به گزارش فارس، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل بامداد جمعه با تکرار ادعاهای بیاساس علیه ایران مدعی شد مخالفت واشنگتن با توافق هستهای بر مذاکره با کره شمالی اثر مثبت دارد.
هیلی طی سخنرانی در همایش «چالشهای اداره جهانی» در دانشگاه دوک، مدعی شد: «توافق هستهای ایران آنچنان بزرگ طراحی شده است که به این راحتی شکست نخورد. برای سالها نه فقط امریکا، بلکه متحدان ما در اروپا به منظور حفاظت از توافق هستهای، آزمایشهای موشکی ایران، حمایت از تروریسم و سرکوب مردم ایران را نادیده گرفتند».
وی با افتخار به اینکه دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» برجام را به چالش کشیده، افزود: «معماران توافق مدعی هستند که انتخاب ما از بین این دو تا گزینه است: یا توافق بد را بپذیرید یا با ایران وارد جنگ شوید...ما در حال کار با متحدان اروپایی خود برای تقویت توافق (برجام) و پاسخگو کردن این رژیم [ایران] بابت حمایت منطقهایاش از تروریسم هستیم».
این مقام آمریکایی با اشاره به اعلام موضع ترامپ درباره ضربالاجل تعلیق تحریمهای ایران، گفت: «اینکه ما در توافق باقی بمانیم یا نمانیم، تقویت رویکرد و موضعمان برای پاسخگو کردن ایران بابت اقداماتش یک پیام قدرتمند به ایران و همچنین یک کشور متخاصم دیگر نشان خواهد داد که همان کره شمالی است».
هیلی با بیان اینکه آمریکا یک توافق بد را قبول نخواهد کرد، توضیح داد: «اصرار و تاکید بر انجام تعداد بیشتری از بازرسیها، فقدان و نبود بند غروب آفتاب و پایاندادن به برنامه موشک بالستیک ایران، به رژیم کره شمالی خواهد گفت که ما به دنبال تعامل هستیم و اینکه ما یک توافق بد را قبول نخواهیم کرد. آنچه ما با ایرانیها انجام میدهیم، روی کره شمالی تاثیر خواهد داشت. نشاندادن رهبری قدرتمند در قبال تهران، به حصول نتایج بهتر در قبال پیونگیانگ منجر خواهد شد».
وی با گرفتن ژست حامی مردم فلسطین، ادعا کرد: «مردم فلسطین سزاوار یک زندگی بهتر هستند اما مشکل این است که محمود عباس، رئیس (تشکیلات خودگردان) نباید سد راه این موضوع شود. ما یک طرح صلح داریم و مردم فلسطین، تنهاچیزی که با این طرح به دست خواهند آورد، پیروزی است اما آنها به جای آمدن بر سر میز مذاکره و تلاش برای مذاکره، از رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور ما انتقاد کردند؛ نماینده ما در اسرائیل را "تولهسگ" خواندند و به من گفتند "خفه شو!" واقعاً این کارها کارهایی نیست که ما را ترغیب به کمک به شما کند. ما متوجه ناامیدی و یاس آنها درباره اقدام ما در قبال انتقال سفارتمان به اورشلیم [بیتالمقدس] هستم و به آن احترام میگذاریم اما تا زمانی که رئیسجمهور عباس و تیمش تصمیم به آمدن بر سر میز مذاکره با حسن نیت بگیرند، ما طرح صلح را آماده داریم تا او درباره آن آمادگی داشته باشد. (کشورهای) منطقه هم درباره این طرح صلح اطلاع دارند و آنها هم برای آوردن او بر سر میز مذاکره تلاش میکنند».
نماینده آمریکا در سازمان ملل در تلاش برای توجیه خشونتها و جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار تظاهرات کنندگان «راهپیمایی بازگشت» گفت: «درباره آنچه در مرزها بهویژه مرز غزه با اسرائیل اتفاق افتاد، جالب است که همه میخواهند درباره اسرائیلیها و فلسطینیان صحبت کنند اما هیچکسی درباره حماس حرف نمیزند. هیچ کسی درباره تروریستهایی که این بچهها را به این مناطق هل میدهند، حرف نمیزند. اسرائیل از خودش دفاع خواهد کرد اما این موضوع که حماس خواهان توسل به این تظاهرات و استفاده از زنان و کودکان برای این کار است، به ما میگوید که ما باید فورا به سمت طرح صلح حرکت کنیم تا بتوانیم به آنها (فلسطینیها) یک رهبری واقعی بدهیم تا لازم نباشد دنبالهرو حماس باشند».
هیلی در پاسخ به این سوال که چگونه بعد از خروج آمریکا از برجام و باقیماندن اروپا در آن، واشنگتن میخواهد ایران را مقصر جلوه دهد، اظهار داشت: « بیایید به واقعیتها نگاه کنیم. ایران یک کشور ثباتزدا بود و جامعه بینالمللی تصمیم گرفت که برای یافتن راهحل در اینباره، با اتحاد خود اقدامی انجام دهد. آنها به ایران 100 میلیارد دلار دادند و گفتند که "خوب رفتار کن". آنها به ایرانیها گفتند که در اماکنی از قبیل پایگاههای نظامی و دانشگاههایی که روی برنامه هستهای کار میکردند، خواهان بازرسی هستند اما به آنها فرصت 28 روزه میدهند. آنها همه این کارها را کردند و فکر میکردند که با رفتار با ایران بهعنوان یک کشور همسایه طبق قواعد بینالمللی همجواری، آنها هم طبق قواعد رفتار خواهند کرد».
وی اضافه کرد: «ما دقیقاً نمیدانیم ولی گفته شده که به نظر میرسد ایرانیها به توافق، پایبند بودهاند اما هنوز تاسیسات نظامیشان و دانشگاههایشان بازرسی و چک نشده است. اصلاً بیایید فرض کنیم که آنها طبق مفاد توافق، در حال اجرای آن هستند. از زمان گرفتن 100 میلیارد دلار، آنها قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که آنها را از آزمایش هرگونه موشک بالستیک منع میکند، نقض کردهاند، حمایت آنها از تروریسم همچنان ادامه دارد، چه در لبنان، چه در سوریه و یا یمن و اتفاقهایی که در غزه میافتد. آنها در حال گسترش حضورشان در مناطق بیشتری هستند».
این مقام آمریکایی مجددا با متهم کردن ایران به ارسال سلاح به یمن، مدعی شد: «همچنین فرض بر این بوده که آنها نباید هیچگونه سلاحی به هیچیک از همسایگانشان بفرستند و بفروشند اما ما میدانیم که آنها برای حوثیها در یمن سلاح میفرستند. خوب شما بگویید آیا ما در توافقی باقی بمانیم که آنها پول ما را بگیرند و به نقضهای خود ادامه دهند؟ دبیرکل سازمان ملل گزارشی منتشر و این نقضها را لیست کرده است. ما میتوانیم مثل اروپاییها باشیم و چشمانمان را ببندیم و بگوییم نمیخواهیم این موضوعات را ببینیم علاوه بر اینکه ما میدانیم بند غروب آفتابی هم در توافق وجود دارد که ظرف 10 تا 15 سال آینده به پایان میرسد و همین حالا هم سه سال از توافق گذشته است. آیا شما با چنین شرایطی احساس راحتی میکنید؟ یا اینکه ما به گزینه دیگری نگاه کنیم».
هیلی با بیان اینکه به گفتوگو با متحدان اروپایی خود برای رفع آنچه که «معایب برجام» میدانند، ادامه خواهند داد؛ افزود: «(اینکه آیا) میتوانیم آزمایشهای موشک بالستیک آنها را متوقف کنیم، میتوانیم به حمایت آنها از تروریسم پایان دهیم، میتوانیم آنها را به توقف ارسال تسلیحات به حوثیها واداریم و اینکه آیا میتوانیم بند غروب افتاب را تغییر دهیم؟ فرض کنید که ما از (برجام) خارج شویم، چه چیزی تغییر خواهد کرد؟ ما مطابق با ارزشهای خودمان عمل کرده و از بازیگری که از تروریسم حمایت میکند، حمایت نخواهیم کرد. اروپاییها در توافق باقی میمانند. بسیار خوب میتوانند این توافق را برای خود نگه دارند. ما میتوانیم تحریمهایمان را دوباره برگردانیم. ایران قرار نیست از این توافق خارج شود. آنها خواهان تجارت و تعامل با اروپا هستند، آنها خواهان حفظ 100 میلیارد دلاری که دارند، هستند آنها قرار نیست از توافق خارج شوند».