به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، وزیر خارجه کشورمان هشدار داد در صورت خروج آمریکا از برجام، ایران نیز به احتمال زیاد در ای توافق نخواهد ماند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان، روز سهشنبه در گفتگو با خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به رئیسجمهور آمریکا هشدار داد اگر آمریکا از توافق هشتهایا خارج شود، ایران نیز به احتمال خیلی زیاد این توافق را ترک خواهد کرد.
به نوشته «آسوشیتدپرس» ظریف گفته اگر دونالد ترامپ تحریمای هستهای را برگرداند، به معنای مرگ برجام است، و ایران دیگر تحت محدودیتهای بینالملی این توافق نخواهد بود و آزاد است تا غنیسازی اورانیوم را فراتر از محدودیتهای برجم از سرگیرد.
به گفته وزیر خارجه کشورمان «اگر آمریکا از توافق هستهای خارج شود، فوریترین پیامد آن اقدام تلافیجویانه ایران و خروج از برجام خواهد بود، و دیگر توافقی نخواهد بود که ایران در آن باقی بماند.»
رئیسجمهور آمریکا در اوایل سال جاری میلادی طرفهای اروپایی برجام را تهدید کرده اگر تغییرات مورد نظر واشنگتن در برجام تا 12 ماه «می» ایجاد نشود، از برجام به صورت یکطرفه خارج خواهد شد..
چهار شرطی که ترامپ در پی گنجاندن آنها در برجام جدید است بدین قرار است: باید از ایران خواسته شود اجازه بازرسی فوری از همه سایتهای مورد درخواست بازرسان بینالمللی را بدهد، تضمین شود ایران هرگز حتی به تسلیحات هستهای نزدیک نخواهد شد، مفاد برجام تاریخ انقضا نداشته باشد و در صورت عدم پایبندی ایران به هر یک از مفاد برجام، تحریم های هستهای آمریکا به صورت خودکار بازگردند و باید به روشنی موشکهای بالستیک دوربرد را غیرقابل تفکیک از تسلیحات هستهای دانسته شود و توسعه و آزمایش موشکی ایران را تحت تحریم های شدید قرار گیرد.
مقامات ایران نیز طی هفتههای گذشته تأکید کردهاند که هیچگونه تغییری در توافق کنونی برجام را نمیپذیرند.
به نوشته «آسوشیدپرس» در حالیکه دولت آمریکا و دونالد ترامپ، به منظور رفع نگرانیهای سلاحهای هستهای پیوگیانگ آماده دیدار بسیار مهم با «کیمجونگ اون» رهبر کرهشمالی میشوند، وزیر خارجه ایران تأکید کرد که اعتبار آمریکا در خطر است. ظریف میگوید ایران از کاهش تنشها با کرهشمالی استقبال میکند اما دونالد ترامپ به جهان نشان داد که آمریکا «مذاکرهکنندهای قابلاعتماد و معتبر نیست».
ظریف در اینباره تشریح کرد: آنها (آمریکاییها) آمادگی دریافت همه آنچه که شما میدهید را دارند، اما سپس از همه وعدههایی که در توافق دادهاند، پا پس میکشند، که این رفتار موجب بیاعتباری آمریکا در هر توافق بینالمللی میشود و متأسفانه این گونه رفتا تنها محدود به توافق هستهای با ایران نیست بلکه دیگر توافقهای بینالمللی مانند توافق آبوهوایی پاریس و معاهده اقتصادی پاسفیک و خیلی موارد دیگر نیز میشود.
«آسوشیتدپرس» در ادامه میافزاید: ایران سالهاست که بر صلحآمیزبودن برنامه هستهای خو پافشاری میکند اما ظریف در این گفتگو تأکید کرد اگر توافق هستهای و محدودیتهای آن نباشد، آنهایی که نگران دستیابی ایران به بمب اتمی هستند، باید بسیار بسیار نگرانتر باشند.
به گفته ظریف «آنهایی که سروصدای زیادی درباره برنامه هستهای به راه انداختهاند، آغاز چنین وضعیتی شرایطی کاملاٌ رقم خواهد زد».
به نوشته «آسوشیتدپرس» ظریف گفته دولت ایران از گزینه خروج از NPT دفاع نمیکند اما «این گزینه یکی از گزینههاییست که برخی (در ایران) حامی آن هستند».
در بخش دیگری از این گفتگوی بلند آسوشیتدپرس به اتهامهای دولت آمریکا و عربستان درخصوص تجهیز موشکی نیروهای یمنی با موشکهای ایران و نمایش آهنپارههای نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، به عنوان بقایای موشکهای ایرانی در یمن میپردازد که محمد جواد ظریف با خنده میگوید: نمیگویم که خود نیکی هیلی این نمایش را ساخته و کسانی چنین مدارک و شواهدی را برای او دستوپا کردهاند.
نیکی هیلی در ماه نوامبر گذشته با برگزاری نشست خبری د رسازمان ملل با نمایش لاشه یک موشک که لوگوی ایران بر روی آن حک شده بود، ادعا میکرد که ایران موشک در اختیار نیروهای یمنی قرار میدهد. لاشه این موشک را مقامات عربستانی به وی داده بود و مدعی شده بودند که این تکهای از موشکهایی است که نیروهای یمنی به خاک عربستان شلیک کردهاند.
مجمد جواد ظریف در خصوص حضور ایران در سوریه گفته است: ایران تا زمانی در سوریه میماند که حضورش نیازمند باشد و دولت سوریه از ما بخواهد که در این کشور بمانیم.