درمان سوء هاضمه: سوءهاضمه به مجموعه مشکلات گوارشی از جمله احساس پری شکم، نفخ، درد در قسمت فوقانی شکم، سوزش سر دل، بازگشت اسید معده یا ترش کردن گفته میشود. اگر جزو افراد دارای سوء هاضمه اید، خواندن این نوشتار برایتان مفید خواهد بود.
علل اصلی سوءهاضمه میتواند تغییر عادات غذایی، پرخوری، مصرف زیاد آجیل و شیرینیها و کاهش تحرک و فعالیت روزانه باشد. بنابر این مهمترین توصیه برای رفع سوء هاضمه، پرهیز از پرخوری و همچنین صرف شام در ساعات اولیه شب است.
در واقع صرف ناهار و شام در زمان صحیح، یکی از مهمترین توصیههای سلامتی است. بهترین زمان صرف ناهار حدود 12 ظهر و برای شام قبل از ساعت هشت شب است.
دراز کشیدن یا خوابیدن پس از صرف غذا میتواند باعث بازگشت مواد غدایی به داخل مری و احساس ترش کردن شود.
به این نکته حتما توجه کنید که نوشیدن آب یا دیگر مایعات هنگام غذا خوردن عادت بسیار ناصحیحی است که نهتنها به هضم غذا کمک نمیکند بلکه یکی از علل مهم سوء هاضمه و مشکلات مختلف گوارشی است. مصرف چای، قهوه و نوشابههای صنعتی پس از غذا نیز میتواند شکایات گوارشی را تشدید کند.
گیاهان مختلفی وجود دارد که مصرف آن در کاهش علائم سوءهاضمه و چهبسا درمان آن موثر باشد. از آن جملهاند:
درمان سوء هاضمه: نعنا
یکی از بهترین و شناختهشدهترین گیاهان مفید برای دستگاه گوارشی است. دم کرده نعنای تازه یا خشک یک نوشیدنی بسیار مفید برای کمک به فعالیت بهتر سیستم گوارش محسوب میشود. اسانس یا عرق نعنا را میتوان با آب رقیق و در هنگام احساس نفخ یا مشکلات گوارشی میل کرد.
درمان سوء هاضمه: زیره
ز دیگر مواد طبیعی موثر در بهبود فعالیت دستگاه گوارش بویژه کاهش نفخ است؛ که میتوان هنگام دم کردن برنج به آن اضافه کرد یا پودر یا عرق زیره را پس از غذا مصرف کرد.
درمان سوء هاضمه: عناب
نیز میوه بسیار مفیدی در تقویت سیستم گوارش و کمک به هضم غذاست. با توجه به تاثیرات مفید آن برای ارگانهای مختلف بدن، مصرف روزانه آن به همه افراد توصیه میشود.
درمان سوء هاضمه: زنجبیل تازه
یکی از بهترین تقویتکنندههای دستگاه گوارش است. به کسانی که از مشکلات مزمن گوارشی و سوء هاضمه رنج میبرند، توصیه میشود روزانه یک برش کوچک زنجبیل تازه به همراه چند عدد عناب را به صورت دم کرده میل کنند.
شیرین بیان، رازیانه، مرزه، آویشن، گشنیز و باد رنجبویه نیز از دیگر گیاهان موثر در درمان سوءهاضمه محسوب میشود.
درمان مشکلات گوارشی در طب سنتی
امروزه تغذیه نامناسب و استفاده از فست فودها سبب بروز مشکلات گوارشی بسیاری در جامعه شده است و در این میان طب نوین قادر به درمان ریشه ای این مشکلات نیست و مصرف طولانی مدت داروهای تجویزی در طب نوین خود نیز سبب بروز سایر مشکلات گوارشی می گردد. اما طب سنتی با در نظر گرفتن ویژگی های مزاجی، مشکلات گوارشی را با استفاده از گیاهان دارویی بی ضرر و دارای مکانیسمی ساده درمان می نمایند. یکی از این فرآورده های گیاهی، سایکودایجست است که از 9 گیاه دارویی تشکیل و می تواند بسیاری از مشکلات گوارشی را بهبود بخشد. اما باید توجه داشت که تنها مصرف دارو کافی نیست و باید پیش نیازهای درمانی نیز رعایت شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله سایکودایجست را مطالعه کنید و یا از مشاورین ما بهره گیرید.