ماهان شبکه ایرانیان

راه‌های پیشگیری از کمردرد (۱)

دلایل بسیاری می‌توانند ایجاد ناراحتی و درد در کمر کنند، مثل به حالت خمیده نشستن روی صندلی برای مدت زمان طولانی و یا حتی استفاده از کفش‌هایی که نامناسب و غیر طبی هستند.

راه‌های پیشگیری از کمردرد (1)

 تحریریه دنیای زنان

 

 

 

وقتی که به بیماری‌ها و ناراحتی‌های رایج در میان مردم فکر می‌کنید، احتمالا کمردرد را یکی از آنها تلقی نمی‌کنید، اما کمردرد نیز یکی از دردها و ناراحتی‌های شایع در میان مردم است. 80 درصد از ما گاهی اوقات دچار آن می‌شویم.

کمردرد را نمی‌توان یک ناراحتی و مشکل جدید قلمداد کرد و اجداد ما نیز دچار آن می‌شدند، اما ظاهرا تعداد افرادی که از کمردرد رنج می‌برند این روزها بیشتر شده است، مخصوصا دردی که در قسمت پایین کمر می‌پیچد این روزها بیشتر شده است، علت افزایش این درد میان مردم هنوز نامشخص است، اما متخصصان می‌گویند که چاقی و کمبود تحرک فیزیکی نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کند.

این دردها خیلی سخت درمان می‌شوند و هر چند وقت یکبار گریبانگیر فرد می‌شوند. اضافه وزن و حمل چربی بیشتر باعث ایجاد فشار بیشتر روی مفاصل و عضلات می‌شود و حرکت نداشتن به اندازه کافی نیز باعث سخت‌تر شدن و افزایش فشار در این نقاط می‌شود.

برخی از انواع کمردردها بسیار تیز هستند و به طور ناگهانی بروز می‌کنند، مثل وقتی که مبل سنگینی را تکان می‌دهید و یا ورزش سنگین انجام می‌دهید، اما اغلب کمردردها ناشی از عادات هر روزی ما هستند که به آنها بی‌اهمیت هستیم و رفته‌رفته بزرگ‌تر و حادتر می‌شوند.

بدنتان را از کمر خم نکنید

اکثر ما عادت داریم که به هنگام برداشتن یا گذاشتن چیزی تا جایی‌که ممکن است کمرمان را خم کنیم و به آن حالت قوسی شکل بدهیم، اما بهتر است که هر چه زودتر این عادت را ترک کنیم و به جای آنکه خود را از کمر خم کنیم، از طرف کفل‌ها خم شویم تا به نخاع و مهره‌های کمر فشار وارد نشود. یعنی به هنگام برداشتن چیزی تا جایی‌که ممکن است کمرمان را صاف نگه‌داریم و از باسن خودمان را به سمت پایین نزدیک کنیم.

هر روز چند بار یک سوتین نامریی را به خودتان ببندید و بعد آن‌را باز کنید

یک ستون فقرات محکم و قوی به اندام شما ثبات می‌دهد و از تمام عضلات کمر و شکم محافظت می‌کند. در طول روز به طور هوشیارانه از این عضلات استفاده کنید و آنها را به کار بیندازید. یکی از بهترین تمرین‌ها برای حرکت دادن این عضلات این است که تظاهر به بستن سوتینی نامریی در زیر لباس‌تان کنید.

نحوه حرکت دست‌ها و عضلات این بخش‌ها حتی به صورت خیالی نیز شما را به هدفی که می‌خواهید می‌رساند. در ذهن خود تصور کنید که به هنگام بستن سوتین چه کارهایی انجام می‌دهید و همان کارها را به صورت خیالی انجام دهید. اینکار را هر روز چند بار تکرار کنید.

گیاهان دارویی چینی

وقتی که از داروهای شیمیایی نتیجه نمی‌گیرید بهتر است داروهای سنتی چینی را نیز امتحان کنید. برخی از این گیاهان دارویی عبارتند از گان کائو، کوشِن و لنیگ‌زی.

افرادی که به هنگام آلرژی دچار تب یونجه می‌شوند و یا اینکه از آلرژی Rhinitis رنج می‌برند با این گیاهان دارویی، تا حدود زیادی درمان می‌شوند. در حال حاضر سه گروه پزشکی مشغول بررسی تأثیرات این گیاهان در درمان آلرژی‌ها هستند.

از کفش‌های مناسب استفاده کنید

برای استفاده روزمره بهتر است از کفش‌های پاشنه کوتاه و پهن استفاده کنید (پاشنه کفش‌تان از 3 سانتیمتر بلندتر نباشد). پاشنه‌های بلند باعث ایجاد کمردرد می‌شوند. فقط در مهمانی‌های خاص از کفش‌های پاشنه بلند استفاده کنید. بهترین کفش‌ها برای پاها آنهایی هستند که از داخل قوس مربوط به قسمت میانی کف پا را دارند.

کمردرد دیگر بس است!

دلایل بسیاری می‌توانند ایجاد ناراحتی و درد در کمر کنند، مثل به حالت خمیده نشستن روی صندلی برای مدت زمان طولانی و یا حتی استفاده از کفش‌هایی که نامناسب و غیر طبی هستند.

کمردرد را می‌توان به راحتی با ترک برخی عادات ریز و درشت روزمره از بین برد و یا از آن جلوگیری کرد.

 حالت درست نشستن را یاد بگیرید

حالت شما به هنگام نشستن نباید سیخ باشد، چرا که به قسمت پایینی کمر فشار وارد می‌شود. بهترین حالت شما به هنگام نشستن به گونه‌ای است که کمر حالت قوسی شکل خود را حفظ کند. یعنی پایین کمر قوس داشته باشد، ولی بالای آن صاف باشد.

به جای آنکه یکجا بنشینید و مرتبا از طریق پیغام و Email با دوستان‌تان ارتباط برقرار کنید، از جا برخیزید و کمی راه بروید و سری به دوستان‌تان بزنید. نشستن به یک حالت و فرم برای مدت زمان طولانی در طول روز، بدترین کاری است که می‌توانید برای فشار وارد کردن به کمر انجام دهید، لذا هر چند ساعت یکبار از جا برخیزید، راه بروید.

کمی نرمش کنید و وزن خود را نه فقط روی کمر و نه فقط روی پاها، بلکه روی تمام بدن‌تان پخش کنید. معمولا کمردرد به طور خود به خود برطرف می‌شود.

90 درصد از افرادی که به کمر درد مبتلا می‌شوند طی 4 تا 6 هفته بعد بدون آنکه کاری انجام داده باشند، بهبودی می‌یابند، اما به هر حال تمام این افراد می‌خواهند که این مدت را درد نکشند و خیلی سریع‌تر از درد خلاصی یابند. آنها به سراغ روش‌های درمانی بسیاری می‌روند از روش‌های درمانی خانگی گرفته تا انواع داروها، اما بهتر است که در هنگام ابتلا به کمردردهای مزمن حتما سری به پزشک بزنید و از او کمک بگیرید...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- کمردرد دیگر کافیست- اینجا کلیک کنید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان