«محمدرضا فلاح» با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما اظهار داشت: بهعلت اینکه شبکه پیامرسان تلگرام در فضای مجازی کشور یکهتازی کرده است با دادهکاوی که بهروی اطلاعات انجام داده و مخاطبان گستردهای که در کشور وجود داشته است نیازهای کشور را بهخوبی شناسایی و برای آن یک برنامه اقتصادی طراحی و ارز جدیدی بهنام «گرام» را تعریف کرده است و آن را در شبکه خود عرضه خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که "چرا تاکنون تلگرام وارد منفعت اقتصادی با بخش خصوصی ایران نشده است؟" گفت:
«تلگرام با توجه به تحریمها ملاحظاتی دارد و سرمایه گذارانی پشت این شبکه پیامرسان هستند که علاقهای ندارند بخش خصوصی ایران در آن مشارکت کند زیرا پیشبینی میکنند که ارزش افزوده بالایی را میتوانند از طریق تلگرام بهدست بیاورند. آنها بستر و سبد بلندمدتی را در فضای اقتصادی برای خود تعریف کردهاند.»
این عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد:
«حدود دو میلیارد دلار سرمایه گذاری اولیه انجام شده است و اگر بتوانند ارز «گرام» را راهاندازی و مبادله کنند مردم ناچارند برای استفاده از خدمات تلگرام این ارز را خریداری کنند و از این طریق دارایی و ارز از کشورمان خارج خواهد شد و این موجب افزایش تقاضای ارز و کاهش ارزش ریال خواهد شد.»
به گفته محمدرضا فلاح:مدیریت ارزهایی مانند «گرام» از دست مدیران داخلی خارج است و این موضوع اگر محقق شود بهنوعی حمله به نظام پولی کشور است و پول ملی را تضعیف خواهد کرد.
دیروز «ابوالحسن فیروزآبادی» نیز با ذکر نکاتی مشابه از برنامه اقتصادی تلگرام برای کشورمان گفته بود و از اعتقاد خود درباره خارج شدن ارزهای کشور از این طریق صحبت به میان آروده بود. این نظرات نشان میدهد که بخشی از نگرانی دولت درباره موضوع تلگرام به بخش اقتصادی برمیگردد با این حال رییس جمهوری کشورمان تاکید کرده که هدف حذف تلگرام نباشد و صرفا انحصار او در بازار پیامرسانهای ایرانی کم شود و قدرت نفوذپذیریاش با راهاندازی و عرضه برنامههای بومی مشابه کم شود.
در هرحال باید دید که سرنوشت تلگرام در آینده چه خواهد بود و آیا دچار فیلترینگ خواهد شد یا خیر.