به گزارش ایسنا، اکثر کشتیهای ماهیگیری که در منطقه آلوده حضور داشتند به عنوان کشتیهای چینی شناسایی شدند.
نگرانیهای عمدهای نسبت به احتمال آلودگی غذای دریایی و زندگی دریایی در پیرامون محل غرق شدن نفتکش سانچی وجود داشته است.
نفتکش سانچی که حامل 136 هزار تن میعانات – نفت فوق سبک – از ایران به مقصد کره جنوبی بود، ششم ژانویه با کشتی باری چینی "سی اف کریستال" در دریای چین شرقی برخورد کرد و بلافاصله آتش گرفت. تلاشهای گسترده برای اطفای آتش این نفتکش به دلیل شرایط جوی نامساعد، موجهای بلند، بادهای شدید و دود سمی ناشی از سوختن محموله نفتی آن و همچنین یافتن خدمه و جلوگیری از یک فاجعه محیط زیستی گسترده بینتیجه ماند و این نفتکش پس از گذشت بیش از یک هفته سوختن در آتش، غرق شد.
نفت فوق سبک برخلاف آلودگیهای نفتی که پیش از این اتفاق افتاده بود، فوقالعاده سمی بوده و قابل مشاهده نیست.
کارشناسان میگویند برای نخستین بار است که محصول نفتی از این نوع در ابعاد گسترده سطح آب را آلوده کرده است.
یک لکه نفتی همچنان نزدیک به محل غرق شدن سانچی مشاهده می شود. این لکه در حدود 700 متر طول و 20 متر پهنا دارد.
به گفته کارشناسان مستقل، ماهیگیری تا مدتها بعد از این حادثه متوقف نشد و گزارش رسانههای چینی نیز چنین مسالهای را تایید میکند.
آمار و تصاویر ماهوارهای که به دست شبکه خبری بی بی سی رسیده است، نشان میدهد قایقهای ماهگیری پس از این حادثه در منطقه حضور داشتند.
چین صادرکننده بزرگ غذای دریایی بوده و منطقه آلوده به عنوان محل غنی از گونههای دریایی مختلف شناخته شده است.
طبق اعلام وزارت کشاورزی چین، منطقهای به شعاع 30 مایل دریایی از محل حادثه پس از این اتفاق به عنوان منطقه ممنوعه اعلام شد.
به گفته برد سول، تحلیلگر "اوشن مایند" که سازمان متخصص در رهگیری فعالیتهای ماهیگیری است، تحلیلها این سازمان نشان میدهد فعالیتهای ماهیگیری در منطقه از زمانی که حادثه اتفاق افتاد در شعاع 60 مایل دریایی محل ادامه داشته است.
طبق برآورد این گروه، بیش از 400 کشتی ماهیگیری در این منطقه در فاصله ششم ژانویه تا 25 ژانویه فعالیت کردند در حالی که 13 کشتی در شعاع 60 مایل دریایی محل غرق شدن سانچی شناسایی شدند.
سانچی پس از برخورد با کشتی باری و پیش از غرق شدن، بین 50 تا 100 مایل دریایی به سمت جنوب جابهجا شد. این مساله به معنای آلوده شدن دریا به میعانات این نفتکش در طول مسیر بوده است.
وزارت حمل و نقل چین اعلام کرده است تیم نجات محل کشتی غرق شده را در عمق 115 متری دریا مکانیابی کرده است.
"اوشن مایند" در تحلیل خود اعلام کرد در فاصله 26 ژانویه تا 14 فوریه، تعداد 146 کشتی ماهیگیری در منطقه فعال بودند و دو کشتی ماهیگیری نیز در شعاع 60 مایل دریایی محل غرق شدن سانچی حضور داشتند.
یافتههای سازمان بینالمللی "دیدهبان صید جهانی" که کشتیهای ماهیگیری را رصد میکند نیز مشابه تحلیلهای انجام شده از سوی "اوشن مایند" است.
طبق گزارش خبرگزاری شینهوا، اقدام دولت برای دور نگه داشتن کشتیهای ماهیگیری از محل غرق شدن سانچی دو روز پس از غرق شدن این کشتی و 10 روز پس از برخورد آن روی داد.
کارشناسان آلودگی نفتی بینالمللی میگویند که این مداخله بسیار کند بوده است.