ماهان شبکه ایرانیان

سرّ محبوبیت آقا سیداحمد جعفری

چرا آقا سید احمد جعفری، محبوب خاص و عام بود؟ پس از ارتحال اندوهبار استاد معظم مرحوم «آقا سیداحمد جعفری» رضوان‌الله تعالی علیه و صحنه‌های بی‌نظیری که در تشییع جنازه باشکوه ایشان از طرف مردم مؤمن و متدین زرند خلق شد، سؤالی ذهن بسیاری ـ از جمله جوانان این شهر را ـ به خود مشغول کرده که: رمز موفقیت، راز مقبولیت و سرُ محبوبی ...

سرّ محبوبیت آقا سیداحمد جعفری
چرا آقا سید احمد جعفری، محبوب خاص و عام بود؟
پس از ارتحال اندوهبار استاد معظم مرحوم «آقا سیداحمد جعفری» رضوان‌الله تعالی علیه و صحنه‌های بی‌نظیری که در تشییع جنازه باشکوه ایشان از طرف مردم مؤمن و متدین زرند خلق شد، سؤالی ذهن بسیاری ـ از جمله جوانان این شهر را ـ به خود مشغول کرده که: رمز موفقیت، راز مقبولیت و سرُ محبوبیت آقا چه بود که مردم، این حماسه عظیم را خلق کردند و شخصیت‌های مهم مذهبی و سیاسی آن گونه درباره‌اش سخن گفتند؟
در این نوشتار قصد داریم به یاری خداوند تعالی و استمداد از روح بلند آن عزیز سفر کرده، پس از ذکر دو مقدمه، پاسخ این پرسش را تقدیم حضور خوانندگان محترم و آشنایان با عزیز نمایم:

سرّ محبوبیت آقا سیداحمد جعفری

1ـ محبوب اول ما مسلمانان ـ بعد از خدای تعالی ـ رسول گرامی اسلام صلی‌الله علیه وآله است. چون معتقدیم او از نسلی پاک پا به عرصه جهان مادی گذاشت (و تقلبک فی‌الساجدین)، مخلصانه خدا را عبادت کرد (ان صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب‌العالمین)، قلب شریفش مخزن علوم الهی بود (علّمک ما لم تکن تعلم) و حرف شنوی و همراهی او با گویندگان خیر جامعه اسلامی بود (اذُن خیر لکم). او در برخورد با دشمنان، با صلابت و مقتدر بود و در مواجهه با دوستانش عطوف و مهربان (اشداء علی ‌الکفار رُحماء بینهم) و اگر چه عقل کل بود، اما به میزان فهم و درک مردم با آنان سخن می‌گفت (نحن معاشر الانبیاء نکلّم ‌الناس علی قدر عقولهم).
پروردگار بزرگ او را به داشتن اخلاق نیکو ستوده (انک لعلی خلق عظیم) و رحمت بودنش برای همه جهانیان را هدف منحصر بعثت مبارکش ذکر کرده است (و ما ارسلناک الارحمه‌اللعالمین) و به خاطر این خصوصیات و نیز ویژگی‌های‌ بی‌شمار دیگر، او را اسوه و الگوی نیکو و زیبای مسلمانان قرار داد (و لکم فی رسول‌الله اسوه الحسنه).
2ـ اگر چه آحاد مردم مسلمان باید در همه فضایل اخلاقی ـ از جمله در اسوه شدن برای دیگران ـ به رسول گرامی اسلام صلی‌الله علیه وآله اقتدا کنند، اما تحقق این مهم در زندگی عالمان دینی که وارثان انبیا هستند (العلما ورثه‌الانبیاء) از اهمیت مضاعفی برخوردار است؛ چون آنها علاوه بر اینکه باید سعادت خود را تأمین نمایند، موظف به تأمین سعادت دیگران نیز هستند.
آنها با ملبس شدن به لباس مقدس رسول خاتم صلی‌الله علیه وآله، نقش‌آفرینی در هدایت انسانها را پذیرفته و رسماً خود را در معرض مراجعه دیگران قرار داده‌اند و شاید به همین جهت باشد که امام راحل عظیم‌الشأن (قدّس سره‌الشریف) در عبارتی کوتاه و گویا، رسالت خطیر و وظیفه سنگین روحانیون را در به یاد افتادن رسول خداصلی‌الله علیه وآله به هنگام دیدن آ‌ها ذکر کرده‌اند: «روحانی باید طوری باشد که مردم وقتی او را دیدند، به یاد رسول خداصلی‌الله علیه وآله بیفتند.» بنابراین حضرت امام ظهور اوصاف نبوی در شخصیت‌های روحانی را شاخص توفیق آنان دانسته و در مراحل مختلف زندگی پربرکت خود نسبت به اهتمام ویژه روحانیون به این امر مهم تأکید نموده‌اند.
و اما اینک پاسخ به آن پرسش: «آن روحانی والامقام به گونه‌ای زندگی می‌کرد که مردم وقتی او را می‌دیدند، به یاد رسول خدا صلی‌الله علیه و آله می‌افتادند.»
آری، سرّ محبوبیت حجت‌الاسلام سید احمد جعفری، از سلسله جلیله سادات آن بود که او علی‌رغم فقدان چشم ظاهری، در بحر عمیق معارف اهل بیت غواصی کرد و از آن، صدفهای ارزشمندی را به دست آورد. میراث‌دار ارزشمندی برای فضائل اخلاقی اجداد طاهرینش و مایه خیر و برکت و رحمت برای مردم شهرش بود. اخلاص و تقوا، انصاف و عدالت و صبر و تحمل او، مورد اتفاق همه کسانی است که با وی حشر و نشری داشتند و لذا آنها خود را صاحب عزای این مصیبت بزرگ می‌دانستند.
رمز موفقیت آقاسیداحمد آن بود که او در بندگی مخلصانه خدای سبحان به «آقا» و «سید» کائنات صلی‌الله علیه و آله اقتدا کرد و اسوه مردمان دیار خویش گردید. مردم از قشرهای مختلف به او مراجعه می‌کردند و او در کمال مهربانی و عطوفت، حرفهای آنان را می‌شنید و به درد دلهایشان گوش می‌داد و در رفع نیازهای معنوی و مادی آنان همت می‌گماشت و لذا همه مردم در فقدان اندوهناکش سوختند.
راز مقبولیت آیت‌الله شهر ما این بود که او شعر را با شعور، حماسه را با عرفان، عشق را با عقل، شجاعت را با عطوفت و عبادت خالق را با خدمت به خلق عجین نمود. او صفات متضاد را در خود جمع کرد و افراد متضاد تحت بیرق هدایت او جمع شدند و لذا پیر و جوان، زن و مرد، باسواد و بی‌سواد، روحانی و دانشگاهی، کارمند و کاسب، اصلاح‌طلب و اصولگرا و... شرکت در مراسم تشییع و فاتحه او را برای خود افتخاری بزرگ می‌دانستند.
و اینک که آن «حجت حق» به سرای جاوید سفر کرده، همگان ـ خصوصاً روحانیان و شاگردان آن پیر روشن‌ضمیر ـ باید مخلصانه و متواضعانه از حضرت حق استمداد جویند تا با عنایات امام عصر اروحنا فداه در «اسوه‌‌پذیری» از پیامبر مهربانی صلی‌الله علیه وآله و «اسوه شدن» برای امت رسول رحمت صلی‌الله علیه وآله، راه آن استاد فرزانه را ادامه دهند که زرند و زرندی‌ها همچنان به این مشعلداران هدایت نیازمندند.

پی‌نوشت‌ها:
 

* حوزه علمیه کرمان
 

منبع:http://www.ettelaat.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان