دبیر انجمن داروسازان ایران تاکید کرد که قبل از هرگونه ابلاغ یا تغییر در آییننامه فعلی تاسیس داروخانهها، نیاز است سند توسعه اشتغال داروسازان ایران با حضور نمایندگان تمام ذینفعان تهیه شود.
به گزارش به نقل از ایسنا،مهدی سجادی در خصوص برخی تصمیمها برای تغییر آییننامه تاسیس داروخانهها اظهار داشت: بیشک همه ما از تکمیل و بهینه سازی آیین نامهها استقبال میکنیم، ولی موضوع اساسی این است که هرگونه تغییر باید مبتنی بر آسیب شناسی برنامهها و آیین نامههای قبلی باشد تا به گونهای عمل نشود که به قول معروف از چاله بیرون بیاییم و در چاه بیافتیم.
وی ادامه داد: ضمن اینکه تغییرات پیاپی آیین نامهها نیز امر ناپسندی است که موجب القای ناپایداری و بیثباتی به فضای کسب و کار شده، اجرای سیاستها را فرسایشی کرده و ناامنی ذهنی برای داروسازان ایجاد میکند.
سجادی تصریح کرد: خوشبختانه نظام دارویی کشور، در این سالها توانسته در ابعاد مختلف، دستاوردهای بزرگی حاصل کند که یکی از آنها تسهیل دسترسی مردم به داروخانهها است؛ به طوری که در اغلب مناطقی که خدمات پزشکی و درمانی ارائه میشود، شاهد راهاندازی داروخانهها بودهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعدادی از داروسازان، مجوز تاسیس داروخانه دریافت کردهاند و در جستجوی محل مناسب برای راهاندازی داروخانه خود هستند و قطعا اگر برخی مناطق این پتانسیل را از لحاظ جمعیتی و وجود مراکز درمانی داشته باشد، دارندگان مجوز تاسیس داروخانه، این مناطق را شناسایی کرده و داروخانه خود را آنجا تاسیس خواهند کرد.
دبیر انجمن داروسازان ایران ادامه داد: اگر هدف از تغییر آییننامه تاسیس داروخانهها، اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان جوان داروساز است، باید به دور از واکنشهای لحظهای و هیجانی، در این خصوص بسته جامع اشتغالزایی داروسازان تدوین شود که در این بسته، ورودیها و محلهای تقاضای اشتغال داروسازان، کاملا مدیریت شده و مبتنی بر نیازسنجیها شکل گیرد.
وی افزود: به منظور ریلگذاری برای حصول یک نتیجه ماندگار و تدوین بسته جامع اشتغالزایی داروسازان، انجمن داروسازان ایران آمادگی خود را برای همراهی یا مدیریت یک طرح ملی مطالعاتی با عنوان «سند توسعه اشتغال داروسازان ایران در افق 30 سال آینده» اعلام میدارد.
سجادی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو بهتر است قبل از هرگونه ابلاغ یا تغییر در آییننامه فعلی، سند توسعه اشتغال داروسازان ایران را با حضور نمایندگان تمام ذینفعان تهیه کند.
وی در پایان گفت: انجمن داروسازان ایران، بر اساس بیش از یکصد سال فعالیت صنفی و تشکلی، تبعات و عواقب ناگواری را به دنبال تغییرات جدید، احساس میکند که به صورت دومینویی میتواند مخاطراتی را به فضای اقتصاد داروخانهها تحمیل کند و بر این اساس، با تغییرات جدید آیین نامه تاسیس داروخانهها، به این شکل و با فرایند فعلی، کاملا مخالف است.