ماهان شبکه ایرانیان

عناوین متعدد مجرمانه در ایران!

۱۹ میلیون ایرانی «شهروند درجه ۲ » هستند!

هشدار، هشدار و بازهم هشدار! جامعه ایرانی هر روز با اضمحلال درونی بیشتری مواجه و آسیب‌های رفتاری آن پررنگ‌تر می‌شود

هشدار، هشدار و بازهم هشدار! جامعه ایرانی هر روز با اضمحلال درونی بیشتری مواجه و آسیب‌های رفتاری آن پررنگ‌تر می‌شود.

به گزارش به نقل از قانون ،از افسردگی و بی انگیزگی‌های مردم گرفته تا نزاع‌های فردی و اجتماعی و طلاق‌هایی که دیگر خوراک رسانه‌ روزمره‌مان شده است، همگی حکایت از بی‌توجهی عمیق به رخدادهای عمق جامعه دارد. جامعه ایرانی اکنون با بیماری‌های مزمن رفتاری در خود روبه‌رو است و مدت‌هاست با دیده نشدن از سوی مردم و مسئولان، قربانی‌های بسیاری را می گیرد.

چند روز قبل که همایش مددکاری اجتماعی و اخلاق اجتماعی در اهواز برگزار شد، آمارهایی مستند از وضعیت آسیب‌های اجتماعی در کشور ارائه شد که بسیار نگران کننده است.

رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در این باره با بیان اینکه راه خروج از بیماری مزمن حوزه اجتماعی، استفاده از تمام ظرفیت‌هاست،گفت:‌ مردم محور کار هستند و نباید در حوزه اجتماعی نگاه قیم‌مآبانه به مردم داشت و باید تمام سازمان‌ها در این حوزه درگیر شوند.

سید حسن موسوی چلک با اشاره به 60 سالگی حرفه مددکاری اجتماعی در کشور ادامه داد: واقعیت حوزه اجتماعی حکایت از آن دارد که حوزه اجتماعی در شرایط خوبی به سر نمی برد و اگر شرایط حوزه اجتماعی مطلوب نباشد، شرایط هیچ حوزه ای مناسب نیست.

عناوین متعدد مجرمانه در ایران!

موسوی چلک با بیان اینکه 2000 عنوان مجرمانه در ایران وجود دارد، در حالی که میانگین این شاخص در دنیا 60 تا 90 عنوان است،گفت: متاسفانه با داشتن 80 میلیون جمعیت در کشور، مطابق آمار مسئولان قضایی 15 میلیون و 200 هزار پرونده قضایی در کشور وجود دارد؛ این در حالی است که کشور هندوستان با داشتن بیش از یک میلیارد جمعیت، تعداد یک میلیون و 200 هزار پرونده قضایی دارد.

مطابق آمارهای وزیر دادگستری در تیرسال 96، ورودی زندان‌های کشور 459 هزار و 666 نفر است؛ یعنی 52 نفر به ازای هر یک ساعت. در حالی که در سال 58 این میزان 10 نفر به ازای هر ساعت بود.رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به اینکه در طول 40‌سال گذشته راهبرد‌های درستی برای مدیریت اجتماعی در کشور اتخاذ نشده است، اظهار کرد: حوزه اجتماعی با رویکرد اجتماعی قابل حل است و باید نگاه‌های سیاسی و امنیتی را در این حوزه کنار گذاشت.

وجود تعداد بالای پرونده‌های قضایی، افزایش طلاق (به ازای هر 3.5 ازدواج یک طلاق)، افزایش خشونت خانگی، سالمندآزاری (یکی از سه مولفه مداخلات در حوزه مددکاری اجتماعی) و مسائلی از این دست نشانه ضعف اخلاق در جامعه است.کمیسر اخلاق فدراسیون مددکاران اجتماعی آسیا - اقیانوسیه همچنین گفت: مطابق آمار وزیر بهداشت به ازای هر چهار نفر در کشور یک نفر دارای اختلال روانی است و 6 میلیون افسرده در کشور وجود دارند.

محرومیت 19 میلیون ایرانی از خدمات عمومی!

مطابق آمار وزارت راه 19 میلیون نفر در کشور در محلات ناکارآمد شهری زندگی می‌کنند که از حداقل‌های خدمات عمومی محروم هستند و سال ها به عنوان شهروند درجه دو قلمداد می شدند و برچسب غیررسمی بر این مناطق زده شده بود. مطابق آمارهای پلیس راهور 17 هزار نفر در تصادفات سالانه فوت می کنند که بخشی از این تصادفات از ضعف اخلاق در رانندگی ناشی می شود.

رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور گفت: مطابق آمارها چهار میلیون و 400 هزار معتاد در کشور وجود دارند که دو میلیون و 800 هزار نفر از آن‌ها معتاد دایمی هستند.آمارها نشان از آن دارد که اخلاق در جامعه ما نهادینه نشده است و حوزه اجتماعی ما، حوزه امنیت ملی را تهدید می‌کند و بعد از حوزه اقتصاد، از حوزه اجتماعی به عنوان دومین مولفه و نگران‌کننده‌ترین مولفه در کشور یاد می‌شود.

بر اساس سرشماری رسمی کشور در سال 95 بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارند که این آمار در سال 90 دو میلیون و 553 هزار نفر، در سال 89 یک میلیون و 666 هزار نفر و در سال 75 کمتر از یک میلیون و 200هزار نفر بود و این به‌آن معناست که در یک بازه زمانی 20ساله جمعیت زنان سرپرست خانوار دو برابرشده است.مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور در ادامه تاکید کرد: هیچ‌یک از مولفه‌های یاد شده نشان از بهبود وضعیت اجتماعی ندارد و باید واقعیت را پذیرفت و سانسور را کنار گذاشت.

وی با بیان اینکه همین امروز هم حوزه اجتماعی ما از مسائل اجتماعی عقب است، گفت: متاسفانه تاکنون سلامت اجتماعی در کشور سنجیده نشده است و شاخص سرمایه اجتماعی که یکی از مهم‌ترین مولفه‌های توسعه و امنیت در هر جامعه ای و موجب افزایش اعتماد و امنیت در جامعه است، در پژوهش‌های وزارت کشور بسیار پایین است.

آسیب ها را جزیره ای نکنیم!

موسوی چلک با اشاره به اینکه فضای اجتماعی ایران باید برای بیان مطالبات اجتماعی و واقعی‌‌ها فضایی صادقانه باشد، اظهارکرد: بزرگ شدن نهادها و سازمان‌هایی چون دادگستری، کلانتری، امور زندان‌ها، بهزیستی و کمیته امداد نشانه ضعف اجتماعی است. وجود نیروی انسانی سالم و کارآمد بزرگ‌ترین سرمایه هر کشوری است و بسیاری از کشورهای توسعه یافته در جهان از این سرمایه به‌درستی سود می‌برند و متاسفانه ما در حوزه مددکاری اجتماعی از ضعف اخلاق آسیب می‌بینیم.

رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در ادامه گفت: با جزیره‌ای کردن اعتیاد، زنان سرپرست خانوار و دیگر آسیب‌های اجتماعی هیچ گاه نمی‌توان مدیریت صحیحی بر حوزه اجتماعی داشت؛ در حالی که باید همه این‌ها را به صورت یک پازل واقعی نگاه کنیم. ما باید روی 60 مولفه اجتماعی دیگر به جز آسیب‌ها کار کنیم تا مردم بهتر زیستن را تجربه کنند و کشور بتواند از شرایط کنونی خارج شود. امروز شاخص کیفیت زندگی در کشور ما پایین است و این امر موجب ایجاد ناامیدی، بی‌تفاوتی، ضعف مشارکت و فردگرایی و در نهایت تنهایی اجتماعی و جایگزین مولفه‌هایی می شود که موتور محرک کشور است.

کمیسر اخلاق فدراسیون مددکاران اجتماعی آسیا - اقیانوسیه با اشاره به اینکه دین ما دین نشاط و شادابی است، اظهارکرد: از لحاظ شاخص نشاط اجتماعی، ایران در میان 157 کشور دنیا رتبه 108 را داراست.

وی با توضیح این نکته که نباید از حوزه اجتماعی بهره برداری سیاسی کرد، گفت: ما نتوانسته‌ایم مدیریت جامعی بر حوزه اجتماعی داشته باشیم و سیاست‌گذاران و ناظران هم در سالیان گذشته، در ایفای وظیفه مطالبه‌گری خود کوتاهی کرده‌اند.رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران افزود: مدارا، مهربانی و صداقت بخشی از اخلاق است و حوزه مددکاری اجتماعی، حوزه اجتماعی و حتی حوزه امنیتی ما به دلیل ضعف اخلاق در جامعه در رنج است. تاب آوری اجتماعی با اعتماد شکل می گیرد و باید رویکرد سیاسی را از این حوزه جدا کرد و اگر می‌خواهیم در حوزه اقتصادی موفق باشیم باید به حوزه اجتماعی بپردازیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان