فرهنگ زاجفروشها رئیس کمیته زیورآلات هفتمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دو سال است که کارگروه مد و لباس کشور علاوهبر طراحی پارچه و لباس به محلقات مد یعنی زیورآلات هم توجه میکند. امسال، 550 ثر به دست ما رسیده. این کارها در بخشهای مختلفی چون رندر یا کار کامپیوتری، اتود دستی و کار ساخت با دست ارائه شدهاند و در هر شاخه، بیش از 20 کار پسندیده شده است.
رئیس کمیته زیورآلات هفتمین جشنواره مد و لباس فجر گفت: یکی از دست اندرکاران بنیاد ملی مد و لباس، خلیج فارس را به عنوان موضوع ویژه جشنواره مد و لباس پیشنهاد کرد اما ما بر آن شدیم تا این جشنواره، بخش آزاد هم داشته باشد تا افراد بیشتری در آن شرکت کنند. اما خلیج فارس، محدوده گسترده ای را شامل میشود و چند استان از جمله هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و حتی خوزستان را دربرمیگیرد و هر کدام از این استانها آداب و رسوم، سنتها، صنایع دستی و نشانههای خاص خود را دارند.
زاجفروشها در پاسخ به این که قرار است سالهای آینده هم موضوع واحدی برای بخش زیورآلات جشنواره مد و لباس فجر در نظر گرفته شود گفت: خوب است که موضوع واحدی وجود داشته باشد تا طراحان بتوانند فرهنگسازی کنند. از سوی دیگر باید به طراح فرصت داده شود تا به ایده خود فکر و قطعه مناسبی را انتخاب کند و کاری که انجام میدهد فقط جنبه زینتی نداشته و زیورآلات نباشد.
این طراح زیورآلات به این که برگزارکنندگان جشنواره مد و لباس فجر نتوانسته اند جشنواره را به درستی معرفی کنند اشاره و بیان کرد: ذهنیت بسیاری از طراحان زیورآلات این است که جشنواره مد و لباس فجر، یک جشنواره دانشجویی است در حالی که باید توانمندترین آدمها در این جشنواره شرکت کنند چراکه هنوز این جشنواره نتوانسته خود را به درستی معرفی و افراد را به حضور تشویق کند.
زاجفروشها با اشاره به این که برخی طراحان طلا و جواهر، جشنواره مد و لباس فجرا را دولتی میدانند و به این خاطر در ان شرکت نمیکنند گفت: بنیاد ملی مد و لباس، جریان را بهطراحان و سازندگان جواهر سپرده ما باید وارد میدان شویم؛ مدسلزی کنیم و جریان ساز باشیم.
به گفته رئیس کمیته زیورآلات هفتمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر، نمایشگاههای مختلفی در حوزه طلا و جواهر در طول سال برگزار میشود که نمایشگاه تخصصی زیورآلات، نمایشگاه صنایع دستی و همچنین مد و لباس فجر از جمله آنهاست. بنابراین حتی اگر برگزاری نمایشگاههای مختلف از سوی نهادهای متفاوت را نوعی موازی کاری بدانیم، با این کار، نه تنها اتفاق ناخوشایندی نمیافتد بلکه طراحان به رقابت بیشتر با یکدیگر فکر میکنند و فرصت بیشتری برای ایده پردازی دارند.
زاجفروشها با انتقاد از غرفه آرایی بخش زیورآلات در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر افزود: جای این غرفه و شیوه نمایش زیورالات اصلا خوب نیست. کدام یک از مخاطبان به طبقه دوم تالار وحدت میآیند تا زیورآلات به نمایش درآمده را ببینند. پیش از این که وضع بدتر از این بود؛ یعنییک ردیف کفش بود یک ردیف زیورآلات. در حالی که کفش و زیورآلات با هم قابل مقایسه نیستند برای مثال پارسال، انگشنر فیروزه ای که یکی از طراحان به جشنواره آورده بود، 80 مییون تومان داشت و این مبلغ را نمیتوان با کفش مقایسه کرد.