دندان های نهفته و یا دندان های مدفون، دندان هایی هستند که دیگر توان رویش ندارند و اگر قرار به رویش بود تا سن بیست و یکی دو سالگی می روییدند و بعد از این امکان رویش این دندان ها صفر است و باید به وسیله جراحی قبل از تبدیل شدن به ضایعات خطرناک آنها را از دهان خارج نمود. عوارض جراحی دندان عقل را در ادامه با ما بخوانید.
از عوارض جراحی دندان عقل چه می دانید؟
جراحی دندان عقل یک سری عوارض کوتاه مدت همچون کبودی و تورم و درد دارد که به مرور زمان رفع می شود. اما از عوارض جراحی دندان عقل که بسیار مهم است باید به آسیب عصب فک و یا عصب زبان است. به علت مجاورت ریشه دندان عقل با این اعصاب، لب و یا نوک زبان بیمار بی حس شود و اگر آسیب دیدگی شدید نباشد رفته رفته این حالت از بین می رود.
اما آسیب دیدگی های شدید یا کلا به حالت اول بر نمی گردد و یا دیرتر روند بهبود اتفاق می افتد، هرچند که شخص دیگر به این مسئله عادت کرده است. عمل جراحی دندان عقل به وسیله بی حسی های موضعی انجام می شود مگر اینکه وضعیت دندان های نهفته بیمار وخیم باشد که نیاز به جراحی در اتاق عمل می باشد و تمام دندان ها را یک جا خارج می کنند.
مراقبت های لازم بعد از جراحی:
فرد بیمار تا یک ساعت بعد از عمل جراحی نباید بزاق دهانش را بیرون بریزد. تا چندین ساعت بعد از انجام عمل باید از غذاهای خنک و نرم میل کند. تا دو روز کشیدن سیگار ممنوع است. و تا بیست و چهار ساعت برای جلوگیری از باز شدن بخیه ها از بردار و گذار وسایل سنگین باید خودداری کند.
راه های تسکین درد بعد از جراحی:
برای تسکین درد دندان عقل پس از جراحی، قدم اول مصرف داروهایی تجویز شده از سوی پزشک سر ساعت معین می باشد. دهان خود را با دهانشویه ای که دکتر داده است مرتب شستشو دهید. به وسیله زبان با بخیه ها بازی نکنید. در بیست و چهار ساعت اول بعد از جراحی از کمپرس یخ و از بیست و چهار ساعت سوم از کمپرس گرم جهت کاهش درد و تورم استفاده کنید.
اگر احساس کردید که یک ضایعه سفت در دهان شما ایجاد شده است که برای رفع آن نیاز به پزشک متخصص دارید، قبل از اینکه دیر شود به دندان پزشک مراجعه نمایید.