلاب است، گفت: در بحث استقلال امروز انقلاب نیاز به استقلال اقتصادی دارد، رهبر معظم انقلاب طی سالهای اخیر تمامی شعارهای انتخابی را بر محور مسائل اقتصادی تنظیم کردند و این به معنی تقویت اقتصاد داخلی و درونگرا شدن آن با نگاه به بیرون است، یعنی اقتصاد مستقل باشد و با کشورهای دیگر نیز تعامل و تجارت داشته باشد.
وی اظهار داشت: استقلال سیاسی ما به خوبی در دنیا جا افتاده است و همگان به آن باور دارند اما استقلال اقتصادی هنوز نیاز به تلاش دارد، ما هنوز در برخی جهات محتاجیم و در این شرایط نمیتوانیم صدایمان را به بلندی به گوش جهان برسانیم، اگر میخواهیم شعار مرگ بر آمریکا را بلند بگوییم باید بر اقتصاد قوی نیز داشته باشیم.
به گفته این استاد حوزه و دانشگاه، اگر خواهان اقتصاد مقاومتی مستحکم هستیم هم دولتها باید به وظایف خود عمل کنند و هم مردم از دولتها و عملکردشان حمایت داشته باشند.
وی با اشاره به اغتشاشات اخیر گفت: در مباحث اخیر بحث یک سری نارضایتیهای اقتصادی مطرح شد اما متأسفانه دشمن توانست در میانه راه وارد شود و آن را به نفع خود مصادره کند.
تجملگرایی مسئولان انقلاب را تهدید میکند
مدیر موسسه فرهنگی نور افزود: یکی از خطراتی که همواره آرمانهای انقلاب اسلامی را تهدید میکند تجملگرایی مسئولان است، مسئلهای که در کلام رهبری هزاران بار آمده و هشدار داده شده است، همچنین انحصاری کردن قدرت دیگر آفتی است که کشور را تهدید میکند، متأسفانه گاهی مسئولان به جای حل یک مشکل، اختلافات خود را دامن میزنند و این در حالی است که باید بدانیم چه اصلاح طلب و چه اصولگرا اگر عملکردمان بر پایه احکام قرآن، بیانات اهل بیت(ع) و تذکرات رهبری استوار باشد و وحدت دولت و ملت مهیا شود، میتوانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم.
پیشرفتهای ما در موضوع انرژی هستهای و بحثهای نانو به برکت انقلاب و به دست جوانان و شهدا حاصل شد
وی با آسیب شناسی عملکرد دولتها گفت: یکی از نکات نادرست در بین دولتها این است که به محض روی کار آمدن یک تیم جدید تا آبدارچی نهادها و ادارات دولتی تغییر میکنند، متأسفانه در نظر نگرفتن تواناییهای افراد به کشور ضربه میزند، تجربه به من نشان داده آنجا که تعامل دولت با اعضا قوی است و مدیر توانمند است یک دستگاه هم موفق میشود، اما جایی که امر و نهی برقرار است و بر اساس جهل اداره میشود، آن سازمان به جایی نمیرسد.
حجت الاسلام اکبرینیا با بیان اینکه یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب اسلامی پیشرفتهای علمی است، تأکید کرد: در حال حاضر ما در موضوع انرژی هستهای و بحثهای نانو پیشرفتهای زیادی داریم، این در حالی است که دنیا این علوم را در اختیار ما قرار نداد، طبق بند 10 ان پی تی دولتهایی که علم هستهای دارند موظف هستند آن را در اختیار سایر دولتها قرار دهند اما دنیا ما را از این موضوع محروم کرد و این موضوع به برکت انقلاب و به دست جوانان و شهدا حاصل شد.
وی ادامه داد: به نظر من نظام جمهوری اسلامی به 75 درصد از خواستهها و اهدافش رسیده است و برای آن 25 درصد هم میتوان با همدلی، همگرایی، وحدت، توجه به سخنان رهبری و دستورات قرآن کریم و استفاده از ظرفیتهای افراد به نتیجه رسید.