به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، از 30 دی ماه 1395 که ساختمان 15 طبقه پلاسکو پس از چند ساعت آتش سوزی فرو ریخت، حدود 17 ماه می گذرد و در این مدت چالشهای زیادی برای مسئولان و کسبه آسیب دیده پلاسکو به وجود آمد که عملیات ساخت مجدد پلاسکوی جدید را به تعویق انداخت.
اینک همزمان با عید سعید فطر، گودبرداری و کلنگ زنی ساختمان پلاسکو با شرایط جدید و مطابق میل کسبه آسیب دیده این ساختمان تجاری که قدمت 53 ساله داشت، آغاز شده است اما حاشیههایی برای آن به وجود آمده که ادامه کار را در هاله ای از ابهام فرو میبرد.
در گذشته مساله این بود که شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر تهران مجوز برای ساخت پلاسکو به همان شکل و شمایل سابق و در 15 طبقه نمیدادند و از سوی دیگر مسئولان بنیاد مستضعفان به عنوان مالک ساختمان، به کسبه آسیب دیده اعلام کرده بودند که برای ساخت این ساختمان با توجه به شرایط موجود بهایی پرداخت کنند که این بها از نظر کسبه غیر عادلانه بود. همچنین مقرر شده بود که ساختمان شمالی پلاسکو که آسیبی ندیده بود، تخریب و به زیر بنای کلی پلاسکوی جدید اضافه شود، اما این مساله نیز مورد اعتراض کسبه ساختمان شمالی پلاسکو قرار گرفت چون آنها معتقد بودند بر اساس کارشناسی صورت گرفته این ساختمان با مقاوم سازی میتواند به کار خود ادامه دهد و نهایتا قرار بر این شد که ساختمان شمالی پلاسکو مقاومسازی شود.
اما در زمینه ساخت ساختمان جدید پلاسکو که (25 خرداد امسال کلنگ آن زده شده) واکنشهایی مبنی بر تخلف بودن این ماجرا مطرح شده است. در این باره حبیب زاده، معاون نظارت شورای اسلامی شهر تهران میگوید از نظر مقررات، هر گونه عملیات عمرانی و ساختمان سازی باید با کسب مجوز از شهرداری تهران باشد اما به صورت شفاهی از سرپرست سابق معاونت شهرسازی در مورد مجوز ساخت پلاسکو سوال پرسیدم و وی عنوان کرده که هیچ مجوزی برای ساخت پلاسکو یا حتی گودبرداری آن صادر نشده است.
همچنین علی اعطا، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرده که اگر ساخت پلاسکو بدون اخذ پروانه آغاز شود، گذشته از اینکه خلاف قانون است، بیم آن میرود که اختلاف نظر طرفین بعدها کار را به بن بست بکشاند.
این اظهارات و ادعاها در حالی مطرح شد که محمد سعیدی کیا، رییس بنیاد مستضعفان درباره مجوز داشتن یا نداشتن عملیات ساخت و کلنگزنی پلاسکوی جدید اینگونه به ایسنا توضیح داد که بر اساس جلسهای که با استاندار تهران برگزار شد، تصویب کردیم که ساختمان پلاسکو با شرایط جدید و در 15 طبقه ساخته شود که به زودی این مصوبه ابلاغ خواهد شد؛ بنابراین ساخت پلاسکوی جدید با شرایط کنونی تخلف محسوب نمیشود.
حال باید دید که شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران چه واکنشی نسبت به این اظهارات مطرح میکنند و آیا پلاسکوی جدید با نقشه و طرح کنونی به بن بست می خورد و تاخیر در ساخت آن ادامه مییابد یا اینکه مسئولان بنیاد مستضعفان مالک پلاسکوی قدیم و مالک ساختمان جدید میتوانند مدیران شهری پایتخت را قانع کنند؟