به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، عباس محمد صالحی با اشاره وضعیت کم آبی استان و به ویژه در شهر اصفهان اظهار کرد: بارندگی استان نسبت به سال گذشته نزدیک به 50 درصد کاهش داشته است و اصفهان از نظر کم آبی جزو استان های در مرز خطر است.
وی با بیان اینکه ورودی سد زایندهرود که بیشینه آب استان را تامین میکند پیشتر نزدیک به 1.400 میلیون متر مکعب بود و امسال تنها 400 میلیون متر معکب است، حجم زیادی از آآب پشت سد کاسته شده است. البته بارندگیهای فروردین و اردیبهشت در غرب استان تا حدودی نیاز آبی به ویژه نیاز آبی مراتع را جبران کرد. اما به دلیل نوع بارش نتوانست بر ذخیره آبی تاثیر گذار باشد و امسال بارش به صورت برف در اصفهان رخ نداد.
نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها در خصوص آب آشامیدنی استان نیز گفت: در حال حاضر کمبودی در این زمینه وجود ندارد اما قطعا در آینده نزدیک یعنی تیر و مرداد ماه با مشکل مواجه خواهیم شد و آب به صورت سهمیه بندی توزیع خواهد شد.
آبهای سطحی فریدن به دلیل مهار نشدن به کارون می پیوندد
وی راه حل این موضوع را این گونه عنوان کرد و توضیح داد: در غرب استان به ویژه در منطقه فریدن و فریدون شهر آبهای جاری به صورت رودخانه با حجم نزدیک به 400 میلیون متر مکعب وجود دارد که به دلیل مهار نشدن از دسترس استان خارج و به رودخانه کارون میپیوندد. ما پیشنهاد دادیم با مهار این آب بتوان بخش عمده ای از نیاز آبی استان اصفهان و حتی کویر مرکزی ایران مانند یزد و کرمان را جبران کرد که فعلا این کار انجام نپذیرفته است.
محمدصالحی در خصوص نگرانی از مشکل کمبود آب در خوزستان و خشکی رودخانه کارون گفت: درست است که خوزستان نیز مشکل آب وجود دارد اما این مشکل بیشتر در زمینه کشاورزی است اما اصفهان مشکل آب شرب دارد و این امری حیاتی و مهم است که باید تامین شود.
وی در خصوص تاثیر جمعیت بالای فلات مرکزی ایران و به ویژه اصفهان و وجود صنابع آب بر کم آب گفت: حضور چندین مجتمع بزرگ صنعتی مانند مجموعه فولاد مبارکه، ذوب آهن، کارخانه های سیمان اصفهان و سپاهان و پالایشگاه اصفهان واحد هایی هستند که هم بیشترین جمعیت کارگری و هم بیشترین درصد مصرف آب را به خود اختصاص داده اند. از سوی دیگر جمعیت شهر اصفهان از 300 هزار نفر در اول انقلاب تا کنون 8 برابر یعنی 2400 هزار نفر شده است این حجم از جمعیت نیاز به آب زیادی دارد.
نماینده استان اصفهان در شورای عالی استانها با بیان اینکه سایر شهرهای استان اصفهان با رشد منفی 2.5 درصدی جمعیت مواجه هستند و به دلیل نبود فرصت شغلی به شهر اصفهان مهاجرت می کنند، افزود: در صورتی که غرب استان از نظر منابع آبی وضعیت بسیار بهتری دارد و بیشترین بارندگی استان را داراست اما تراکم جمعیت آن پایین است.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم به واسطه اشتغال زایی بخشی از این مهاجران را به شهرهای غربی استان بازگردانیم و بخشی از صنایع و جمعیت را نیز به ساحل خلیج فارس منتقل کنیم بخش قابل توجهی از فشار جمعیت بر محیط زیست و کمبود آب کاسته خواهد شد.