باشگاه خبرنگاران جوان: موضوع بازداشت یک وزیر سابق اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران همچنان با وجود گذشت نزدیک به یک هفته، تیتر اول رسانههای رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهد.
عکس «گونن سِگِو» مربوط به حدود یک دهه پیش
در همین ارتباط، روزنامه جروزالم پست امروز (پنجشنبه) در مطلبی تحت عنوان "پیامدهای شکست اطلاعاتی اسرائیل در قضیه جاسوسی ادعایی ایران تا چه اندازه بد است؟ " نوشته است: هنوز هیچکس به درستی نمیداند «گونن سِگِو» وزیر انرژی پیشین اسرائیل با جاسوسی برای ایران تا چه اندازه به [امنیت]ما آسیب زده است. اما یک برآورد اولیه نشان میدهد آسیب اطلاعاتی وارده به اسرائیل در این رابطه نه خیلی چشمگیر است و نه آنچنان بیاهمیت که بتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد.
جروزالم پست در ادامه گزارش خود به نقل از چند مقام اطلاعاتی اسرائیلی که به شرط فاش نشدن هویتشان حاضر به مصاحبه با این روزنامه شدهاند، به بیان جزئیات جدیدی از پرونده جاسوسی «گونن سِگِو» پرداخته است.
به نوشته این روزنامه، «گونن سِگِو» با توجه به اینکه در دهه 90 میلادی در کابینه اسحاق رابین، وزیر انرژی و زیرساخت بوده است، ممکن است اطلاعاتی را در زمینه زیرساختهای انرژی اسرائیل در اختیار ایران قرار داده یا افراد دیگری را در تشکیلات دفاعی اسرائیل برای جاسوسی به ایران معرفی کرده باشد.
جروزالم پست میگوید اطلاعات محرمانهای که این مقام سابق اسرائیلی ممکن است در اختیار ایران قرار داده باشد از این حیث خطرناک است که ایران میتواند از آنها برای حمله موشکی یا سایبری به زیرساختهای انرژی اسرائیل استفاده کند.
تصویر دست دادن «گونن سِگِو» با اسحاق رابین، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی
این روزنامه اسرائیلی در ادامه گزارش خود نوشته است حتی اگر اطلاعات «گونن سِگِو» قدیمی و مربوط به 20 سال پیش باشد، ارتباط او با مقامات اسرائیلی به این معناست که او ممکن است اطلاعات بهروزتری درباره صنعت انرژی اسرائیل به ایرانیها داده باشد.
با این حال، جروزالم پست میگوید نکته خوشحالکننده این است که برخلاف «یووال اشتینیتز» وزیر انرژی کنونی اسرائیل که وظیفه نظارت بر آژانس انرژی اتمی اسرائیل را برعهده دارد، گونن سِگِو در آن زمان چنین وظیفهای را عهدهدار نبود.
با این وجود، برخی منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به این روزنامه گفتهاند حجم آسیبی که «گونن سِگِو» ممکن است به اسرائیل زده باشد، برای مشخص شدن به زمان نیاز دارد. ضمن اینکه مشخص نیست آیا افراد دیگری نیز خواسته یا ناخواسته به واسطه ارتباط با او در دام اطلاعاتی ایران قرار گرفتهاند یا خیر.
جروزالم پست در پایان اذعان کرده است که ماجرای جاسوسی «گونن سِگِو» یک پیروزی آشکار برای ایران است و نباید آن را نادیده گرفت.
در همین ارتباط، روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت نیز در گزارشی نوشته است با توجه به حرفه «گونن سِگِو» در نیجریه (طبابت)، ماموران اطلاعاتی ایران در این کشور به راحتی توانستهاند با او ارتباط برقرار کنند.
پیشتر رسانههای اسرائیلی گزارش داده بودند که سِگو در سال 2004 پس از دستگیر شدن به اتهام قاچاق قرصهای روانگردان و باطل شدن مجوز طبابتش در اسرائیل، مجبور میشود برای کار به نیجریه مهاجرت کند. او پیش از آنکه وزیر شود، پزشک بود و پس از خداحافظی از دنیای سیاست مدتی وارد دنیای تجارت شد و سپس مجددا به شغلی اصلی خود بازگشت.
یدیعوت آحارونوت به نقل از منابع خود ادعا کرده است که سِگِو در زمان اقامت در نیجریه پس از آنکه با سفارت ایران در این کشور وارد همکاری شد، با یک زن آلمانی ازدواج میکند و بواسطه همین ازدواج میتواند برای سفر به ایران گذرنامه آلمانی دریافت کند.
تصاویر «گونن سِگِو» در زمان طبابت در نیجریه
ماجرای جاسوسی ادعایی این وزیر سابق اسرائیلی در مطبوعات عربزبان نیز بازتاب گستردهای داشته است. روزنامه الاخبار لبنان چندی پیش در گزارشی کنایهآمیز نوشت: در حالیکه نتانیاهو هنوز در خوشحالی داستان ساختگی خود درباره نفود ماموران موساد به داخل ایران و سرقت اسناد هستهای این کشور به سر میبُرد، موفقیت اطلاعاتی بیسابقه ایران او را شگفتزده کرد!
حتی رسانههای خود رژیم صهیونیستی از جمله هاآرتص نیز اجیر شدن یک وزیر اسرائیلی را یک موفقیت اطلاعاتی بزرگ برای ایران دانستهاند که در عین حال، پرسشهای زیادی را درباره قدرت ضداطلاعاتی (ضدجاسوسی) اسرائیل مطرح کرده است. سِگِو عالیرتبهترین مقام اسرائیلی است که تاکنون در دام اطلاعاتی یک کشور خارجی قرار گرفته است.
گونن سِگِو هماکنون حدود دو هفته است که در زندان انفرادی سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) به سر میبرد و برخی منابع عنوان کردهاند که دستگاه قضایی اسرائیل ممکن است او را به حبس ابد محکوم کرده یا برای اولین بار برای چنین پروندهای "حکم اعدام" صادر کند.