ماهان شبکه ایرانیان

ذخایر "آب شیرین هند" در خطر نابودی است

بررسی های ماهواره ای ناسا نشان می دهد هند درمیان کشورهایی قرار دارد که استفاده بی رویه از آب، منابع آب شیرین این کشور را در خطر نابودی قرار داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان به نقل از روزنامه هندو دانشمندان ناسا با استفاده از تصاویر ماهواره ای، مناطقی که در آنها منابع آب شیرین به سرعت در حال تغییر هستند را مشخص کرده اند.

این گزارش نشان داده است که به دلایل مختلف از جمله استفاده انسان از منابع آبی، تغییرات آب و هوا و همچنین دوره های طبیعی، مناطق مرطوب زمین در حال مرطوب شدن و نقاط خشک در حال خشک تر شدن هستند.

مناطقی از شمال و شرق هند، آسیای غربی، کالیفرنیا و استرالیا از جمله نقاطی هستند که استفاده بیش از حد از منابع آب باعث کاهش شدید دسترسی به آب شیرین در آنها شده است.

در این گزارش آمده است: در شمال هند، با وجود بارش طبیعی باران در طول دوره مورد مطالعه، استخراج آب های زیرزمینی برای آبیاری محصولات گندم و برنج منجر به تخریب منابع آبی شده است.

این تیم 14 سال از مشاهدات فضاپیمای آزمایش آب و هوا، یک پروژه مشترک ناسا و مرکز هوافضایی آلمان، برای ردیابی روند جهانی تغییر منابع آب شیرین در 34 منطقه جهان استفاده کرده است.

مت رودل در مرکز کنترل فضاپیمای تجدید هیات و آزمایش آب و هوای ناسا گفت: این اولین بار است که ما از مشاهدات ماهواره های چندگانه برای دست یابی به یک ارزیابی جامع از چگونگی در دسترس بودن منابع آب شیرین در همه مناطق زمین استفاده کرده ایم. در حالی که در برخی از مناطق منابع آبی نسبتا پایدار بوده است، اما سایر مناطق زمین شاهد افزایش یا کاهش منابع آب شیرین هستند.

جی فامیگیلتی یک کارشناس ناسا گفت: آنچه ما شاهد آن هستیم یک تغییر عمده در منابع آبی است. ما یک الگوی خاص از مناطق مرطوب جهان، مرتفع و استوایی، را می بینیم که مرطوب تر می شوند. در این میان مناطق خشک نیز خشک تر شده اند. از جمله دلایل خشک تر شدن این نقاط کاهش منابع آب شیرین است.
وی افزود: در حالی که کاهش منابع آبی در برخی مناطق مانند ذوب شدن دیوار های یخی و یخچال های کوهستانی به وضوح به دلیل گرم شدن آب و هوا است، اما به زمان و داده های بیشتری برای تعیین نیروهای اصلی در تغییر منابع آب شیرین در سایر مناطق نیاز است.

پیش از این نیز روزنامه گاردین در گزارش خود اخطار داد منابع آبی درحال نابودی در چهار کشور از جمله هند، مراکش، عراق و اسپانیا می تواند به قطع شدن کامل آب آشامیدنی در این کشور ها تبدیل شود.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند، در تلاش است تا این کشور را به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کند؛ اما بحران کم آبی در این کشور تهدیدی دراز مدت برای اجرای برنامه های نخست وزیر است.

هند یک ششم جمعیت جهان را درخود جای داده است؛ اما سهم این کشور از منابع آب شیرین جهان تنها 4 درصد است. در حال حاضر، سومین اقتصاد قدرتمند آسیا با بحران شدید کمبود آب مواجه است.

دولت هند متوجه این مشکل جدی شده است. سال گذشته مقامات این کشور برای اولین بار به کارخانه ها اجازه دادند تا از آب های زیرزمینی استفاده کنند. پراکاش جوادکار، وزیر محیط زیست هند، در ماه آوریل سال گذشته اظهار کرد هند قصد دارد استفاده صنعتی از آب را در 5 سال آینده به نصف کاهش دهد. بدین منظور، هند از فناوری جدید تصفیه، بازیابی و کاربری مجدد آب استفاده خواهد کرد.

اما هنوز هم امید به بهبود شرایط کار دشواری است. دلیل این امر مشخص است: هزینه مصرف آب در هند بسیار پایین است و قانونی برای مقابله با مصرف بی رویه آب وجود ندارد.

یکی از کارشناسان محیط زیست در این خصوص گفت: به دلیل اینکه آب در هند بسیار ارزان است و بهای بسیار ناچیزی بابت آن پرداخت می شود، مردم در مصرف آن صرفه جویی نمی کنند. درنظر گرفتن بهای معقول برای آب، بهترین راه تضمین استفاده عاقلانه از آن است.

در زمان کمبود آب، اغلب اولین ضربه متوجه کارخانه ها خواهد شد. مراکز صنعتی تنها 8 درصد از کل مصرف کنندگان آب در هند را تشکیل می دهند. قسمت اعظم مصارف منابع آبی در هند (بیش از 80 درصد) متعلق به حوزه آبیاری و مصارف خانگی است؛ اما مسئولان برای کاهش این میزان مصرف تلاشی نمی کنند.
از جمله راه حل های خلاق ذخیره و صرفه جویی در آب که در سال های اخیر در میان مردم هند رواج یافته است ذخیره آب باران در مخزن زیر زمین توسط سقف خانه ها می باشد. در این روش آب باران به یک منبع زیرزمینی منتقل شده و در آنجا ذخیره می شود.

یکی از دیگر از روش ها در صرفه جویی برق قرار دادن پمپ های آب در زیر وسایل بازی کودکان مانند (الا کلنگ) در پارک ها می باشد. این نوآوری برای رفع مشکلات کمبود آب در روستاها بدون منبع آب سالم، بدون برق و فقیر طراحی شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان