ماهان شبکه ایرانیان

آیا کسی دلار ۴۲۰۰ تومانی گرفته است؟!

شرق : درحالی‌که بانک مرکزی از تخصیص بیش از دو میلیارد دلار ارز چهارهزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات در دو هفته اخیر خبر داده است، بخشی از فعالان اقتصادی می‌گویند «هنوز دلاری با این نرخ به آنها اختصاص داده نشده و از سوی دیگر به دلیل مشکلات موجود در سامانه ثبت سفارش روند ثبت کالای وارداتی با موانعی همراه است».

البته آن‌طور که از سوی اتاق بازرگانی اعلام شده، برخی از تجار که سال قبل ثبت سفارش انجام داده‌اند، توانسته‌اند دلار چهارهزارو 200 تومانی دریافت کنند. به گزارش ایسنا، دو هفته پیش دلار بر اساس تصمیم ستاد اقتصادی دولت تک‌نرخی و رقم چهارهزارو 200 تومانی برای آن اعلام شد و طبق این تصمیم، هر نرخ دیگری به غیر از چهارهزارو 200 تومان غیرقانونی است.

 اما پس از اعلام این تصمیم از سوی بانک مرکزی، برخی فعالان اقتصادی خبر از این دادند که تاکنون دلار چهارهزارو 200 تومانی برای واردات اختصاص نیافته و واردکنندگان نتوانسته‌اند از این ارز برای ثبت سفارش استفاده کنند. محمدحسین برخوردار - عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران- یکی از کسانی است که این موضوع را مطرح کرده است. وی معتقد است احتمالا مسئولان دولتی و بانکی می‌خواهند دستورالعمل‌هایی را مجددا تعیین کنند؛ چون به علت محدودیت ارزی مجبور هستند کنترل‌های بیشتری در ثبت سفارش‌ها انجام دهند.

همچنین محمد طحان‌پور - رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی - اعلام کرده که تاکنون دلار چهارهزارو 200 تومانی برای واردات لوازم خانگی تخصیص داده نشده و اگر این ارز داده شود، قیمت لوازم خانگی که اکنون افزایش یافته افزایش مجددی نخواهد داشت. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که بانک مرکزی به‌تازگی اعلام کرده که در دو هفته اخیر بیش از دو میلیارد دلار آمریکا به نرخ چهارهزارو 200 تومان برای واردات اختصاص یافته است. طبق گفته رئیس کل بانک مرکزی از زمان ابلاغ سیاست جدید ارزی دولت، بانک مرکزی در بازه زمانی

۲۱ فروردین تا سوم اردیبهشت سال جاری برای تخصیص ارز واردات کالا نسبت به صدور 9هزارو 210 فقره گواهی ثبت آماری به مبلغ معادل دومیلیاردو ۳۶۲ میلیون دلار اقدام کرده است. در میان این اظهارات، یکی از مشکلات به‌وجودآمده ایجاد اختلال در سامانه ثبت سفارش است که از طریق سامانه تجارت به شکل مطلوب امکان ثبت سفارش وجود ندارد. در این باره فرهاد احتشام‌زاد - رئیس هیئت‌مدیره فدراسیون واردات - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد که ثبت سفارش‌هایی که انجام می‌شده باید در سامانه تجارت صورت می‌گرفته ولی سامانه تجارت هنوز به صورت کامل راه‌اندازی نشده و ثبت سفارش برای خیلی از کالاها با مشکل روبه‌روست و امکان ثبت سفارش وجود ندارد اما کسانی که از سال گذشته ثبت سفارش داشته‌اند، بعضا در کالاهای اساسی توانسته‌اند ثبت سفارش جدید انجام دهند و در سال جدید موفق شده‌اند تخصیص ارز داشته باشند.

 به گفته احتشام‌زاد، روی کالاهای اساسی بر اساس همان یارانه‌ای که اعلام شده، ثبت سفارش انجام شده و با قیمت پایین‌‌تر یعنی سه‌هزارو 840 تومان موفق شده‌اند ارز تخصیصی را دریافت کنند اما در کالاهای دیگر مبنای قیمت ارزی چهارهزارو 200 تومان است. ولی از آنجا که مبادله طبق ارز دلار ممنوع است و باید بر اساس سایر ارزها باشد، ضریب تبدیلی که در اینجا در نظر گرفته می‌شود، متفاوت است. رئیس هیئت مدیره فدراسیون واردات گفت: این ضریب تبدیل متفاوت، زمانی که با ارز تخصیص‌یافته در نظر گرفته می‌شود، هزینه ارز مبادله‌ای بالاتر از نرخ چهارهزارو 200 تومانی است که اعلام شده بنابراین امیدواریم در اسرع وقت این شفاف‌سازی از طریق بانک مرکزی انجام شود

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان