به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، نورشاه کامه وال رئیس تنظیم دارو وزارت بهداشت افغانستان با اشاره به قاچاق وسیع دارو به افغانستان که سبب ایجاد مشکلات زیادی در امر داروسازی در افغانستان شده است، گفت: سالانه مقدار قابل توجهی دارو به صورت قاچاق وارد افغانستان میشود.
وی افزود: هم اکنون در افغانستان بیش از 20 کارخانه بزرگ داروسازی فعالیت دارد که با بهترین کیفیت داروهای مورد نیاز مردم افغانستان را برای بیماریهای گوناگون تولید میکند و به تازگی هم یک کارخانه داروسازی به هزینه 3 میلیون دلار در هرات آغاز به فعالیت کرده که تنها این کارخانه داروسازی 14 نوع دارو را برای بیماریهای مختلف تولید میکند.
کامه وال تصریح کرد: در آینده نزدیک این کارخانه های داروسازی با تولید داروهای مختلف در افغانستان نیاز این کشور را از داروهای خارجی کاهش خواهد داد.
وی با اشاره به آثار مخرب داروی قاچاق گفت: شهروندان افغانستان و داروخانه های افغانستان باید از داروهای باکیفیت تولید افغانستان را مصرف کنند و از داروهای بیکیفیت خارجی خودداری کنند .
رئیس تنظیم دارو وزارت بهداشت افغانستان خاطرنشان کرد: قاچاق دارو از کشورهای خارجی یکی از چالش های اصلی وزارت بهداشت در افغانستان است که مبارزه جدی علیه آن اغاز شده است.
از سوی دیگر عبدالحکیم تمنا رئیس اداره بهداشت هرات نیز با ابراز نگرانی از فروش داروهای بیکیفیت و قاچاق در هرات گفت: اداره آنها پس از شکایت های متعدد برخی بیماران که داروهای بیکیفیت خارجی را استفاده کرده و بهبود نیافته اند ، نظارت خود را برای مسدود کردن داروخانههایی که اقدام به فروش داروهای بیکیفیت و قاجاق میکنند، تشدید کرده است.
«حمید الله خادم» رئیس اتاق صنایع و معادن هرات نیز ، فساد گسترده در گمرکات افغانستان و بی توجهی وزارت دارایی برای مبارزه با فساد را در گمرکات را ، عامل اصلی قاچاق دارو از سوی افراد مخرب و سود جود به این ولایت میداند.
وی گفت: دولت مرکزی باید برای مبارزه با قاچاق دارو و جلوگیری از تلف شدن مردم وارد عمل شود.
این درحالیست که مسوولان وزارت بهداشت افغانستان از ایجاد کارخانه های داروسازی در افغانستان با کیفیت و استاندارد های بهداشتی جهانی خبر میدهند که نیاز های افغانستان را نسبت به خرید دارو از کشورهای کاهش میدهد.
/