ماهان شبکه ایرانیان

علائم اولیه مسمومیت کبد

معمولاً بیماری‌های کبدی را به مصرف الکل یا موادمخدر ارتباط می‌دهند، اما واقعیت این است که بیش از ۱۰۰ نوع بیماری کبدی وجود دارد که در اثر عوامل بسیار گوناگونی ایجاد می‌شوند. در اینجا بعضی از نشانه‌های اولیه مشترک در بیماری‌های کبدی را می‌آوریم.

علائم اولیه مسمومیت کبد

معمولاً بیماری‌های کبدی را به مصرف الکل یا موادمخدر ارتباط می‌دهند، اما واقعیت این است که بیش از 100 نوع بیماری کبدی وجود دارد که در اثر عوامل بسیار گوناگونی ایجاد می‌شوند. در اینجا بعضی از نشانه‌های اولیه مشترک در بیماری‌های کبدی را می‌آوریم.

کبد بزرگترین عضو و بزرگترین غده در بدن انسان است و در بسیاری از اعمال بدن از تولید پروتئین تا انعقاد خون و تنظیم سطح کلسترول، گلوکز و متابولیسم آهن نقشی حیاتی دارد. علاوه بر این کبد با فیلتر کردن مداوم خون، آن را سم‌زدایی و تمیز می‌کند. کبد، پس از مغز پیچیده‌ترین عضو بدن است که حفظ سلامت آن بسیار ضروری است. یک نکته‌ی منحصر به فرد و بسیار مثبت این است که کبد می‌تواند خودش را ترمیم کند، یعنی بسته به علت آسیب و زمان رسیدگی به آن، کبد می‌تواند کاملاً بهبود یابد و ترمیم شود. بعضی از شایعترین نشانه‌های اولیه بیماری‌های کبدی در زیر توضیح داده شده است:

1٫زرد شدن پوست : در این حالت تمام پوست بدن از جمله ناخن‌ها و چشم‌ها زرد می‌شود. و این به دلیل وجود بیلیروبین (رنگدانه‌ای در صفرا) است. صفرا در کبد تولید می‌شود و برای فرآیند هضم غذا لازم است. اگر کبد بیمار باشد و نتواند سموم ورودی به خون را تصفیه کند، بیلیروبین در خون انباشته می‌شود و رنگ پوست را زرد می‌کند. 

2٫تغییر رنگ ادرار و مدفوع : این تغییر رنگ می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات مختلفی باشد، اما اغلب نشانه‌ی مشکلات کبدی است. اگر بدن را همیشه پرآب نگه‌ دارید، ادرار همیشه باید کم‌رنگ باشد. اما در بیماری یرقان، بیلیروبین خود را در رنگ تیره‌ی ادارار نشان می‌دهد. علاوه بر این عملکرد نامناسب کبد ممکن است باعث بی‌رنگی، خونی رنگ شدن یا سیاه شدن مدفوع شود. 

3٫درد و نفخ شکم : باز هم تغییرات، نشانه‌های کلیدی بیماری‌ها هستند.  اگر درد و نفخ مداوم در ناحیه شکمی داشته باشید، ممکن است نشانه‌ی مشکل کبدی باشد. علاوه بر این ممکن است بطور پیوسته احساس نفخ و گاز در شکم داشته باشید؛ که تا مرحله‌ی جمع شدن مایعات در شکم نیز پیش برود. در این حالت مایعات در دیواره‌های شکمی جمع می‌شوند و فشار اضافی به ریه‌ها وارد می‌کنند که سبب دشواری تنفس می‌شود. برای درمان باید آب را به کمک جراحی خارج کرد. 

4٫حساسیت پوست : یکی از نشانه‌های شایع بیماری کبدی، حساسیت زیاد پوست است که با خارش یا تحریک‌پذیری پوست در تماس آشکار می‌شود. این مشکلات گاهی با استفاده کرم مرطوب‌کننده رفع می‌شود، اما اغلب  این مشکلات پوستی تا برطرف شدن مشکل کبدی همچنان باقی می‌مانند. 

5٫رفلاکس اسید : اگر بطور فزاینده و مکرر دچار رفلاکس معده به همراه سوءهاضمه بدون استفراغ هستید، نشانه‌ی خوبی نیست و نیاز به بررسی بیشتری برای شناخت عامل آن وجود  دارد. 

6٫اسهال : البته اسهال ممکن است دلایل بسیاری داشته باشد، اما چنانچه بطور مکرر روی دهد ممکن است در اثر بدکار کردن کبد باشد که مرکز سیستم گوارش در بدن است. 

7٫خستگی مفرط : البته در اینجا منظور خستگی بیش از حد نیست بلکه بیشتر، بی‌حالی یکباره و ضعف عمومی بدن مورد نظر است. اگر کبد وادار به پرُکاری شود، اثرش در کل بدن به صورت ضعف عمومی و بیحالی شدید نمایان می‌شود. اگر این نشانه را به همراه نشانه‌های دیگری که ذکر شد داشته باشید، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. 

8٫بی‌اشتهایی بی‌مقدمه : این مورد نیز نشانه‌ی مبهمی است که ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. اما نکته کلیدی این است که آیا نشانه‌های دیگر را هم دارید یا نه؟ البته تا نشانه‌های دیگر بیماری کبدی مشخص شود ممکن است خیلی دیر باشد، پس بهتر است در این مورد با یک پزشک مشورت کنید. 

9٫احتباس آب در بدن : معمولاً در قسمت‌های پایینی پاها نمایان‌تر است و اگر انگشت خود را بر ناحیه‌ی متورم فشار دهید، اثر آن برجای می‌ماند و پوست به حالت اولیه برنمی‌گردد. 

10٫احساس ناخوشی ‌: توصیف این حالت مشکل است، اما با حالت معمولی که هر روز داریم کاملاً متفاوت است، و به نوعی احساس می‌کنیم که حال عمومی‌مان خوب نیست. چنین حالتی به این دلیل است که کبد سموم را به خوبی تصفیه نمی‌کند و سموم در خون باقی می‌مانند و باعث سردرد، مشکلات پوستی، خشکی پوست و ناخوشی نامعلوم در کل بدن می‌شوند. 

گروه ترجمه پارسی طب

منبع :naturalcuresnotmedicine.com

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی