برداشت دوم؛ نگاهی دقیق تر به طراحی موبایل میان رده هواوی Nova ۳e

موبایل های سری Y هواوی معمولاً یکی از گزینه های اصلی در بخش اقتصادی بازار محسوب می شوند و توجه زیادی را در بین جوانان به خود جلب کرده اند

برداشت دوم؛ نگاهی دقیق تر به طراحی موبایل میان رده هواوی Nova 3e

موبایل های سری Y هواوی معمولاً یکی از گزینه های اصلی در بخش اقتصادی بازار محسوب می شوند و توجه زیادی را در بین جوانان به خود جلب کرده اند. امسال غول تکنولوژی چین سری جدید این محصول یعنی هواوی Y7 پرایم 2018 را با ظاهری متمایز و مدرن و دوربین دوگانه عرضه کرده تا بتواند بخش بیشتری از بازار را در اختیار بگیرد. از جمله ویژگی های برجسته Y7 پرایم در این رده قیمتی می توان به نمایشگر فول ویو با حاشیه اندک، دوربین دوگانه و فناوری تشخیص چهره اشاره کرد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

هواوی Y7 پرایم 2018

پیش از این هواوی Y7 پرایم 2018 را برایتان جعبه گشایی کرده ایم و با محتویات جعبه آن یعنی یک شارژر 5 واتی، کابل میکرو USB و هدفون استاندارد آشنا هستید. این محصول به زودی با قیمت 999 هزار تومان در بازار کشورمان به شکل رسمی عرضه خواهد شد. در ادامه به بررسی کامل Y7 پرایم 2018 می پردازیم. با دیجیاتو همراه باشید.

طراحی و کیفیت ساخت

هواوی Y7 پرایم 2018

هواوی میان رده های زیادی را با طراحی مدرن روانه بازار کرده و حالا برای نخستین بار شاهد استفاده از نمایشگر فول ویو (FullView) در گوشی های سری Y هستیم تا این محصولات مقرون به صرفه، جذاب تر از همیشه باشند. کاهش حاشیه اطراف نمایشگر باعث شده تا هواوی بتواند یک موبایل با صفحه شش اینچی را در بدنه ای تقریباً هم اندازه نسل قبل جا دهد که نمایشگر 5.5 اینچی داشت. افزایش نسبت نمایشگر به پنل جلویی هم در مقایسه با نسل قبلی کاملاً مشهود است و حالا از 71 به 76 درصد رسیده که در دنیای موبایل های اقتصادی رقیبی ندارد.

هواوی Y7 پرایم 2018

بدنه هواوی Y7 پرایم از سه بخش تشکیل شده: شیشه رویی با لبه های خمیده، فریم اصلی با پوشش NCVM که جلوه استیل براق را به آن بخشیده و تا حد زیادی در برابر خط و خش مقاوم است، و نهایتاً پنل پشتی از جنس پلاستیک با کیفیت. فقط در مدل آبی این گوشی (برخلاف رنگ های طلایی و مشکی) پنل پشتی با تکنیک IMT رنگ آمیزی شده تا حالت شیشه ای را در آن به وجود بیاورد و Y7 پرایم را به محصولات پریمیومی نظیر نوا 3e یا آنر 9 نزدیک تر نماید.

هواوی Y7 پرایم 2018

پشت بدنه در قسمت بالایی شاهد دوربین دوگانه هستیم که در ماژولی یکپارچه با فلاش LED به شکل آشکاری از پنل پشتی جدا شده و حدود یک میلیمتر بیرون زدگی دارد. حسگر اثر انگشت در وسط پنل قرار گرفته و در قسمت پایینی هم شاهد لوگوی هواوی و اطلاعات محصول هستیم که نه فوراً، ولی حتماً به مرور زمان محو خواهند شد، مگر اینکه از قاب های محافظ برای پوشاندن آنها استفاده کنید.

هواوی Y7 پرایم 2018

هواوی Y7 پرایم فقط 155 گرم وزن دارد که برای یک موبایل 6 اینچی رقم بسیار خوبیست. با این حال برای استفاده راحت از این گوشی باید دست های بزرگ و انگشتان کشیده ای داشته باشید. اگر از ابعاد بزرگ و ضد آب نبودن دستگاه، بیرون زدگی دوربین و حضور درگاه قدیمی میکرو USB در پایین دستگاه صرف نظر کنیم، طراحی مدرن و کیفیت ساخت بسیار خوب آن می تواند رضایت اکثر کاربران را جلب کند.

نمایشگر

هواوی Y7 پرایم 2018

اگرچه از یک گوشی میان رده انتظار زیادی در بخش نمایشگر نداریم، ولی باز هم صفحه نمایش Y7 پرایم را باید یکی از نقاط ضعف اصلی آن قلمداد کرد. تولید پنل 6 اینچی با رزولوشن اچ دی در سال 2018 چندان منطقی نیست، مگر اینکه کاهش هزینه تمام شده دستگاه شما را به اتخاذ این تصمیم وادار کند. البته هواوی با استفاده از رزولوشن اچ دی پلاس (1440×720 پیکسل) توانسته تراکم پیکسلی را به اندازه پنل های 5.5 اینچی یعنی 269 پیکسل در هر اینچ برساند.

صفحه نمایش هواوی Y7 پرایم از نوع IPS است که نسبت کنتراست خوبی دارد اما از نظر فاکتورهای مهمی مانند غنای رنگ و زاویه دید، راضی کننده نیست. اندازه گیری های ما نشان داد حداکثر روشنایی این نمایشگر هم به 350 نیت می رسد که باز هم فاصله زیادی با پنل های IPS میان رده دارد و شما را در محیط های پرنور با مشکل مواجه خواهد کرد. البته خوانایی صفحه در محیط پرنور هم تا حد زیادی حفظ می شود.

هواوی Y7 پرایم 2018

نمایشگر هواوی Y7 اگرچه در بین بهترین نمونه های IPS جای نمی گیرد اما باز هم دقت رنگ خوبی دارد، ضمن اینکه می توانید دمای رنگ آن را به شکل نرم افزاری تغییر دهید تا به وضعیت دلخواه برسید. امکان فیلتر نور آبی برای کاهش خستگی چشم هم در منوی تنظیمات قرار دارد. در نهایت، بهتر است از مقایسه کیفیت تصویر Y7 پرایم با دیگر میان رده های بازار، به ویژه محصول خوش قیمت پی اسمارت خودداری کنید و صرفاً از هر آنچه می بینید، لذت ببرید.

نرم افزار

هواوی Y7 پرایم 2018

ترکیب سیستم عامل اندروید 8 و رابط کاربری EMUI 8 همان چیزیست که از هواوی در سال 2018 انتظار داریم. نسل هشتم رابط کاربری اختصاصی هواوی از الگوریتم های هوش مصنوعی بهره می گیرد تا تجربه کاربری روان و کم نقصی را در اختیار شما قرار دهد، ضمن اینکه با شناسایی عادات و پیش بینی نیازهای شما، کارآیی خود را در درازمدت حفظ کند.

نسخه هشتم رابط کاربری اختصاصی هواوی در تخصیص منابع سخت افزاری سیستم به برنامه ها هم بهینه تر از قبل عمل می کند، ضمن اینکه سیستم ذخیره و بازیابی اطلاعات روی حافظه داخلی هم تجربه روان تری را به همراه دارد. البته همچنان اجرای بی نقص و بدون تأخیر EMUI از عهده پردازنده های پایین رده بر نمی آید و سخت افزار نسبتاً قدرتمندی را می طلبد.

در تصویر زیر صفحه خانگی و امکانات شخصی سازی رابط کاربری هواوی Y7 پرایم 2018 را می بینید که مانند همیشه گزینه های زیادی را در اختیار شما قرار می دهد. البته فعلاً دسترسی به مجموعه تِم های آنلاین هواوی برای این گوشی ممکن نیست.

اپلیکیشن Phone Manager موارد مختلفی مانند پاکسازی حافظه داخلی و رَم، بررسی حق دسترسی برنامه ها و اسکن با استفاده از آنتی ویروس آواست را در اختیارتان می گذارد. اپلیکیشن Game Suite هم برای بهبود تجربه بازی طراحی شده که البته با توجه به ضعف سخت افزاری گوشی، انتظار معجزه نداشته باشید. حالت استفاده یک دستی، چیدمان دلخواه دکمه های ناوبری و دکمه ناوبری شناور هم از دیگر قابلیت های رابط کاربری هواوی Y7 پرایم است که پیش از این در دیگر موبایل های این شرکت با آنها آشنا شده اید.

نمایشگر بزرگ هواوی Y7 پرایم 2018 به شما اجازه می دهد تا از قابلیت اسپلیت اسکرین در اندروید 8 به خوبی استفاده کنید و دو پنجره را همزمان در کنار هم باز کنید. به عنوان مثال در زمان تماشای فیلم به گفتگو با دوستانتان بپردازید یا صفحه وب مورد علاقه تان را مرور کنید.

بررسی چند میان رده هواوی طی ماه های اخیر به خوبی نشان می دهد که رابط کاربری اختصاصی این شرکت علی رغم تغییرات مثبت فراوان، باز هم جای پیشرفت زیادی دارد تا روی گوشی هایی با توان سخت افزاری ضعیف، عملکرد قابل قبولی داشته باشد. تجربه کاربری با Y7 پرایم 2018 هم به خوبی این موضوع را نشان می دهد. با این حال امکانات شخصی سازی متعدد EMUI می تواند رضایت طرفداران باحوصله این برند را جلب نماید.

سخت افزار

هواوی Y7 پرایم 2018

هواوی همانند نسل قبل، موبایل Y7 پرایم 2018 را هم به چیپست ساخت کوالکام مجهز کرده، با این تفاوت که در مدل 2017 اسنپدراگون 435 به کار رفته بود اما اکنون شاهد اسنپدراگون 430 هستیم. البته این دو چیپست از یک نسل هستند و تنها تفاوت آنها، سرعت بیشتر مودم LTE در مدل اسنپدراگون 435 است که در شرایط واقعی (یعنی با توجه به وضعیت شبکه موبایل کشورمان) تفاوت چندانی ایجاد نمی کند.

سخت افزار هواوی Y7 پرایم 2018 را می توان ابتدایی ترین ترکیب ممکن برای اجرای نسخه کامل اندروید دانست. پردازنده 8 هسته ای با فرکانس 1.5 گیگاهرتز، پردازشگر گرافیکی ادرنو 505 و 3 گیگابایت حافظه رَم توان کافی برای اجرای فعالیت های روزمره مانند مرور وب، پیام رسانی، تماشای ویدیو یا پخش موسیقی را دارند ولی از عهده اجرای همزمان چند برنامه سنگین یا اجرای بازی های سه بعدی حرفه ای بر نمی آیند.

برای درک بهتر توان سخت افزاری هواوی Y7 پرایم 2018 باید به سراغ اپلیکیشن های بنچمارک برویم. به همین منظور این گوشی را با اپ های آنتوتو، گیکبنچ، PCMark و 3DMark ارزیابی کردیم که نتایج به دست آمده را در تصویر زیر می بینید.

این نتایج هم تأیید می کنند که با موبایل پایین رده و نسبتاً ضعیفی روبرو هستیم. برای مقایسه بهتر است بدانید که چیپست Kirin 659 در موبایل هایی نظیر میت 10 لایت، پی اسمارت، آنر 7X یا نوا 3e در تست های فوق یعنی آنتوتو، گیکبنچ تک هسته ای و چند هسته ای، پی سی مارک و تری دی مارک، به ترتیب 45، 35، 30، 25 و 40 درصد قوی تر از اسنپدراگون 430 عمل می کند. با این حال تجربه کاربری Y7 پرایم 2018 به اندازه ارقام بالا با دیگر میان رده های مجهز به Kirin 659 اختلاف ندارد و با کمی صبر و حوصله، می توانید به راحتی از آن برای رفع نیازهای پایه و روزمره استفاده کنید.

هواوی Y7 پرایم 2018 به حسگر اثر انگشت سریع و دقیقی مجهز شده که پشت بدنه قرار گرفته و به راحتی زیر انگشت اشاره جای می گیرد. البته غول تکنولوژی چین پا را فراتر گذاشته و این موبایل اقتصادی را به فناوری تشخیص چهره یا «فیس آنلاک» نیز تجهیز نموده که با استفاده از دوربین جلویی عمل می کند. عملکرد این قابلیت در شرایط عادی کاملاً قابل قبول است و به سرعت چهره شما را تشخیص می دهد، حتی اگر عینک به چشم داشته باشید، ضمن اینکه الگوریتم های شناسایی فقط با چشمان باز عمل می کنند. با این حال در محیط های کم نور نمی توانید روی آن حساب کنید، هرچند هواوی می توانست راهکاری برای فعال کردن فلاش سلفی این دستگاه برای تشخیص چهره در محیط های تاریک هم بیابد.

هواوی Y7 پرایم 2018

به احتمال زیاد 32 گیگابایت حافظه داخلی نیاز اکثر کاربران را مرتفع می کند. البته از این مقدار، حدود 21 گیگابایت آن در اختیار شما قرار می گیرد. در صورتی که به فضای بیشتری نیاز دارید، هواوی درگاه کارت حافظه را هم برایتان در نظر گرفته که از کارت های microSD تا حداکثر ظرفیت 256 گیگابایت پشتیبانی می کند. خوشبختانه این درگاه مستقل از دو اسلات سیم کارت است و می توانید به صورت همزمان از هر سه تای آنها استفاده کنید.

هواوی Y7 پرایم 2018

تنها بلندگوی هواوی Y7 پرایم 2018 روی لبه پایینی آن قرار گرفته و طبیعتاً انتخاب خوبی برای گوش دادن به موسیقی به شمار نمی رود. این اسپیکر بلندی صدای قابل قبولی دارد اما صدای خروجی آن چندان شفاف نیست و برای تماشای فیلم یا شنیدن موسیقی باید به هدفون متوسل شوید. جک 3.5 میلیمتری هدفون این دستگاه هم روی لبه پایینی آن جای گرفته و از فناوری صوتی اختصاصی هواوی یعنی Histen نیز پشتیبانی می کند. گفتنیست هدفون موجود درون جعبه این دستگاه هم بیشتر برای مکالمه مناسب است و کیفیت بالایی ندارد.

هواوی Y7 پرایم 2018

در مجموع هواوی Y7 پرایم 2018 از نظر توان سخت افزاری در جایگاه از پیش تعیین شده اش قرار می گیرد، یعنی بخش گوشی های اقتصادی بازار که برای رفع نیازهای روزمره طراحی و ساخته شده اند. با این حال فناوری تشخیص چهره و درگاه اختصاصی برای کارت حافظه را می توان از مزایای این بخش برشمرد.

دوربین

هواوی Y7 پرایم 2018

حضور دوربین دوگانه در گوشی های هواوی به رسم ماندگاری بدل شده و حالا می بینیم این محصول اقتصادی هم از ماژول دوگانه در پشت بدنه بهره می برد. هواوی Y7 پرایم 2018 دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی دارد که یک حسگر 2 مگاپیکسلی برای عمق سنجی در کنار آن قرار گرفته. دوربین سلفی این دستگاه هم 8 مگاپیکسلی است، ضمن اینکه فلاش سلفی از نوع سافت نیز در پنل جلویی تعبیه شده تا در شرایط کم نور بتوانید سلفی های بهتری از خودتان بگیرید.

با رابط کاربری دوربین هواوی به خوبی آشنا هستید. در منوی اصلی گزینه های فلاش، عمق میدان مصنوعی (Wide Aperture) و زیباسازی چهره دیده می شود. با سوایپ به سمت راست به گزینه های از پیش تعیین شده مانند اچ دی آر، پانوراما و فیلترهای مختلف می رسید و با سوایپ به چپ هم وارد تنظیمات اصلی دوربین می شوید. برای دوربین جلو هم امکاناتی برای تنظیم درجه زیباسازی چهره و شدت فلاش سلفی در نظر گرفته شده است. برخلاف اکثر موبایل های هواوی، در اینجا گزینه ای برای تنظیمات دستی نمی بینیم.

کیفیت دوربین اصلی هواوی Y7 پرایم در نور روز کاملاً مطلوب است و می توانید عکس های پویا و جذابی با آن ثبت کنید. تصاویر خروجی از نظر کنتراست، وضوح و اشباع رنگ در سطح بالایی قرار دارند اما گاهی اوقات شاهد جذب نور بیش از حد هستیم. در ادامه چند نمونه عکس در نور روز را می بینید:

دوربین ثانویه هواوی Y7 پرایم 2018 قابلیت عمق سنجی و ایجاد عمق میدان مصنوعی را دارد. البته مشخص نیست که چرا حالت پرتره برای این موبایل فعال نیست اما حالت Wide Aperture در صورت تشخیص صحیح سوژه، می تواند بک گراند محو و زیبایی را برای عکس هایتان به وجود بیاورد:

علی رغم کیفیت مطلوب دوربین هواوی Y7 پرایم 2018 در نور روز، بهتر است برای عکاسی در شب روی آن حساب نکنید. تصاویر ثبت شده در محیط تاریک فاقد جزئیات کافی هستند، نویز زیادی دیده می شود و همه چیز بی روح به نظر می رسد. فلاش هم در این شرایط کاری از پیش نمی برد و سرعت و دقت فوکوس هم چندان تعریفی ندارد. چند نمونه عکس در محیط تاریک را در ادامه می بینید:

دوربین سلفی هواوی Y7 پرایم 2018 در نور روز کیفیت مناسبی دارد، اما در نورسنجی دقیق عمل نمی کند و شاهد صحنه های بیش از حد روشن هستیم. در محیط تاریک باز هم نویز زیاد و کاهش قابل توجه جزئیات را می بینیم. فلاش سلفی تا حدودی می تواند از وخامت اوضاع بکاهد اما نتیجه کار معمولاً در حدی نیست که بتوان آن را در شبکه های اجتماعی با دیگران به اشتراک گذاشت.

هواوی Y7 پرایم 2018 امکانات تصویربرداری خوبی دارد، اما اکثر آنها فقط در شرایطی به دردتان می خورند که نور کافی در اختیار داشته باشید. حضور دوربین ثانویه برای ایجاد عمق میدان مصنوعی و فلاش سلفی از جمله نکات مثبت این بخش هستند، اما فقدان تنظیمات دستی، فقدان حالت پرتره (بوکه) و ضعف قابل توجه برای عکاسی در شب را می توان به عنوان نقاط ضعف اصلی این موبایل برشمرد.

باتری و شارژ

هواوی Y7 پرایم 2018

هواوی Y7 پرایم 2018 باتری 3000 میلی آمپر ساعتی دارد که در مقایسه با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعتی نسل قبل کاهش قابل توجهی داشته. بدین ترتیب انتظار می رود که شارژدهی این دستگاه هم نسبت به قبل حدود 25 درصد کمتر شده باشد. تست باتری این دستگاه با استفاده از برنامه PCMark رقم 7 ساعت را نشان داد که برای میان رده ای با سخت افزار نه چندان پر مصرف و نمایشگر اچ دی، رقم خوبی محسوب نمی شود.

شارژر همراه Y7 پرایم 2018 هم 5 واتی است (5 ولت 1 آمپر) که در سال 2018 و با توجه به ظرفیت باتری، کافی به نظر نمی رسد. به همین دلیل شارژ کامل باتری این گوشی به حدود 2 ساعت و نیم زمان نیاز دارد. البته با استفاده از شارژرهای پر قدرت تر (حداقل 10 واتی) می توانید زمان شارژ کامل این موبایل را به حدود 2 ساعت برسانید.

جمع بندی

هواوی Y7 پرایم 2018

همان طور که دیدید، هواوی Y7 پرایم 2018 نقاط قوت زیادی دارد تا بتواند به یکی از گزینه های مناسب در بخش اقتصادی بازار بدل شود، اما تلاش برای کاهش قیمت تمام شده دستگاه باعث شده تا نقاط ضعف محسوسی را هم شاهد باشیم، آن هم در دنیایی که همه چیز را سریع و قدرتمند می خواهیم.

برتری آشکار مدل 2018 این موبایل اقتصادی را باید طراحی مدرن آن دانست که با نمایشگر فول ویو و حاشیه اندک، خودش را از رده قیمتی اش جدا می کند. نمایشگر 6 اینچی در بدنه ای نسبتاً ارگونومیک فضای بیشتری را مقابل چشمانتان قرار می دهد تا کارهای بیشتری را با این گجت همیشه همراه، انجام دهید. رابط کاربری جدید و اندروید به روز هم از مزایای نرم افزاری این گوشی هستند. دوربین اصلی با کیفیت مطلوب در نور روز، دوربین ثانویه برای ایجاد عمق میدان مصنوعی و فلاش سلفی هم مزایای رقابتی Y7 پرایم 2018 در این رده قیمتی محسوب می شوند.

نمایشگر نه چندان با کیفیت این موبایل را می توان یکی از نقاط ضعف اصلی آن قلمداد کرد، به خصوص اگر آن را با دیگر میان رده های خوش قیمت هواوی مقایسه کنید. عملکرد دوربین های اصلی و سلفی در نور کم رضایت بخش نیست، و همچنین شارژدهی باتری هم نسبت به نسل قبلی کاهش قابل توجهی پیدا کرده.

با این حال در شرایطی که به سختی می توان موبایل کارآمدی را با قیمت کمتر از 1.2 میلیون تومان در بازار یافت، شاید هواوی Y7 پرایم با قیمت 1 میلیون تومانی اش به تنها گزینه مطلوب برای علاقه مندان به خرید موبایل های اندرویدی تبدیل شود، محصولی که به اندازه برچسب قیمتی اش، رضایت شما را جلب خواهد کرد.

نقاط قوت هواوی Y7 پرایم 2018
  • طراحی مدرن و متمایز
  • کیفیت ساخت مطلوب
  • نمایشگر بزرگ فول ویو
  • حسگر اثر انگشت سریع و دقیق
  • فناوری تشخیص چهره
  • دوربین اصلی با کیفیت در نور روز
  • دوربین ثانویه
  • فلاش سلفی
  • درگاه اختصاصی برای کارت حافظه
نقاط ضعف هواوی Y7 پرایم 2018
  • کیفیت تصویر و روشنایی پایین نمایشگر
  • سخت افزار ضعیف در سال 2018
  • کیفیت پایین دوربین در محیط کم نور
  • کاهش ظرفیت باتری نسبت به نسل قبل
  • شارژدهی کمتر از انتظار باتری
  • شارژر ضعیف همراه دستگاه
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر