معرفی کتاب/

ارزیابی نظام‌های قضایی اروپا در سال ۲۰۱۲

کتاب" ارزیابی نظام‌های قضایی اروپا در سال ۲۰۱۲" از سوی کمیسیون اروپایی ارتقای عدالت (CEPEJ) تهیه و تنظیم شده است که توسط گروهی از مترجمان در پژوهشگاه قوه قضاییه ترجمه شده است.

ارزیابی نظام‌های قضایی اروپا در سال 2012به گزارش خبرنگار گره حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، مرکز مطبوعات و انتشارات قوه قضاییه به استناد مجوز رسمی شماره 5884 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1380 در راستای تحقق اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله کشور و سیاست‌های کلی دستگاه قضایی مبنی بر ارتقای دانش حقوقی جامعه و ترویج فرهنگ قانونمداری شروع به فعالیت کرد.

از این مرکز تاکنون بیش از 62 عنوان کتاب با تیراژ بالای 000/ 140 نسخه به چاپ رسیده که سهم زیادی در ارتقا آگاهی‌های حقوقی و قضایی مردم و علاقه‌مندان این حوزه داشته است.

کتاب زیر نمونه از کتب منتشر شده در این مرکز است:

معرفی نامه کتاب:

کتاب" ارزیابی نظام‌های قضایی اروپا در سال 2012" توسط کمیسیون اروپایی ارتقای عدالت (CEPEJ) تهیه و تنظیم شده است که توسط گروهی از مترجمان در پژوهشگاه قوه قضاییه ترجمه شده است. این مجموعه توسط مرکز مطبوعات و انتشارات قوه قضاییه در سال 1395 به تیراژ 1000 نسخه به چاپ رسیده است.

در این کتاب می‌خوانیم:

این نوشتار، ترجمه خلاصه‌شده‌ای از گزارشی است که توسط «کمیسیون اروپایی ارتقای عدالت» تدوین شده است. کمیسیون مذکور در سال 2002 به درخواست کمیسیون اروپا توسط شورای اروپا تأسیس شد. مهم‌ترین اهداف این کمیسیون، ارزیابی نظام‌های قضایی 48 کشور و موجودیت اروپایی به منظور گسترش اجرای مؤثر ابزار‌های موجود مورد استفاده شورای اروپا در جهت سازماندهی قضایی، تضمین استفاده از سیاست‌های عمومی مرتبط با دادگاه‌ها، و کمک به کاهش ازدحام پرونده در دادگاه اروپایی حقوق بشر است.

این گزارش هر دو سال یک‌بار منتشر می‌شود. در واقع، هر گزارش بر مبنای داده‌های دو سال قبل از آن تدوین می‌شود.

بدین ترتیب، گزارش پیش رو که در سال 2012 منتشر شده، تحلیل داده‌های کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال 2010 است.

این گزارش مانند دیگر گزارش‌های کمیسیون مذکور، متشکل از هجده بخش به این شرح است: فرایند ارزیابی کمیسیون اروپایی ارتقای عدالت؛ هزینه‌های عمومی؛ دسترسی به عدالت؛ مراجعین دادگاه‌ها؛ دادگاه‌ها؛ شیوه‌های جایگزین حل‌وفصل اختلاف؛ قضات؛ کارکنان غیرقضایی؛ محاکمه عادلانه و عملکرد دادگاه؛ دادستان؛ جایگاه شغلی و دوره تصدی قضات و دادستان‌ها؛ وکلا؛ اجرای تصمیمات دادگاه؛ سردفتران اسناد رسمی؛ کارشناسان قضایی؛ مترجمین هم‌زمان دادگاه؛ اصلاحات قضایی؛ و جمع‌بندی و نتیجه‌گیری با عنوان «به سوی کارآمدی بیشتر و کیفیت بالاتر در نظام‌های قضایی اروپایی».

بدین ترتیب چنان‌که از عناوین بخش‌ها برمی‌آید، این ارزیابی جامع، دربرگیرنده کلیه نهاد‌ها و دست‌اندرکاران بخش قضایی، اعم از قضایی و غیرقضایی است.

نسخه انگلیسی گزارش پیش رو، مملو از جداول، نمودار‌ها و شکل‌هایی برای نمایش تحلیل داده‌ها است. برای تلخیص، به جز چند مورد، جداول، نمودار‌ها و شکل‌ها حذف شده‌اند، اما یافته‌ها و نتایج ذیل هر یک از آنها، که به نظر می‌رسد می‌تواند برای استفاده خوانندگان مفید باشد، در متن فارسی آمده است.

امید است انتشار این اثر بتواند اولاً، روش‌های ارزیابی نظام قضایی و مؤلفه‌های این ارزیابی را توضیح دهد، و ثانیاً، زمینه مقایسه امکانات و عملکرد نظام قضایی کشورمان را با نظام‌های قضایی دیگر کشورها، مهیا سازد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر