
مدیرعامل تشکل محیط زیستی پیامآوران اردیبهشت از مرگ میلیونها قطعه ماهی "قرمز" در ایام نوروز یاد کرد و گفت: تا جاییکه ممکن است نباید این ماهیها را بخریم و محبوس کنیم.
به گزارش به نقل از ایسنا،شیرین خوانساری با بیان اینکه زیستگاه اصلی این ماهیها در آبهای آزاد شرق آسیا از جمله چین و ژاپن است، عنوان کرد: این ماهیها باید در آبهای سرد نگهداری شوند، اما شرایط نگهداری و فروش آنها در بازار عید بسیار نامناسب است.
این فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: گاهی صدها قطعه ماهی قرمز در یک ظرف کوچک کنار خیابان عرضه میشود و بسیاری از این ماهیها حین جابجایی دچار سکته شده و از بین میروند.
خوانساری یادآور شد: به علاوه بلافاصله پس از بازار عید، دیگر این ماهی ها خرید و فروش نمیشود و چون سودی برای عرضه کنندگان ندارد، از بین میروند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بعد از عید مردم ماهی خریداری شده را در آبهای آزاد رها میکنند که این ماهیها ممکن است ویروس داشته باشند و این ویروس را به سایر گونههای آبزی منتقل کنند و باعث مرگ و میر آنها شوند.
به گفته این فعال محیط زیست، شرایط نگهداری ماهیهای قرمز در منازل هم بسیار نامناسب است و بسیاری از آنها چند روز بیشتر زنده نمیمانند.
مدیرعامل تشکل محیط زیستی پیامآوران اردیبهشت معتقد است، در مجموع محبوس کردن یک موجود زنده فقط با هدف زیبایی، و بعد هم نابود شدن آن اصلا از دید محیط زیست کار پذیرفتهای نیست و باید تا حد امکان از خرید این ماهیها خودداری کرد.
خوانساری افزود: به علاوه برخی منابع هم نقل کرده اند که ماهی قرمز مربوط به سنت دیرینه ایرانیها برای سفره هفت سین نیست و از کشورهای آسیای شرقی به آیین ما اضافه شده است.