ماهان شبکه ایرانیان

۲۵ خاصیت دارویی و درمان باور نکردنی بلوط (Oak) آشنا شوید

نامهای دیگر بلوط بالوط ، ثمرالفؤاد ، عفصیج ، سندیان ، درخت بلوط ، شجرة‌البلوط ، جَفت ، جَفت بلوط ، دارماز ، مازودار ، داری ماز ، مازو ، مازوج ، قلقاف ، زشگه ، مازو روسکا ، قچه ، بلوط گز علفی ، گز علفی ، گزو، سفید مازو ، سفید بلوط ، یووُل ، وِیوال ، وَهوال ، کَرمازو ، پالیط ، برودار ، برامازو ، برامازی ، خرنوک ، بلیط، مازی ، برو ، برودار ، بلو، ...

نامهای دیگر بلوط

بالوط ، ثمرالفؤاد ، عفصیج ، سندیان ، درخت بلوط ، شجرة‌البلوط ، جَفت ، جَفت بلوط ، دارماز ، مازودار ، داری ماز ، مازو ، مازوج ، قلقاف ، زشگه ، مازو روسکا ، قچه ، بلوط گز علفی ، گز علفی ، گزو، سفید مازو ، سفید بلوط ، یووُل ، وِیوال ، وَهوال ، کَرمازو ، پالیط ، برودار ، برامازو ، برامازی ، خرنوک ، بلیط، مازی ، برو ، برودار ، بلو، کُلوک ، کووُل ، بلند مازو ، میزی ، سیاه مازو ، اِشپَر ، پالوط ، مایزو ، سندان ، قلابو ، بری و شن می‌باشد

مواد تشکیل دهنده کلگ

مردم بختیاری زاگرس نشین برای درست کردن کلگ از مواد زیر استفاده می کنند:

  1. برگ درخت بلوط
  2. پوسته درخت بلوط
  3. میوه درخت بلوط

نحوه درست کردن کلگ

  1. برگ ، پوسته و میوه بلوط را آسیاب کرده و با هم مخلوط می کنند.
  2. این پودر (کلگ) را در داخل ماست میریزند
  3. یا کمی آب با کلگ قاطی کرده ،و بصورت کشک در می آورد.و در آفتاب گذاشته تا خشک شود و بصورت کشک استفاده می کنند.
خاصیت دارویی درمانی کلگ
خاصیت دارویی درمانی کلگ

25 خاصیت دارویی درمانی کلگ یا بلوط

فهرستی از بیماریهای که با بلوط (کلگ) مداوا می شوند :

  1. درمان اسهال : برای درمان اسهال از آرد بلوط (کلگ) استفاده می کنند. اگر اسهال شدید باشد، آن را همراه با ماست می خورند. گاه نیز آرد بلوط به تنهایی جهت مداوای اسهال بکار میرود. مصرف میوه خردشده بلوط همراه با عسل و آب را نیز برای بندآمدن اسهال مفید است.
  2. درمان بواسیر :یک قاشق چای خوری کلگ در یک لیوان آب جوش ریخته و به صورت دمکرده به بیمار بدهید
  3. درمان استفراغ : در اسلام آباد غرب جهت درمان استفراغ افراد بزرگسال بلوط را برشته و آن را به بیمار می دهند.
  4. درمان دردهای معده: برای درمان اینگونه بیماریها میوه بلوط(کلگ) همراه با جَفتِ ( پوست داخلی بلوط ) آن میخورند.
  5. درمان زخم معده : آرد بلوط(کلگ) را با آب رقیق می کنند و میخورند. مصرف بلوط را به طور کلی برای دردهای معده مفید است.
  6. خونریزیها بینی: کلگ برای درمان خونریزی بینی استفاده می شود. جوشانده پوست بلوط آرد شده و زاج سفید را به صورت محلول درآورده و از آن برای شستشو و جلوگیری از خونریزی بینی استفاده می کنند.
  7. زغال بلوط :همچنین از زغال چوب بلوط برای بندآوردن خونریزیها استفاده می شود.پاشیدن گَردِ زغال بلوط بر روی زخمها باعث توقف خونریزی می شود.
  8. دردهای زنان: گَردِ شاخه های جوان بلوط را به صورت محلول در آورده و از آن جهت رفع ترشحات داخلی استفاده می کنند. همچنین با ترکیب گَردِ میوه بلوط همراه با روغن تخم پنبه، شیافه ایی تهیه و استفاده می کنند. از دمکرده برگ بلوط برای درمان ترشحات زنانگی استفاده می کنند.
  9. خونریزی لثه: جوشانده پوست بلوط را برای خونریزی لثه مفید است.
  10. ضد عفونی کردن چشم: برای ضد عفونی کردن چشم از سرمهای که از پوست رویی بلوط تهیه می شد، استفاده می کردند. پوست رویی بلوط را همراه با چوب درخت بلوط و چوب گردو پودر کرده در چالهای کوچک ریخته و بهم می زدند. سپس آتش بلوط بر آن می ریختند و ظرف صافی مثل سینی بر روی آن می گذاشتند. با سوختن این مخلوط دوده غلیظی بر سینی می ماند. از جمع آوری آن سرمه بلوط به دست می آمد.
  11. سرفه: کلگ را برای درمان حمله های متناوب، سرفه های تشنجی و تحریک پذیر اندامهای تنفسی بکار می برند. نحوه استفاده از آن بدین ترتیب است که حدود سی گرم از کلگ را در نیم لیتر آب جوش حل میکنند. کلگ را روزی سه یا چهار بار و در هر نوبت به اندازه یک قاشق غذاخوری به بیمار می دهند. از شیوههای دیگر برای درمان سرفه های شدید کلگ را با عسل مخلوط می کنند و میخورند.
  12. یرقان: از مواد موجود در بلوط (کلگ) برای درمان یرقان نیز استفاده می شود ، بلوط دارای آهک طبیعی زیاد است و برای یرقان تجویز شده است.
  13. کم خونی : کلگ برای رفع کم خونی موثر است.
  14. نرمی استخوان : نرمی استخوان را با کلگ درمان می‌کند.
  15. ورم لوزه و گلودرد: برگ درخت بلوط را بجوشانند تا به صورت مایعی غلیظ درآید. با غرغره کردن این مایع غلیظ در درمان گلو درد و ورم لوزه تاثیر گذار است.
  16. التهاب لبه پلک: پوست درخت بلوط را بجوشانند، سپس پنبه ای را به آن آغشته کنید و بر روی پلک بکشند تا التهاب آن کاهش یابد.
  17. ضد عفونی کردن معده و رحم حیوانات : بدین صورت که اگر شکم حیوانی بر اثر مسمومیت ورم میکرد، جَفتِ (پوست داخلی بلوط) پخته به آن می خوراندند.
  18. کچلی و ریزش مو: جَفت (پوست داخلی بلوط) را بجوشانند تا کف کند. با کف به دست آمده سر را بشوید.
  19. بهداشت پوست: از گَردِ صاف شده جَفت، جهت نرم کردن پوست، نیز درمان سوختگی پوست نیز استفاده می شود.
    خواص دارویی درمانی درخت بلوط
    خواص دارویی درمانی درخت بلوط

  20. گلمژه: برای درمان گلمژه روغن بلوط را روی آن بکشید
  21. سنگ مثانه : کسانی که قطره‌قطره ادرار می‌کنند و سوزش مجاری ادرار دارند صبح و عصر چند عدد بلوط شیرین میل کنند.
  22. تقویت قوای جنسی : بلوط بو داده تقویت کننده قوای جنسی است.
  23. درمان اگزما : کسانی که مبتلا به اگزما هستند مقداری از برگ گردو و پوست بلوط را در آب بجوشانند و محل اگزما را بخور دهند.
  24. درمان قاعدگی :خوردن بلوط( کلگ ) باعث می شود که قاعدگی در خانوما منظم شود.
  25. درمان واریس :گز علفی در اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ، ماده ای را ترشح می کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تکان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده و میل کنید.

مضرات کلگ یا بلوط

مصرف زیاد بلوط باعث خستگی معده و درد عضلات قلبی می‌شود و زیاده‌روی در مصرف آن به دلیل تانن زیاد از میزان جذب آهن بدن می‌کاهد و مصرف بلوط در دوران شیردهی و بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.

کاربر گرامی چنانچه در مورد "خواص دارویی و درمانی بلوط" سوالی داشتید. در پائین همین صفحه در قسمت نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان