ماهان شبکه ایرانیان

از جشنواره فیلم فجر چه خبر؟/ [بخش سوم]

روزهای جشنواره فیلم فجر یکی پس از دیگری می­‌گذرند و روند اکران فیلم‌­های متوسط ادامه دارد. در پنجمین روز از جشنواره، فیلم­‌های «بدون تاریخ بدون امضا»، «ماه گرفتگی»، «انزوا» و «مادری» برای اصحاب رسانه اکران شدند. با بنیتا همراه باشید تا از حال و هوای کاخ جشنواره باخبر شوید.

 روزهای جشنواره فیلم فجر یکی پس از دیگری می­‌گذرند و روند اکران فیلم‌­های متوسط ادامه دارد. در پنجمین روز از جشنواره، فیلم­‌های «بدون تاریخ بدون امضا»، «ماه گرفتگی»، «انزوا» و «مادری» برای اصحاب رسانه اکران شدند. با بنیتا همراه باشید تا از حال و هوای کاخ جشنواره باخبر شوید.

 از بین فیلم­‌های روز پنجم تنها فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» را دیدم که کنجکاوی برانگیزترین فیلم آن روز بود. دومین فیلم جلیلوند فیلم بدی نیست، استحکام یک اثر استاندارد را دارد، ساختار فنی‌ اش هم یک سرو گردن از بسیاری از فیلم­‌های به نمایش درآمده در جشنوار بالاتر است اما فضای تلخ­ش گزنده است و مخاطب را آزار می­‌دهد. فیلم متاسفانه پایان معلق و بی­‌منطقی هم دارد که نمی‌­توان نام پایان باز برایش گذاشت.

جشنواره فجرامیراقایی روی فرش قرمز فیلم بدون تاریخ بدون امضا

در روز ششم جشنواره فیلم­‌های «خوب، بد، جلف»، «آذر»، «ماجرای نیمروز» و «پشت دیوار سکوت» اکران شدند. «خوب، بد، جلف» فیلمی نیست که بتوان به آن ستاره‌­های زیادی داد اما دست‌کم با فضای مفرح­ش از تلخی آن‌همه فیلمی که پشت تعهد اجتماعی سنگر گرفته­‌اند و فضای بی ظرافت و عبوس­شان مخاطب را پس می­‌زند، کم می‌کند. بازی‌­های فیلم یک‌دست و گیرا هستند و شوخی­‌های بامزه‌­اش حال مخاطب را خوب می‌­کند.

جشنواره فیلم فجرسام درخشانی و پژمان جمشیدی در نشست خبری خوب بد جلف

«آذر» اولین فیلم محمد حمزه‌­ای اثری متوسط مانند بسیاری از فیلم­‌های این دوره از جشنواره است. داستان فیلم درباره زن و شوهری است که تصمیم می‌­گیرند یک رستوران را با شراکت پسرعموی مرد بخرند اما در این میان دچار مشکل و درگیری می‌­شوند.« آذر» فراز و فرود دراماتیک به‌قاعده ای دارد اما مشکل آن‌جاست که ملات داستانی‌­اش برای تبدیل شدن به فیلمی یک ساعت و نیمه کم است و به همین خاطر کارگردان به تمهید تکراریِ نشان دادن زن جوان در حال موتورسواری و ملاقات‌­های پی در پی وی با شوهرش در زندان روی می‌آورد که از حوصله مخاطب خارج است.

جشنواره فیلم فجرهستی مهدوی فر نشست فیلم آذر

اما بهترین فیلم روز ششم و بهترین فیلم جشنواره تا به امروز بدون تردید دومین اثر سینمایی محمدحسین مهدویان کارگردان جوان و مستعد کشورمان است که امسال با فیلم «ماجرای نیمروز» در جشنواره حضور دارد. این فیلم نگاهی دارد به ترورهای گروهک منافقین در سال­‌های ابتدایی انقلاب و تلاش ماموران اطلاعات امنیت برای دستگیری آنها. در نگاه اول انتخاب بازیگران فیلم عجیب بنظر می­‌رسد. یکی از نقش­‌های اصلی و یکی از نقش‌های مکمل مرد را بازیگران کمدی ایفا می­‌کنند که انتخابی پرریسک برای تریلری سیاسی به نظر می­‌رسند .سایر بازیگران نیز برای مخاطب ناشناخته هستند اما ترکیب خوب این بازیگران و بازی­‌های بسیاردرخشان­شان همه توجه­‌ها را به تریلر پرتعلیق و خوش‌ساخت مهدویان جلب می­‌کند. در این میان بهترین بازی فیلم از آنِ هادی حجازی‌فر است که سال گذشته هم بازی فوق‌العاده‌اش در «ایستاده در غبار» همه را غافلگیر کرد.

مهرداد صدیقیان، مهدی پاکدل و جوادعزتی در نشست فیلم ماجرای نیمروز

در هفتمین روز از جشنواره فیلم‌های «زیرسقف دودی»، «سارا وآیدا»، «سد معبر» و« قاتل اهلی» در کاخ جشنواره اکران شدند. در بین این آثار، موفق به تماشای فیلم‌های «سارا و آیدا» و «سد معبر» شدم. هر دوی این فیلم­‌ها در خوشبینانه­‌ترین حالت آثاری متوسط هستند که همچنان دم از تعهد اجتماعی و دغدغه‌های بزرگ می­‌زنند اما قصه پروپیمان و جذابی برای ارائه به مخاطب ندارند. «ساراو آیدا» فیلمنامه و بازی­‌های ضعیفی دارد و «سد معبر» با فضای تلخش همان پیام­‌های شعارزده فیل‌م­های این روزهای جشنواره را تکرار م‌یکند. سعید روستایی با فیلم خوب «ابد و یک روز» ثابت کرده بود می‌تواند در عین ساخت اثری به غایت تلخ، از مخاطب خنده بگیرد و پاساژهایی را برای تعدیل فضای سنگین فیلمش ایجاد کند، اما در فیلمنامه «سدمعبر» چنین نکته‌ای وجود ندارد و سراسر فیلم شاهد فضای ملتهب و متشنج هستیم و شخصیت‌هاییکه با دلیل یا بی دلیل برسر هم فریاد می­‌زنند.

 

 باران کوثری در نشست سدمعبر

حواشی:

عادل فردوسی­‌پور بالاخره در پنجمین روز جشنواره در برج میلاد دیده شد. این گزارشگر محبوب فوتبال هرسال مشتری دائم جشنواره فیلم فجر است.

محمدرضا عارف و همسرش برای دیدن فیلم «مادری» به برج میلاد آمدند.

صبح روز جمعه خبر درگذشت ناگهانی حسن جوهرچی، دوستداران این هنرمند را دچار شوک و ناراحتی کرد. در پی همین اتفاق پیش از اکران اولین فیلم سینمایی یاد این بازیگر تازه درگذشته گرامی داشته شد.

قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن حضور در برج میلاد، از صحنه‌های زیاد سیگار کشیدن در فیلم‌های سینمایی جشنواره انتقاد کرد.

در نشست پرسش و پاسخ این فیلم پس از اشاره مهدویان به تلاش برای اکران و توزیع خارجی فیلم، سوالی درباره قابلیت حضور این فیلم به عنوان نماینده ایران در اسکار پرسیده شد که مهدویان با شوخی و خنده جواب داد برای سال آینده که اصغر فرهادی فیلم ندارد، شاید فیلم او به اسکار فرستاده شود.

محسن تنابنده به همراه همسرش در برج میلاد حضور پیدا کرد و سوژه عکاسان خبری شد.

 نمایش فیلم ماجرای نیمروز علاوه بر هنرمندانی همچون حاتمی‌کیا که برای دومین روز به جشنواره می‌آمد، مهمانان غیر هنری دیگری هم از جمله وزیر بهداشت، وزیر دادگستری و شهردار تهران داشت.

در روزهای آتی هم با گزارش های بنیتا از برج میلاد همراه باشید.

  بخش اول و  دوم  این گزارش را بخوانید.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان