خیلی از کشورهای دیگه به جز ایران، نوروز رو گرامی می دارن. این کشورها به واسطه ی فرهنگ غنی و قدیمیشون جشن نوروز رو برگزار می کنن. با نزدیک شدن به نوروز بد نیست که با این کشورا آشنا شیم و یکمی ازشون بدونیم... با مجله ی همگردی همراه باشین تا با این کشورها آشنا بشین. در این مطلب نوروز در افغانستان و نوروز در هند رو بازگو می کنیم.
نوروز در افغانستان
جشن نوروز در کشور افغانستان نماد فرهنگ غنی این کشورِ. قدمت آیین های نوروزیشون به 3000 سال می رسه و در اسناد تاریخی اومده که در بلخ باستان بزرگترین جشن های نوروز برگزار می شده و حتی خاستگاه نوروز شهر بلخِ! البته بین سال های 1991 تا 2001 بزرگداشت نوروز در افغانستان ممنوع بوده و برگزار نمی شده. نوروز در این کشور نماد زندگی و طبیعتِ. از جمله آیین های این کشور در راستای بزرگداشت نوروز، برافراشتن پرچم حضرت علی (ع) در مزار شریفِ که از منظر اون ها، هیچ منافاتی با آریایی بودن نوروز نداره. با برافراشته شدن این پرچم، جشن های نوروزی در افغانستان شروع می شن. البته برجسته ترین آیین نوروزی افغان ها همین پرچمِ و اکثر بزرگداشت ها هم تو مزار شریف برگزار می شن ولی در کنار اون، جشن هایی مثل چهارشنبه اول سال، جشن ارغوان، بزکشی و سیزده به در هم در شهرها ی مختلف برگزار می شه. مردم افغانستان در نوروز لباس های نو می پوشن، به دید و بازدید می پردازن و به تفریح میرن.
نوروز در هند
جشن هولی هندی ها همون جشن نوروز خودمونه. جشن نوروز در هند به بهار رنگارنگ معروفه و پنجاه روز طول می کشه. اصل آیین هولی دو روزست. غروب روز اول آتش بزرگی روشن میکنن، چهره ی هولیکا رو با خیزران و بوریا می سازن و دسته جمعی با آوازهای محلی همراهیش می کنن و اون رو میندازنش وسط آتش؛ در تمام این مراسم هم شعر و آوازهایی در ستایش هولی خونده میشه. روز دومم معروف ترین جشن این مراسم برگزار میشه که در اون همه روی هم آب و پودر رنگی میپاشن. روز سوم به بعد این بزرگداشت هم به صله ارحام، دید و بازدید میگذره.