شناسه : ۹۶۹۵۹۳ - چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۷
کمترین درآمدهای پزشکی/درآمد بالای سه رشته جراحی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: متخصصان عفونی و روانپزشکان از کمترین درآمد و متخصصان جراحی مغز و اعصاب، عمومی و ارتوپدی از بیشترین میزان درآمد برخوردارند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: متخصصان عفونی و روانپزشکان از کمترین درآمد و متخصصان جراحی مغز و اعصاب، عمومی و ارتوپدی از بیشترین میزان درآمد برخوردارند.
به گزارش به نقل از مهر، حیدرعلی عابدی، افزود: دریافتی پزشکان در دو قالب حقوق و درآمد صورت میگیرد که درآمد آنها تحت عنوان کارانه پرداخت میشود، از سوی دیگر اگر پزشکی در بخش خصوصی هم فعالیت کند از بخش دولتی حقوق میگیرد اما در بخش خصوصی درآمد کسب میکند.
وی ادامه داد: البته اگر وزارت بهداشت به پزشکی برای تمام مدت نیاز داشته باشد اجازه نمیدهد که در بخش خصوصی هم فعالیت کند، اما بخشی از درآمدی که در بخش خصوصی میتواند داشته باشد را تامین کرده و برای آن درصد تعیین میکند.
عابدی اظهار کرد: درآمد پزشکان به تخصصی که دارند بستگی دارد، کما اینکه متخصص بیماریهای عفونی از کارانه بالایی برخوردار نیست و حتی ممکن است کمتر از حقوقی که دارد کارانه دریافت کند، متخصص داخلی کارانه متوسطی را دریافت میکند، اما جراحان دارای کارانه بیشتری هستند.
وی تصریح کرد: بیتردید درآمد یک متخصص داخلی با یک چشم پزشک یا مغز و اعصاب همیشه متفاوت بوده است و میتوان گفت برای متخصصان بیماریهای عفونی، کودکان و روانپزشکان یک متوسط دریافتی، برای متخصصان داخلی یک نرخ متوسط دریافتی و برای پزشکان جراح هم یک متوسط دریافتی میتوان ارائه داد.
عابدی با اشاره به سطوح دریافتی برای متخصصان افزود: در رده معمولی متخصصان عفونی و روانپزشکان هستند، درآمدهای متوسط برای متخصصان داخلی، قلب داخلی، مغز و اعصاب داخلی و بالاترین درآمد برای متخصصان جراح مغز و اعصاب، عمومی و ارتوپدهایی که دیسک کمر و ستون فقرات عمل میکنند، وجود دارد.
وی یادآورشد: قطعا هر متخصصی که بیشتر کار میکند درآمد بالاتری هم دارد، به این معنا که ممکن است یکی از متخصصان به غیر از ساعات اداری تنها 3 ساعت کار کند اما برخی متخصصان هم بیشتر از 6 ساعت کار کنند که کارانه آنها بر اساس ساعات کاری که فعالیت میکنند تعیین میشود و اینجا تفاوتها از این طریق حاصل میشود، بنابراین ما همیشه در این حوزه اختلاف درآمد خواهیم داشت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: در این زمینه موضوع قابل انتقاد این است که افزایش ناگهانی که 3 سال قبل در تعیین تعرفهها اتفاق افتاد، درآمدها را نامتوازن کرد و باعث شد که بسیاری از بیمارستانها و بیمهها هم بدهکار شوند و اگر از آن عبور کنیم درآمد متخصصان بحثی نیست که در مورد تفاوتهای موجود در آن متمرکز شویم.