برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابههای گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب لیمو و سالاد استفاده نمایید چراکه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد خصوص بیماری کم خونی گفت : کم خونی کاهش میزان سلول خونی است به عبارتی دیگر؛ کاهش مقدار هموگلبین خون کم خونی تلقی می شود.
دکتر اعظم السادات هاشمی ضمن اشاره به اینکه کم خونیها برحسب سن و جنس متفاوت است اظهار داشت: علائم کم خونی در نوزادان کمتر دیده میشود مگر در مواردی خاص و در کودکی بصورت رنگ پریدگی، بیاشتهایی، خلق و خوی ناآرام، عدم تمرکز حواس، فراموشی، خرد شدن ناخنها، محو شدن خطوط دست و تپش خود را نشان میدهد.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان ادامه داد: مصرف گوشت، جگر، عدس، خشکبار مانند زرد آلو غنی از آهن هستند.
وی با بیان این که چای و لبنیات مانع جذب آهن میگردد توصیه کرد: دو ساعت قبل و دو ساعت بعد از مواد غنی از آهن نباید از چای و لبنیات استفاده کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به جذب بهتر آهن در بدن گفت: برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابههای گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب لیمو و سالاد استفاده نمایید چراکه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک میکنند.
وی بهترین راه حل کم خونیهای ناشی از عادات بد غذایی را استفاده از غذاهای سنتی و حذف غذاهای فست فود دانست و افزود: غذاهای سنتی مثل سالاد میوه، سبزیجات و خوردن غذاهای خوب از کم خونیها پیشگیری میکند.
دکتر هاشمی در خصوص راههای درمان کم خونی گفت: شناخت علائم کم خونی، مراجعه به موقع به پزشک و ذخیره B12، انجام آزمایش قبل از ازدواج و استفاده از منابع فولیک اسید مثل سبزیجات از جمله راههای درمان به شمار میروند.
به نقل از وبدا