تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای زنان
در ماههای اولیه تولد نوزاد، شما و کودکتان، حتی اگر اولین فرزند شما نباشد، در حال آموزش هستید. کمی طول میکشد تا با گریههای جدیدترین عضو خانواده هماهنگ شوید و یاد بگیرید که این گریهها نیز بخشی از روند رشد کودک شما هستند. هرگز فکر نکنید که اگر هنگام گریه به نوزادتان توجه کنید، او را لوس میکنید.
قولنج (کولیک) موجب گریههای شدید نوزاد در سه ماهه اول میشود و اگرچه ممکن است راهی برای درمان آن نباشد، ولی تکنیکهای آرامبخشی وجود دارند که میتوانید آنها را امتحان کنید. همه والدین هنگام گریههای طولانی مدت فرزندانشان نیاز به استراحت موقت دارند تا بتوانند راحتتر گریه کودک را تحمل کنند.
کودک با گریههای خود به شما میگوید که حالش چگونه است و این بخشی از روشهای برقراری ارتباط او با شماست. در ابتدا ممکن است ندانید برای آرام کردن او چه باید بکنید، ولی پس از گذشت چند هفته کمکم راه درست برخورد با این مسئله را میآموزید.
به یاد داشته باشید
هدف کودک از گریه، جلب توجه شما و تحت تاثیر قرار دادن شماست؛ به گونهای که به سرعت بشتابید و ببینید مشکل چیست.
کودکان هرگز برای عصبی کردن شما گریه نمیکنند. آنها هیچ اطلاعی از نیازهای شما ندارند و نمیدانند که گریه آنها چه احساسی را در شما برمیانگیزد.
شاید نگران باشید که به سرعت به طرف کودک در حال گریه رفتن عادتهای بدی در او ایجاد کرده و او را لوس کند، ولی در روزهای اول هر چه سریعتر به او رسیدگی کنید او احساس امنیت بیشتری خواهد کرد. تحقیقات نشان دادهاند کودکانی که در نوزادی به سرعت مورد توجه و رسیدگی قرار میگیرد در آینده و در نوپایی کمتر گریه میکنند.
در اثر توجه سریع، او اعتماد بیشتری کسب خواهد کرد و متوجه خواهد شد که شما همان اطراف هستید و او میتواند به شما اعتماد کند. بدین ترتیب او خواهد آموخت که در آینده منتظر بماند، ولی اکنون او نیاز دارد شما فورا نزد او بروید.
دلایل گریه کردن
در روزهای اول، وقتی که هنوز الگوی تغذیه نوزاد شکل نگرفته، گرسنگی ممکن است یکی از دلایل اصلی گریه او باشد. بسیاری از والدین متوجه میشوند که شیر دادن به بچه، آسانترین راه ساکت کردن اوست.
دلایل دیگر عبارتند از
احساس سرما یا گرمای شدید/ قولنج یا نفخ/ خیس بودن پوشک/ احساس تنهایی و نیاز به همراه/ناراحتی و نیاز به درآغوش گرفتن/احساس درد
اگر گریه کودک به نظر شما غیرمعمول است و یا ادامه مییابد و شما قادر به آرام کردن او نیستید، با پزشک خود مشورت کنید.
گریه بیش از حد
بعضی از کودکان بیشتر از دیگران گریه میکنند که دلایل آن به قرار زیر است:
خلق و خو: هر کودک با کودکان دیگر از نظر خلق و خو متفاوت است. برخی از آنها شلوغتر هستند و از همان ابتدا بیهیچ دلیل مشخصی بیش از دیگران گریه میکنند.
کودک عصبی: بعضی از نوزادان نسبت به تماس و تغییرات بسیار حساس هستند.
زایمان دشوار: برای مثال نوزادانی که نارس متولد میشوند یا آنهایی که باید تحت مراقبت ویژه قرار گیرند.
تغییرات محیطی: بعضی از نوزادان ممکن است نسبت به تغییرات محیط اطرافشان و یا تغییر در مراقبتشان حساس باشند.
مرحله جدید رشد: بیشتر کودکان قبل از هر دوره جدید رشد و یادگیری، بیشتر گریه میکنند.
تنش: برخی از نوزادان تنش والدین خود را حس میکنند و این میتواند بر رفتار آنها تاثیر بگذارد؛ ولی آیا شما احساس تنش میکنید چون کودکتان ناآرام است یا او ناآرام است به این دلیل که شما احساس تنش میکنید؟...
برای خواندن بخش دوم- چگونه با گریه کودک کنار بیایم- اینجا کلیک کنید.