خبرگزاری فارس: یک روزنامه آلمانی از ارائه تقاضای پناهندگی حدود 300 دیپلمات ترکیهای به دولت آلمان در نتیجه رخدادهای پساکودتا خبر داده است؛ کودتای نافرجام ترکیه در روزهای 25 و 26 تیر ماه سال 1395 صورت گرفت.
پس از این کودتای نافرجام که به ادعای دولت ترکیه، کار طرفداران «فتحالله گولن» معارض آمریکانشین و متحد سیاسی سابق «رجب طیب اردوغان» بوده، سیلی از بازداشتیهای مظنون به همکاری با کودتاچیان ارتشی راهی زندان شدند.
گولن و اردوغان در سالهای نهچندان دور
آنطور که روزنامه «ولت آم سونتاگ» گفته، آمار وزارت کشور آلمان نشان میدهد که در دو سال اخیر هزار و 177 دیپلمات، کارمند رسمی اعزامی دولت ترکیه به آلمان و اعضای خانوادههایشان از دولت آلمان تقاضای پناهندگی کردهاند.
از زمان کودتای نافرجام تابستان 95 ترکیه تاکنون، بیش از 40 هزار نفر دستگیر و بیش از 100 هزار کارمند، قاضی و ارتشی از کار برکنار شدهاند.
فتحالله گولن اتهام دولت اردوغان مبنی بر دست داشتن در این کودتا را به شدت رد میکند؛ مخالفان حزب حاکم ترکیه میگویند که کودتای بی سر و شکل ارتش، توطئه خود اردوغان برای دستیابی به دستاویزی ارزشمند برای سرکوب گسترده مخالفان سیاسی خود بوده است.
دولت ترکیه علاوه بر درخواست استرداد گولن از آمریکا، تاکنون بارها تحویل مخالفان سیاسی ترکتبار ساکن در آلمان را از برلین درخواست کرده؛ هر دو درخواست با پاسخ منفی مواجه شده است.