به گزارش ایسنا، همایش خرمشهر میراث جاویدان شهدای سرافراز 8 سال دفاع مقدس با حضور مسئولان استانی، جانبازان، ایثارگران و رزمندگان دوران دفاع مقدس در سالن اجتماعات مهندس بهشتی برگزار شد. اکبر اسکندرینژاد - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین - در این مراسم بیان کرد: عملیات الی بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر نقطه عطف دوران دفاع مقدس به شمار میرود لذا نیاز است دلایل این اتفاق و حماسه بزرگ را موردبررسی قرار دهیم. خرمشهر بهعنوان پل ارتباطی بخشهای مختلف استان خوزستان دارای موقعیتی استراتژیک بود که سطح آن موجب شد بخش اعظمی از این استان از زیر بار آتش سنگین رژیم عراق خارج شود.
اسکندرینژاد بابیان اینکه در گرماگرم پیروزی انقلاب اسلامی جنگی تمامعیار علیه این انقلاب نوپا آغاز شد، عنوان کرد: این جنگ در حالی شروع شد که به لحاظ تخصصی علم جنگیدن را نیاموخته بودیم اما بعد از فتح خرمشهر دستاوردها و تجربیات بسیاری را به ازای هر خون شهید به دست آوردیم. امروز از برخی ارزشهای دفاع مقدس غافل شدهایم و نیاز است با برگشت به آن دوران؛ ارزشهایی چون اخلاص و ازخودگذشتگی را بار دیگر موردتوجه جدی قرار دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: امروز چارهای جز بازگشت به ارزشهای دوران دفاع مقدس نداریم؛ چراکه این راهکار موجب تضمین شدن حفظ خونهایی خواهد شد که درراه انقلاب اسلامی و آبیاری این نهال ارزشمند ریخته شده است.
در بخش دیگر این همایش، محسن کریمی - مسئول بسیج هنرمندان استان قزوین و دبیر کمیته فرهنگی ستاد کنگره3000 شهید استان قزوین - توضیح داد: تلاش خواهیم کرد برنامههای مختلف فرهنگی و هنری را در راستای سیاستهای این کمیته در سطح استان موردتوجه قرار دهیم. عنوان واژه حماسه برای این اقدام بزرگ رسا نیست و نمیتواند بیانگر و تمامکننده آنچه در سطح خرمشهر رخ داد، باشد.
وی ادامه داد: فتح خرمشهر در حالی اتفاق افتاد که دو واژه مقاومت و استقامت در کنار هم و بااتصال به ذات باریتعالی رقم خورد و طی آن بیش از 19هزار عراقی به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند. امروز ما در مقابل این حماسهآفرینیها و نقشآفرینیها دچار غفلت شدهایم، لذا نیاز است با وصل به شهدا و سیره آنها قدمی در مسیر پاسداشت شهدا برداریم. امروز وظیفه یکایک ما مشخص است و هر کس در هر مسئولیتی باید در راستای نهادینه کردن فرهنگ شهدا و ارزشهای دوران دفاع مقدس گام برداشته و نقشآفرینی کند.