به گزارش خبرنگار گروه حقوقی قضایی خبرگزاری میزان، حجت الاسلام و المسلمین قدرتی در بازدید از بناهای تاریخی شهر قزوین گفت: با تامل در آثار و بناهای تاریخی قزوین میتوان به پیشینه بسیار غنی فرهنگی این شهر پی برد و به همین خاطراست که لقب " باب الجنه" را با خود به همراه دارد.
وی افزود: بناهای تاریخی شهر قزوین از معماری ناب ایرانی اسلامی برخوردار است که متاسفانه شاهد استفاده از این سبک معماری در ساخت و سازهای امروزی نیستیم و در شهرها شاهد جایگزینی ساختمانهای ناهمگون هستیم که لازم است به این موضوع با توجه به قدمت و پیشیه این شهر بیشتر توجه شود.
رییس کل دادگستری استان قزوین خاطرنشان کرد: بناهای تاریخی به عنوان یک میراث گران بها از گذشتگان به جای مانده و بخش هویتی جوامع بشری محسوب میشود و حفظ و احیای آنها موجب نشاط در جامعه میشود.
این مقام قضایی افزود: تخریب آثار فرهنگی و محلههای قدیمی تیشهای بر ریشه هویت فرهنگی شهر است و حفظ آنها یکی از ضروریات است که باید در بحث شهرسازی به آن توجه شود و در طراحی پروژههای شهری باید به گونهای عمل شود که آسیبی به بافتهای سنتی و تاریخی شهر وارد نشود.
حجت الاسلام و المسلمین قدرتی با بیان اینکه احیای محلات قدیمی ضروری است، اظهار داشت: تخریب بافت تاریخی و بی توجهی به پیشینه فرهنگی بی مهری نسبت به هویت فرهنگی خودمان است و تسهیل کننده ضربههای فرهنگی و اعتقادی دشمنان است.
رییس کل دادگستری استان قزوین بیان داشت: بدون شک در بسیاری از مناطق و روستاهای استان قزوین هنرهای بسیار زیبایی در بخش صنایع دستی وجود دارد که احیای آنها باید مورد توجه قرار گیرد و حمایتهای لازم نیز از آنها باید صورت پذیرد و تولیدات آنها به عنوان یک کالای ایرانی معرفی شود که از تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب و شعار سال 97 نیز همین موضوع است.
وی افزود: فرهنگ ملی در گرو حفظ فرهنگ بومی است و هر یک از آداب و رسوم دارای فلسفه فرهنگی مخصوص خود است که حتی در دین مبین اسلام نیز به آن تاکید شده است.
حجت الاسلام قدرتی در پایان گفت: دستگاه قضایی استان نیز هر کجا که لازم باشد حمایتهای قانونی خود را در قالب کمیته حفظ حقوق بیت المال خواهد داشت.در این بازدید رییس کل دادگستری استان قزوین به همراه معاونین و مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان از مسجد مدرسه صالحیه، مدرسه و آب انبار سردار، مسجد حیدریه و خانه بهروزی دیدن کردند.