ماهان شبکه ایرانیان

کشف ۷۲ انفجار سریع و درخشان توسط ستاره‌شناسان

یک گروه از ستاره شناسان در بررسی اخیرشان ۷۲ انفجار بسیار درخشان و سریع را کشف کردند و هم اکنون در حال تلاش برای توضیح منشاء این انفجارها هستند. "میکا پرسیانن"(Miika Pursiainen) از دانشگاه "ساوتهمپتون"(University of Southampton) این نتایج جدید را امروز در هفته نجوم و علوم فضایی اروپا ارائه خواهد کرد.

کشف 72 انفجار سریع و درخشان توسط ستاره‌شناسان

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، دانشمندان متوجه انتقال داده‌ها از "برنامه بررسی انرژی تاریک ابرنواختر" (DES-SN) شدند. این بررسی بخشی از یک تلاش جهانی برای درک انرژی تاریک است، یک مولفه‌ای که باعث شتاب در گسترش جهان می‌شود. برنامه بررسی انرژی تاریک ابرنواختر از یک دوربین بزرگ بکار رفته در یک تلسکوپ 4 متری در "رصدخانه اینتر-آمریکن سرو تولولو" (CTIO) در شیلی استفاده می‌کند. این بررسی به دنبال ابرنواخترها و انفجار ستارگان عظیم در پایان زندگی آنها است. انفجار ابرنواختری می‌تواند به روشنی یک کهکشان کامل باشد که از صدها میلیارد ستاره تشکیل شده است.

پرسیانن و همکارانش بیشترین تعداد انفجارهای سریع تا به امروز را کشف کردند. حتی برای پدیده‌های گذرا، آنها بسیار عجیب و غریب هستند. در حالی که آنها دارای حداکثر روشنایی مشابه نسبت به انواع مختلف ابرنواختر هستند، اما مدت زمان کوتاهی بعنوان مثال از یک هفته تا یک ماه قابل مشاهده هستند. درحالیکه در مقابل آنها ابرنواخترها چند ماه یا بیشتر قابل مشاهده هستند.

این انفجارها بسیار داغ هستند به طوریکه حرارت آنها بین 10 هزار تا 30 هزار درجه سانتیگراد است. به نظر می‌رسد که آنها نیز در گذر زمان در حال گسترش و خنک شدن هستند.

درباره منشا این انفجارها بحث‌هایی وجود دارد. یک سناریوی احتمالی این است که ستاره‌ها مواد زیادی را قبل از انفجار ابرنواختر پراکنده می‌کنند، سپس ابرنواختر می‌تواند مواد اطراف خود را با دمای بسیار بالا گرم کند.

پرسیانن میگوید: برنامه بررسی انرژی تاریک ابرنواختر به ما در درک انرژی تاریک کمک می‌کند. برای آینده، این گروه برنامه دارند تا به جستجو و مطالعه خود درباره این انفجارها ادامه دهند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی