نام کشور کره شمالی در دوران معاصر همواره در پرده ای از ابهام، شایعات، افسانه ها و خبر های گوناگون و عجیب قرار گرفته است و همواره با شنیدن نام این کشور حسی هیجان انگیز به شنونده دست می دهد و فکر سفر به این کشور همراه با هیجان بوده و انگار خوف انگیز است. داستان هایی که از محدودیت ها و اعمال عجیب و غریب سران آن به گوش می رسد بیشتر شبیه افسانه های تخیلی است تا واقعیت در این زمانه مدرنی که جهان به سمت دهکده ای پیش می رود که مک لوهان پیش بینی اش کرده بود. اما فراموش نکنید که این کشور، یعنیاین کشور جذابیت و زیبایی های خاص خود را دارد که باعث می شود هر ساله گردشگران بسیاری با همه نگرانی هایی که دارند بخش شمالی این شبه جزیره را مقصد گردشگری خود تعیین کنند و همه مخاطرات را به جان بخرند. سفر به این کشور البته آن قدر هم که شنیده می شود خطرناک نیست و با رعایت یک سری نکات و احترام به قوانین بعضا عجیب آن می توان از زیبایی های آن لذت برد. با این پست مجله همگردی همراه باشید تا دانستنی هایی درباره کره شمالی را یاد بگیرید و با برخی از اماکن دیدنی کره شمالی آشنا شوید.
دانستنی هایی درباره کره شمالی: قصه پدید آمدن کره شمالی از دل شبه جزیره کره
جمهوری دموکراتیک خلق کره نام کامل کشوری است که با نام کره شمالی می شناسیم. قسمت شمال آسیا محل قرار گیری این کشور است که پیونگ یانگ پایتخت آن و در عین حال بزرگ ترین شهر این کشور به حساب می آید. جالب است بدانید این کشور علاوه بر هم مرز بودن با چین و کره جنوبی، مرزی کوچک نیز با روسیه دارد که همین بخش مشترک در شمال شرقیاین کشور شاید یکی از دلایل رسوخ و نفوذ افکار کمونیسیتی به آن باشد. البته جوچه که در اصل ایدئولوژی رسمی کشور این کشور است در خود هیچ نامی از مارکسیسم، کمونیسم و لنینیسم ندارد اما این مصوبه سال 1972 میلادی نشان داس و چکش را از ابزار و تسلیحات این کشور رازآلود حذف نکرد و علاوه بر این دو، نماد کمونیستی قلم موی مرکب هم بر روی آن ها وجود دارد که نماد قلم خوشنویسی در شرق دور است.
شبه جزیره کره که در زمان های قدیم توسط یک امپراطوری به نام کره اداره می شد کشوری یک پارچه و پر قدرت بود اما در سال 1905 میلادی توسط ژاپنی ها تسخیر شد و بعد از پنج سال درگیری به طور رسمی جزئی از کشور ژاپن شد. این منطقه تا جنگ جهانی دوم به همین شکل، یعنی بخشی از کشور ژاپن باقی ماند اما بعد از پایان جنگ جهانی و شکست ژاپن و متحدین اش این شبه جزیره به تصرف دو دولت قدرتنمد جهانی در آمد و در سندی نا نوشته بین اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا تقسیم شد. بخش جنوبی کشوری شد به نام کره جنوبی که طرفدار نظام سرمایه داری و بلوک غرب گردید و بخش شمالی این شبه جزیره متحد بلوک شرق گردید و تبدیل شد به کشوری که اکنون با نام کره شمالی می شناسیم. البته هیچ کدام از بخش های جنوبی و شمالی شبه جزیره این تقسیم بندی را به رسمیت نشناختند و هر کدام خود را مالک کل شبه جزیره جنگ زده می شناختند. این مناقشات سر انجام منتهی به جنگی خونین بین دو بخش شمالی و جنوبی این شبه جزیره شد و از سال 1950 تا سال 1953 میلادی ادامه یافت. سر انجام هر دو کره با امضا معاهده ای تن به آتش بس دادند و ایل سونگ با تفکرات سوسیالیستی خود این کشور را از آن خود ساخت و از این کشور، سرزمینی منزوی ساخت و آن را در سایه ای از ابهامات و اخبار غریب قرار داد و این اخبار همچنان هم ادامه دارد همانند اعدام یک وزیر با ضد هوایی و انداختن یک نظامی بلند پایه و از بستگان رهبر کشور به قفس سگ های وحشی. کیم جونگ ایل فرزند ایل سونگ بعد از مرگ پدر رهبر این کشور شد و سنت جانشینی پسر به جای پدر در این کشور ادامه یافت و پس از مرگ کیم جونگ ایل در سال 2012 میلادی، فرزندش کیم جونگ اون رهبری این کشور را به عهده گرفت.
دانستنی هایی درباره کره شمالی: تاریخچه باستانی کره
کشور کره دارای قدمتی طولانی است و این طور که در تواریخ ثبت شده است در سال 194 پیش از میلاد مسیح، یک سردار چینی با فرار به این شبه جزیره، حکومتی مستقل تشکیل داد و پایه گذار منطقه ای شد که امروزه آن را کره می شناسیم. ویمن نام سرداری است که در عصر برنز پا به این شبه جزیره نهاد اما عمر این حکومت مستقل کوتاه بود و دودمان هان ان را ساقط کرد و کشور کره جزئی از امپراطوری قدرتمند چین شد. شبه جزیره کره در سال 108 پیش از میلاد تبدیل به چهار مستعمره مستقل چینی شد. در گذر زمان و با حوادث گوناگونی که شبه جزیره کره از سر گذراند سه دولت سلطنتی مستقل در آن جا شکل گرفت. این سه دولت که در سال 350 میلادی بر آن ناحیه حکومت می کردند گوگورویو، باکچه و شیلا بودند که شیلا قدرت بیشتری داشت و با گسترش آیین بودا اقتدار ان نیز افزایش یافت تا جایی که حکومت شیلا به اتحادی که با امپراطوری چین بر قرار نمود توانست در سال 660 میلادی باکچه را ضمیمه ایالت خود کند و 8 سال بعد گوگوریو را نیز به همین سرنوشت دچار کرد. شیلا که با این اتحاد و تصرف سرزمین های دیگر قدرت بیشتری یافته بود در سال 676 میلادی قوای متحد چینی را نیز از شبه جزیره کره بیرون کرد و کشور کره را تشکیل داد. البته این جنگ و گریز ها در گوشه و کنار شبه جزیره کره ادامه داشت و در سال 918 میلادی وانگ کون حاکم شبه جزیره کره گشت و نامش آن را کوریو نهاد. مغول ها در حمله خود به سال 1231 میلادی کوریو را تصرف کردند اما در سال 1260 میلادی کوریو مجددا شبه جزیره را از مغول ها پس گرفت. در سال 1392 میلادی و با رواج آیین کنفوسیوس ارتشبدی با نام تائجو چوسان به امپراطوری کوریو پایان داد و تا سال 1897 میلادی پادشاهی چوسان با 26 پادشاه مختلف ادامه یافت. البته چین و ژاپن هیچ گاه از شبه جزیره کره چشم بر نداشتند و هر از چند گاهی با قدرت و ضعف حکومت مرکزی حملات و جنگ هایی صورت گرفت تا این که ژاپن توانست آن را بخشی از خاک خود کند. جالب است بدانید که دولت ژاپن در حال حاضر نیز کشور این کشور را به رسمیت نمی شناسد و آن را از آن خود می داند.
حالا بدون شک با دانستن تاریخ کهن و پر از تنش های قومی و بین المللی می توانید تصور کنید که در سفر به این کشور با چه آثار و زیبایی هایی مواجه خواهید شد. همواه کشور های دارای تاریخ و قدمت مراکز خوبی برای گرشگری می باشند اما این کشور به دلیل قوانین عجیب و رسومات غریب رهبران جدید خود، دیدنی های دیگری هم دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد. این کشور با مساحتی بالغ بر 120 هزار متر مربع و جمعیتی در حدود 25 میلیون نفر دارای زبان کره ای با واحد پول وون است که 64 درصد مردمان این کشور بی دین هستند.
حالا بدون شک با دانستن تاریخ کهن و پر از تنش های قومی و بین المللی می توانید تصور کنید که در سفر به این کشور با چه آثار و زیبایی هایی مواجه خواهید شد. همواه کشور های دارای تاریخ و قدمت مراکز خوبی برای گرشگری می باشند اما کشور کره شمالی به دلیل قوانین عجیب و رسومات غریب رهبران جدید خود، دیدنی های دیگری هم دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد. این کشور با مساحتی بالغ بر 120 هزار متر مربع و جمعیتی در حدود 25 میلیون نفر دارای زبان کره ای با واحد پول وون است که 64 درصد مردمان این کشور بی دین هستند.
برای سفر به این کشور به دلیل محدودیت های اعمال شده توسط دولت باید به شهر پیونگ یانگ سفر کنید. پایتخت کشور که نامش به معنای سرزمین مسطح است دارای قدمتی 1500 ساله است که باغ های میوه آن شهره عام و خاص می باشد. این شهر مرطوب از لحاظ آب و هوایی در زمستان با بارش متوسط 37 روزه برف دارای هوایی بسیار سرد است. یکی از معروفی ترین مکان های پایتخت این کشور هتل روگیونگ است که هرمی است با 105 طبقه. این آسمان خراش عظیم که شروع ساختنش به سال 1978 باز می گردد با مشکلات اقتصادی که پیش آمد یک بار در سال 1992 متوقف شد اما در سال 2008 ساخت آن از سر گرفته شد و قرار بود در سال 2012 و با صدمین سال گرد تولد ایل سونگ افتتاح گردد. شاید جالب باشد بدانید که هتل روگیونگ هنوز هم افتتاح نشده است. اما قصر آفتاب یا همان قصر کومسوسان را می توانید ببینید. این قصر مقبره دو رهبراین کشور یعنی ایل سونگ و پسرش می باشد.
اماکن دیدنی کره شمالی: دومین طاق بلند پیروزی جهان
یکی از اماکن دیدنی کره شمالی طاق پیروزی این کشور است. بعد از طاق پیروزی مکزیک، طاق پیروزی کشوراین کشور بلندترین طاق پیروزی جهان است که برای یاد بود و احترام به نقش رییس جمهور ایل سونگ در سال 1982 میلادی بنا شد. این بنا که 25500 قطعه گرانیت سفید دارد یاد آور مقاومت نظامی کیم ایل سونگ برای استقلال این کشور است.
اماکن دیدنی کره شمالی: یادبودهای خاطره ساز
شاید بتوان شهر پیونگ یانگ را شهر یادبودها خواند. جایی که در آن برای اتفاقات تاریخی این کشور بناهایی ساخته شده است. یکی از این اماکن دیدنی کره شمالی برج جوچه است. در حقیقت جوچه نوع و نگرش سیاسی حاکم بر این کشور است. این بنا که توسط کیم ایل سونگ ساخته شده است به نشانه و یادبود همین فلسفه سیاسی ساخته شده است. جوچه در حقیقت به معنای سیاست و متکی بودن بر خود است که مبنای اصولی سیاست حاکم بر کشور کره شمالی است. از دیگر یادبودهای شهر پیونگ یانگ کشور یادبود بزرگ و عظیم مانسو هیل می باشد. مانسو هیل در حقیقت مجموعه ای از بناهایی است که هر کدام یادبود چیزی یا کسی است. چشم نواز ترین این یاد بودها دو مجسمه 22 متری برنزی است که از رهبران کشور این کشور یعنی کیم ایل سونگ و کیم یونگ ایل ساخته شده است. موزه انقلاب این کشور نیز پشت سر این دو مجسمه غول پیکر قرار دارد. البته در این مجموعه مجسمه های دیگری نیز کشاورزان، کارگران و سربازان وجود دارد.
پیونگ یانگ دارای یک هتل بزرگ نیز است و دو استادیوم معروف به نام های می دی و کیم ایل سونگ نیز است که آن ها نیز به گونه ی خود از اماکن دیدنی کره شمالی شمرده می شوند. می دی در زمره بزرگترین استادیوم های جهان است مانند میدان اصلی شهر که در سال 1954 ساخته شده است و در حال حاضر سی و هفتمین میدان بزرگ جهان و از اماکن دیدنی کره شمالی می باشد.
دانستنی هایی درباره کره شمالی: نکات مهم
از عجیب ترین دانستنی هایی درباره کره شمالی باید بدانید این است که دولت این کشور به آسانی ویزای گردشگری صادر نمی کند ولی اگر از زمره گردشگران خوش شانسی بودید که به بخش شمالی شبه جزیره سفر کردید فراموش نکنید که مبادا حرفی با بی احترامی به رهبران این کشور بکنیدو در ضمن در خاطر خود این مساله را حک کنید که حق ندارید با مردم شهر صحبت کنید و در تمام طول بدون هماهنگی با راهنما یا جاسوس دولت جایی نروید و از هتل خارج نشوید.
دانستنی هایی درباره کره شمالی: عجیب ولی واقعی
کشور کره شمالی در زمینه برخورد حکومت با مردم و وضع قوانین با همه دنیا متفاوت است و عجیب که دانستن بعضی از آن ها خالی از لطف نیست:
1- رای ندادن کاری است غیر قانونی و ملی. اما این همه ماجرا نیست. مردم موظف اند هر پنج سال یک بار پای صندوق های رای بروند و به رهبر کشور خود رای بدهند. رهبر مادام العمر هم از این که هر دوره صد در صد آراء را به خود اختصاص می دهد بسیار خشنود است.
2- کشور کره شمالی تنها سه شبکه دولتی دارد. نکته شگفت انگیز این جا است که مردم برای اطلاع از پیشرفت کشور و وضعیت سیاسی ملزم هستند پای اسن برتامه ها بنشینند و آگاهی خود را بالا ببرند.
3- زندگی و اقامت در پیویانگ لیاقت می خواهد که نصیب هر کسی نمی شود. برای زندگی در پایتخت کشور کره شمالی باید نامه رسمی از مقامات دولتی دریافت کنید که این اجازه تنها به کسانی داده می شود که وفاداری کامل شان به حکومت ثابت شده باشد.
4- اولین رهبر کشور کره شمالی، ایل سونگ در سال 1912 به دنیا آمد. تقویم کشور کره شمالی نیز از همان موقع شروع می شود. یعنی تقویم جوچی در کره شمالی سال 106 را نشان می دهد.
5- اگر فردی هوس انقلاب یا کارهای ضد حکومتی کند یا خدایی نا کرده به سران مملکتی توهین کند تمام دودمانش محاکمه خواهند شد. یعنی از پدر بزرگ و مادربزرگ تا نوه ها.
6- رنگ کردن مو در کشور کره شمالی ممنوع است اما این بدان معنا نیست که می توانید با موی رنگ نکرده خود هر کاری می خواهید انجام دهید. کشور کره شمالی تنها 28 مدل مو مصوب جهت اصلاح دارد که نیم از آن مخصوص مردان و نیم دیگر مخصوص زنان است.
چه زمانی به کره شمالی سفر کنیم؟
بدون شک شما در هر زمانی که بخواهید می توانید به کشور کره شمالی سفر کنید اما بدانید که پوشیدن شلوار لی هم در این کشور ممنوع است. ولی اگر می خواهید روزهای بهتری را در این سرزمین راز آلود تجربه کنید بهتر است در روزهایی که کشور کره شمالی در جشن و شادی فرو می رود به آن جا برسید. تاریخ های زیر را به خاطر بسپارید:
1- روز درخشش ستاره ها یا همان 16 فوریه که مصادف است با تولد کیم جونک ایل. رهبری که فراتر از قانون است و هر کاری دلش بخواهد می تواند انجام دهد.
2- 15 آوریل در کشور کره شمالی روز خورشید نام دارد. در این روز موسس کره شمالی، جناب ایل سونگ چشم به جهان گشوده اند.
3- کهنه سربازان و نظامیان کره شمالی به همراهی مردم روز 25 آوریل را جشن می گیرند. این روز که روز ارتش نام دارد یکی از شکوهمندتری روزهای مردم کره شمالی است.
4- یکی از روزهای مشترک کشور کره شمالی با باقی جهان، روز 1 می است. روز جهانی کارگر. جشنواره های محلی پذیرای مردم کشور در این روز هستند.
5- روز پیروزی روزی است که بین دو کره آتش بس اعلام شد. 27 جولای هر سال به یاد همین روز در سال 1953 میلادی جشن گرفته می شود. بازی های دسته جمعی از تفریحات سرگرم کننده این روز است.
سفر همواره مخاطره و هیجانات خاص خود را دارد به خصوص سفر به مکان های ناشناخته یا کمتر شناخته شده. کشور کره شمالی سرزمینی است راز آلود که در میان قوانین و مقررات عجیب سران حکومتی خود منزوی شده و کمتر از آن اطلاعاتی به بیرون درز می کند. اما کشوری با قدمتی باستانی به حتم جایی است دیدنی برای گردشگران عاشق سفر.