منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی (MENA) در سالهای اخیر روند رشد سریعی در صنعت IT داشته است. با این اوصاف است که حالا بررسیها نشان میدهد میزان سرمایهگذاری IT در این مناطق همچنان روند صعودی دارد. بر اساس جدیدترین بررسیهای انجامشده از سوی موسسه تحقیقاتی گارتنر، انتظار میرود میزان سرمایهگذاری خاورمیانه و آفریقای شمال در صنعت IT تا پایان سال 2018 به 155میلیارد دلار برسد تا به این ترتیب رشد سالانه 4/ 3 درصدی را به ثبت برساند.
تحلیلگران گارتنر معتقدند که صنعت IT میتواند تجارت دیجیتال را متحول کند و چشمانداز آینده اقتصاد کشورها را تحت تاثیر خودش قرار بدهد.
کارشناسان معتقدند میزان سرمایهگذاری این دو منطقه در صنعت IT در سال 2018 به بالاترین میزان خودش در سه سال گذشته میرسد. در این میان سرمایهگذاری در بخش سرویسهای ارتباطی بیشتر از سوی مصرفکنندگان انجام خواهد شد. بخش نرمافزار اما بیشترین رشد سالانه را در سال جاری میلادی تجربه خواهد کرد. بررسیهای گارتنر نشان میدهد که میزان سرمایهگذاری منطقه MENA در بخش نرمافزار تا پایان سالجاری میلادی رشد سالانه 7/ 12درصدی خواهد داشت و میزان این رشدبرای اولین بار در طول دو سال گذشته دو رقمی میشود.
این روند رشد به دنبال تمایل شرکتها به خرید سیستمهای نرمافزاری هوشمند برای انجام امور مختلف از راه دور و حتی برونسپاری ایجاد شده است. با این همه اما میزان سرمایهگذاری همه بخشها از متوسط منطقه بالاتر نرفته است. سرمایهگذاری در بخش کلاد در این منطقه اما یکی از کمترین میزان سرمایهگذاریهای انجام شده در صنعت IT دنیاست.
کارشناسان معتقدند به طور کلی نوسانات بازار ارز در این منطقه تاثیر زیادی بر روند سرمایهگذاریها گذشته است و در واقع فرآیند انتخاب را محدود کرده است. در نهایت اما بخش خدمات ارتباطی بیشترین سهم از سرمایهگذاری در صنعت IT این منطقه را در اختیار دارد که این موضوع به دنبال افزایش تمایل کاربران به استفاده از گوشیهای موبایل هوشمند پیشرفته رخ داده است. به این ترتیب نیاز به پوشش بیشتر و بهتر شبکههای ارتباطی برای انتقال اطلاعات و همزمان کاهش قیمت استفاده از این خدمات، باعث افزایش میزان سرمایهگذاری در این بخش میشود.
به طور کلی اما تحلیلگران گارتنر معتقدند که در منطقه MENA تمرکز بیشتر روی تکنولوژیهای جدید و توسعه آنهاست. به همین دلیل هم در سالهای اخیر میزان سرمایهگذاری این منطقه در صنعت IT رشد قابلتوجهی داشته است. از طرف دیگر سرمایهگذاری این منطقه در بخشهای بانکداری الکترونیک و امنیت سایبری هم افزایش پیدا کرده است و انتظار میرود با رواج بیشتر بانکداری مجازی و الکترونیک این روند رشد صعودی داشته باشد.
در واقع توسعه تکنولوژیهای جدید بلاکچین، ماینینگ و تمایل به ترویج استفاده از ارزهای مجازی، چنین نیازی را ایجاد کرده است.