به گزارش ایسنا، محمد بارکیندو در پاسخ به تبعات لغو توافق هسته ای ایران گفت: هر عامل غیرعادی که بر عرضه یا تقاضا تاثیر بگذارد، بدون شک بازارها را از تعادل خارج خواهد کرد که به نفع تولیدکنندگان یا مصرف کنندگان نیست.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا مکررا تهدید کرده از برجام خارج شود و این توافق را بدترین توافق تاریخ خوانده است. وی گفته است قصد دارد تصمیم خود درباره این موضوع را ساعت دو بعدازظهر روز سه شنبه اعلام کند.
توافق هسته ای سال 2015 به تحریمهای هسته ای علیه ایران در قبال محدودیت فعالیت هستهای و فراهم ساختن امکان بازرسی از تاسیسات هستهایش پایان داد. تحریمها، سرمایهگذاریها و تولید انرژی ایران را محدود کرده بود اما پس از برچیده شدن تحریمها، صنعت نفت ایران رونق دوبارهای گرفت.
صادرات نفت ایران حدود یک میلیون بشکه در روز از اوایل سال 2016 افزایش یافته و پرسش مهم این است که در صورت وضع شدن مجدد تحریمها و افت چشمگیر عرضه ایران، بازار چه وضعیتی پیدا خواهد کرد.
نگرانیها نسبت به مختل شدن عرضه تاکنون باعث صعود چشمگیر قیمتهای نفت شده است. قیمتهای نفت طی ماه گذشته حدود 13 درصد رشد کردند و به بالاترین حد خود از سال 2014 رسیدند. در حالی که قیمت بنزین آمریکا به 2.81 دلار در هر گالن رسیده است.
بارکیندو گفت: افزایش قیمت نفت در نتیجه نوسانی بوده که به دلیل تنشهای ژئوپلیتیکی به بازار بازگشته است.
دبیرکل اوپک اظهار کرد اوپک به تلاش خود برای دستیابی به یک بازار نفت متعادل ادامه خواهد داد.
اوپک و متحدانش در اواخر سال 2016 برای حذف مازاد عرضه در بازار و تقویت قیمتها، توافق کردند تولیدشان را محدود کنند. این توافق از اول ژانویه سال 2017 به اجرا درآمد و تا پایان امسال تمدید شد.
بارکیندو گفت: برای اوپک، چهار سال طولانی طول کشید تا به نقطه کنونی که قیمتها نزدیک 70 دلار در هر بشکه است، برسد. این گروه متعهد به ادامه اجرای توافق است اما تغییر شرایط بازار ممکن است باعث تغییراتی در آن شود.