به گزارش خبرنگار ایسنا، سید پرویز فتاح صبح امروز در جشن توانمندسازی 1300 خانوار کمیته امداد قم در مجتمع فرهنگی و تربیتی حضرت معصومه(س) با گرامیداشت هفته نیکوکاری عنوان کرد: در سال 96 یکی از اقدامات مهم مجلس در تصویب بودجه که در تاریخ کمیته امداد بی نظیر بود، تبصره 14 است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: در این مصوبه بودجه، 4 هزار میلیارد تومان با طرح مجلس برای خانواده های تحت پوشش و بهزیستی لحاظ شد.
وی اظهار کرد: دولت نیز انگیزه لازم را داشت و این مصوبه را از ابتدای فروردین سال جاری اجرا کرد در نتیجه پرداختی ما به عنوان مستمری ماهانه به بیش از 3 برابر رسید.
فتاح عنوان کرد: این قانون و مصوبه را دولت از فروردین به درستی و با دقت اجرا کرده است و از دی ماه هم اجرای آن را به صورت مستمری به کمیته امداد سپرده شد.
وی تصریح کرد: قبل از آن مستمری به حساب یارانه واریز می شد و در این دو ماه اخیر از طریق کمیته به صورت مستمری و تخصیص صد در صدی به افراد تحت پوشش اختصاص می یابد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) بیان کرد: اقدام بعدی مجلس که با همکاری دولت در حمایت از افراد تحت پوشش بی سابقه بود تبصره 16 می باشد؛ طبق این تبصره در سال جاری در بودجه 96 مبلغ 3 هزار میلیارد تومان برای اشتغال لحاظ شده است که در این میان 2 هزار و 100 میلیارد تومان نیز سهم کمیته امداد بوده است و تا پایان اسفند امسال 85 درصد آن جذب می شود و این امر نشان دهنده همراهی بانک ها و دولت می باشد.
فتاح عنوان کرد: با توجه به اینکه افراد برای دریافت وام تا پایان خرداد ماه سال آینده مهلت دارند اطمینمان یافته ایم آن را صد در صد جذب کنیم.
وی گفت: اگر این اتفاق بیفتد نشان می دهد در سال 96 تعداد 140 هزار فقره وام پرداخت کرده ایم و به هدف گذاری دست یافته ایم در این راستا بخشی از منابع از کمیته امداد و صندوق امداد بوده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: اتفاق مهم دیگری که جای تقدیر دارد بودجه 97 است به طوری که تبصره 14 را با مصوبه و عنایت دولت از 4 هزار به 7 هزار میلیارد تومان ارتقاء داده است.
وی اظهار کرد: این بودجه در سال 97 بالاترین رشد را نشان می دهد که به اتفاق آراء تصویب شد در این باره به ماده 79 برنامه ششم استناد کردیم یعنی در اختیار کمیته امداد و بهزستی با نظر دولت و سازمان مدیریت قرار می گیرد و به صورت مستمری عمل می شود.
فتاح عنوان کرد: اگر به درستی مصوبه را اجرا کنیم طبق ماده 79 هر سال مستمری بهزیستی و امداد نسبت به تورم باید افزایش یابد یعنی 10 درصد به مستمری 96 باید اضافه شود و آن 4 هزار، 4 هزار و 400 میلیارد تومان می شود.
وی بیان کرد: با این روال مبلغ 2 هزار و 600 میلیارد تومان می ماند که بین کمیته و بهزیستی تقسیم می شود توافق ما با وزارت رفاه و تامین اجتماعی این است که افراد پشت نوبت نمانند و افرادی که پشت نوبت هستند در سال 97 همه میتوانند تحت پوشش قرار بگیرند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: برای تبصره 16 که وام بوده، 2 هزار میلیارد ریال لحاظ شده است البته حتما محدودیت هایی بوده است لذا برآنیم امسال این رقم وام به صورت 100 درصد جذب شود.
رویکرد مجلس و دولت محرومیت و فقر زدایی به ویژه رفع فقر مطلق است
وی گفت: رویکرد مجلس و دولت محرومیت و فقر زدایی به ویژه رفع فقر مطلق است ما از این استقبال می کنیم مجموعه تلاش هایی صورت گرفت که امسال از کمک های مردمی 2 هزار میلیارد تومان جذب داشته باشیم.
فتاح بیان کرد: این عدد 30 درصد نسبت به سال 95 بالاتر است و کمک های مردمی افزایش یافته است اگر این رقم را به ردیف اصلی که 4 هزار و 200 میلیارد تومان بوده اضافه کنیم تا امروز 92 درصد پرداخت شده است.
وی عنوان کرد: این رقم بالاترین ردیف است؛ قول مساعد داده شده که 100 در صد تحقق یابد اگر این اتفاق بیفتد 6 هزار میلیارد تومان اعتبار پرداخت می شود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: جامعه هدف ما وسیع است وقتی این عدد بزرگ را بر جامعه بزرگ تقسیم می کنیم برای هر نفر 1 میلیون و 200 هزار تومان در طول سال می رسد و به طور میانگین هر فرد 100 هزار تومان در ماه دریافت می کند.
وی تصریح کرد: امسال 30 درصد کمک های مردمی افزوده شد و این علامت مثبت است یعنی اعتماد مردم به کمیته امداد در حال افزایش است هر چه شفاف تر عمل کنیم و گزارش درست دهیم و عملکرد را ارتقا دهیم این اعتماد توسعه می یابد.
فتاح گفت:ما بر انیم روش های الکترونیکی را توسعه دهیم روش های سنتی دیگر جوابگوی جمعیت نیست.
وی ادامه داد:در حدود 170 هزار یتیم تجت پوشش در کل کشور داریم هر یتیم 5 حامی دارد و متوسط در کشور 160 هزار تومان دریافتی دارد این رقم جدا از کمک های دولت و مردم است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: در استان قم سرانه کمک بالاست و تعداد بالای افراد خیر در قم این رقم را افزایش داده است، در این راستا دایره قم باید ملی تعریف شود و به استان های محروم نیز مساعدت شود، این انتظار بزرگ از قمیهاست.
وی بیان کرد: قم برای کشور در حال الگوسازی است باید در کشور این امور را توسعه دهیم. باید مددکاری اسلامی و استفاده از ظرفیت طلاب حوزه ها و اداره خواهران و نگاه بر خانه سازی برای کشور الگو شود. در حوزه حامیان و خیران نیز قم برای کشور الگوسازی می کند.
کاهش 15 درصدی افراد تحت پوشش کمیته امداد
فتاح عنوان کرد: در مدت دو سال اخیر 15 درصد از افراد تحت پوشش کاهش یافته است. دو سال قبل به سازمان هدف مندی 1 میلیون و 740 هزار خانواده تحت پوشش را گزارش دادیم و امسال 1 میلیون و 510 هزار خانواده آمار می باشد که 230 هزار خانواده یعنی 15 درصد کاهش یافته است .
وی گفت: برنامه توانمند سازی اشتغال این رقم را کاهش داده است. خوشبختانه معوقات افراد تحت پوشش بانکی اعضای کمیته امداد کم است و 100 درصد برمیگردد زیرا جامعه هدف ما خوش حساب است.
افزایش مستمریها انگیزه مراجعه به کمیته امداد را افزایش داده است
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: سخنانی در مورد فقر داشتهایم که برداشت بدی از سخنان ما شد امسال مراجعات ما افزایش یافته اما این به معنای افزایش فقر نیست؛ همه رویدادها باید به درستی تحلیل شود. مراجعه زیاد مردم به کمیته امداد به معنای توسعه فقر نیست؛ افزایش مستمری ممکن است در مراجعات انگیزش ایجاد کرده باشد لذا بخشی از مراجعات طبیعی است.
وی ادامه داد: توسعه اقتصادی موجب کاهش مراجعات می شود؛ اعتیاد و بیکاری و حاشیه نشینی و طلاق عوامل خارج از امداد دارد و می تواند کنترل شود.
کاهش 20درصدی هزینههای کمیتهامداد
فتاح در ادامه عنوان کرد: خوشبختانه هزینه ها را کنترل کرده ایم، هزینه های امداد 20 درصد کاهش یافته است و در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی صندوق قرض الحسنه حرکت بزرگی بود. امسال 1000 میلیارد تومان وام پرداخت کردیم، سال آینده 1500 میلیارد تومان وام پرداخت می شود ؛ دولت هم همکاری کرد و یارانه ها را به صندوق منتقل کرد. این صندوق 18 نوع خدمت هم ارائه می دهد.