ماهان شبکه ایرانیان

در گفتگو با الف مطرح شد چرا صدر صدرنشین شد/ آیا مقتدی صدر با کشاندن طرفدارهایش به خیابان به دنبال دو قطبی شدن عراق است؟

به عقیده بسیاری از صاحبنظران،مقتدی صدر به دنبال این است که از طریق کشاندن طرفدارانش به خیابان ها و بدون داشتن اندیشه سیاسی روشن و آگاهی از پیامدهای خطرناکش، عراق را به سمت دو قطبی شدن به پیش ببرد وهمچنین سعی دارد سیاست های عربستان در عراق را عملیاتی کرده و از قدرت و نفوذ ایران در این منطقه بکاهد.

در گفتگو با الف مطرح شد			چرا صدر صدرنشین شد/ آیا مقتدی صدر با کشاندن طرفدارهایش به خیابان به دنبال دو قطبی شدن عراق است؟

به گزارش الف، خبرگزاری الفرات عراق ساعاتی قبل نتایج نهایی انتخابات عراق را اعلام کرد. هنوز نتایج رسمی نهایی انتخابات عراق از سوی کمیسیون عالی انتخابات این کشور اعلام نشده است. انتخابات پارلمانی عراق روز شنبه 22 اردیبهشت ماه برگزار شد و نتایج آن در 18 استان از سوی کمیسیون انتخابات در سه مرحله ( ابتدا در 10 استان، 6 استان در مرحله دوم و 2 استاندر مرحله سوم)  منتشر شده بود.(اینجا)

بر اساس این گزارش، نتایج انتخابات پارلمانی عراق برخلاف تصور بسیاری از صاحبنظران و تحلیلگران شد، عربستان بعد از چندین سال قطع رابطه با عراق، زمانیکه دید این کشور بعد از سقوط صدام تحت نفوذ ایران قرار گرفته به فکر نزدیکی به  برخی جریان های شیعی افتاد و در سال 2017 روابط نزدیکی با حیدر العبادی برقرار کرد و با دعوت از شخصیت های شیعی و در راس آنها روحانی متنفذ مقتدی صدر وارد فاز عملیاتی جدی تری برای نزدیکی به شیعیان عراق شد.

بیشتر بخوانید:

مراحل قانونی از انتخابات تا انتخاب نخست‌وزیر عراق 

نتایج غیررسمی اولین انتخابات پارلمانی عراق پس از شکست داعش/ پیشتازی فهرست نصر و سائرون

در کل در این دوره از انتخابات عراق، رقابت اصلی انتخاباتی میان ائتلافات شیعی است.ائتلاف السائرون که در پی ائتلاف مقتدا صدر با احزاب کمونیست عراق به وجود آمده، در راس ایستاد و به دنبال آن ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی و سپس ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری .بسیاری پیش بینی می کردند که حیدر العبادی نتواند همانند نوری مالکی در سال های 2014 و 2010 رای بالایی تصاحب کند و صاحب کرسی شود اما گمان هم نمی کردند که عبادی که خود نخست وزیر است، ائتلافش دوم شود و مقتدی صدر در جایگاه اول قرار گیرد.

البته یکی دیگر از دلایل پیشتازی ائتلاف سائرون نیز مشارکت پایین مردم عراق در انتخابات این کشور است.مشارکت پایین مردم در انتخابات که در سراسر کشور حدود 44 درصد و در بغداد تنها حدود 35 درصد واجدین شرایط بود، نشان از سرخوردگی شدید ملت از دولت و وضعیت حاکم بر این کشور دارد.

انتخابات پارلمانی عراق برای انتخاب صاحبان 328 کرسی پارلمان این کشور در روز 12 می (شنبه پیش) به صورت الکترونیک برگزار شد و فهرست سائرون 54 کرسی، فهرست النصر 52 کرسی، فهرست الفتح 49 کرسی، فهرست القانون 25 کرسی، فهرست الحکمه 22 کرسی در پارلمان عراق را به دست آوردند.

بیشتر بخوانید:

ذوق زدگی سعودی ها از توئیت انتخاباتی مقتدا صدر موج آفرید

بازی مقتدی صدر در زمین سعودی؟

4 نامزد مطرح پست نخست وزیری عراق

از سوی دیگر، برت مک‌گورک،‌ فرستاده دونالد ترامپ با اعلام نتایج انتخابات و پیشتازی صدر فورا رایزنی‌هایش را در عراق آغاز کرد اما هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سعی کرد نگرانی این کشور را نسبت به ترکیب دولت آینده عراق پنهان کند.

حسن هانی زاده کارشناس مسایل منطقه ای و بین المللی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد پیروزی جبهه سائرون به رهبری مقتدی صدر اظهار داشت: پیروزی غیر منتظره جبهه "سائرون" وابسته به مقتدی صدر به نظر می آید مشکلاتی را در آینده برای ملت و دولت عراق به وجود می آورد. مقتدی صدر از سه سال پیس به این طرف، رابطه خوبی با محمد بن سلمان برقرار کرد و سفرهایی به عربستان داشت که نشان می دهد رژیم آل سعود همواره به دنبال ایجاد شکاف میان مجموعه کشورهای شیعه و به ویژه شیعیان عراق که وابسته به جریان های مخالف و طیف هایی علیه ایران هستند، می باشد.

وی به نقش عربستان در انتخابات پارلمانی عراق اشاره کرد و گفت: رسانه های عربستانی همواره در انتخابات عراق نقش پررنگ بوده اند و جانب مقتدی صدر را می گرفتند. به همین دلیل مقتدی صدر توانست با پول های عربستان محبوبیت گذرایی در بین مردم عراق کسب کند. 

این کارشناس مسایل منطقه ای و بین المللی تاکید کرد: پیروزی جبهه مقتدی صدر به معنی نفوذ مجدد عربستان در عراق است. در طول 48 ساعت گذشته همواره تظاهراتی علیه ایران صورت گرفت که مخالف جریان هایی مانند النصر و الفتح است. در واقع مقتدی صدر به دنبال این است که از طریق کشاندن طرفدارانش به خیابان ها و بدون داشتن اندیشه سیاسی روشن و آگاهی از پیامدهای خطرناکش، عراق را به سمت دو قطبی شدن  پیش ببرد وهمچنین سعی دارد سیاست های عربستان در عراق را عملیاتی کرده و از قدرت و نفوذ ایران در این منطقه بکاهد.

بیشتر بخوانید:

نزدیکی مقتدی صدر به عربستان،شایعه یا واقعیت؟

بازگشت مقتدی به سیاست رسمی در عراق

مقتدی صدر: با «عمار حکیم» و «ایاد علاوی» ائتلاف و دولت تکنوکرات تشکیل می‌دهیم

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه طرفداران مقتدی صدر شعارهایی علیه افراد نظامی ایران که نقش بسزایی در از بین بردن داعش در عراق داشتند طی این چند روز سر داده اند و به دنبال جنگ شیعه- شیعه هستند تا اوضاع عراق را همچون گذشته به ناآرامی به پیش ببرند.

هانی زاده افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که مسایل داخلی کشورها به خودشان مربوط بوده و در امورد داخلی کشورها دخالت نمیکند  اما مردم عراق باید بدانند  با تضعیف جریان های الفتح و النصر در برابر مقتدی صدر  عملا فرصت مداخلات  عربستان در امور داخلی عراق را برای ایجاد ناامنی در منطقه فراهم می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان