ماهان شبکه ایرانیان

ایتالیا مخالف تصمیم اتحادیه اروپا علیه پناهجویان

در حالیکه اتریش از آمادگی خود برای بستن مرز‌های جنوبی این کشور با هدف جلوگیری از ورود پناهجویان خبر می‌دهد، ایتالیا این تصمیم را خلاف ارزش‌ها و سیاست‌های اتحادیه اروپا می‌داند.

ایرنا: اتریش اعلام آمادگی کرده در صورت اجرایی شدن برنامه دولت آلمان درباره سیاست‌های پذیرش پناهجویان، سیاست بستن مرز‌های جنوبی را در پیش می‌گیرد.

اما انتزو موئاورو میلانزی وزیر امور خارجه ایتالیا بیان کرده است: شورای اروپا تاکید دارد، مساله پناهجویان مشکلی اروپایی است و نیاز به تلاش مشترک اتحادیه اروپا دارد. اگر این سیاست اروپایی است، پس باید وارد مرحله همکاری شویم، ولی تصمیم اتریش مبنی بر بستن گذرگاه مرزی برنرو (میان ایتالیا و اتریش) خلاف این سیاست است و کشوری که آن را اجرا کند، باید مسئولیت‌ها و پیامد‌ها را نیز بپذیرد.

سرجو ماتارلا رئیس جمهوری ایتالیا نیز در این زمین گفته است: پدیده مهاجرت ابعاد چنان گسترده‌ای دارد که هیچ کشوری به تنهایی قادر به مواجهه با آن نیست. مسائل مهاجرت، امنیت، محیط زیست و رشد اقتصادی چالش‌هایی هستند که رویارویی با آن‌ها نیازمند انسجام و همکاری گسترده کشور‌های اروپایی است و به همین دلیل نیز اتحادیه اروپا باید در چارچوب سیاست مشترک تلاش بیشتری انجام دهد.
متئو سالوینی وزیر کشور و معاون نخست وزیر ایتالیا نیز اعلام کرد که در تماس تلفنی سازنده با هورست سیهوفر وزیر کشور آلمان، با وی پیرامون راه حل‌های مشترک مقابله با مهاجرت‌های غیرقانونی حتی بین دو کشور اروپایی و حمایت از مرز‌های اروپا صحبت کرده است.
سالوینی در ارتباط با هشدار اتریش مبنی بر بستن مرز‌های جنوبی نیز گفت: این روند به نفع ما تمام خواهد شد، زیرا شمار کسانی که از این مرز وارد ایتالیا می‌شوند، بسیار بیشتر از آن‌هایی است که از کشور ما به اتریش می‌روند.

** توافق سران کشور‌های اروپایی در موضوع پناهجویان:
دونالد توسک رئیس شورای اروپا بامداد جمعه هشتم تیر از طریق شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد: سران 28 کشور عضو اتحادیه در جریان نشست شورای اروپا پس از 13 ساعت مذاکرات دشوار در مورد بیانیه نهایی از جمله موضوع مهاجران به توافق رسیدند.
مسئولیت مشترک در قبال پناهجویانی که وارد اروپا می‌شوند، اختصاص 500 میلیون یورو به صندوق حمایتی اروپا در آفریقا و ایجاد مراکز داوطلبانه اِسکان پناهجویان نکات محوری توافق محسوب می‌شود.
بر اساس این توافق، کسانی که وارد ایتالیا می‌شوند، در حقیقت وارد اروپا شده اند و تمامی کشتی‌هایی که وارد دریای مدیترانه می‌شوند، از جمله کشتی‌های بخش خصوصی، باید قوانین مهاجرتی را رعایت کرده و در اقدامات گارد ساحلی لیبی دخالتی نداشته باشند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و انگلا مرکل صدراعظم المان از توافق حاصله در نشست شورای اروپا ابراز رضایت کردند و جوزپه کنته نخست وزیر ایتالیا نیز پس از پایان نشست سران اروپا در جریان کنفرانس خبری اظهار کرد: رم در بحران مهاجران تنها نخواهد بود و اروپا مسئولانه‌تر با مشکل مهاجران رویارو خواهد شد.

** تنش بین ایتالیا و فرانسه
بحران پناهجویان و اظهارات تند مقامات فرانسوی و ایتالیایی درباره این موضوع در هفته‌های اخیر منجر به تنش میان دو کشور شد.
مکرون رئیس جمهوری فرانسه در پی تنش‌های ایجاد شده اعلام کرد: هیچ بحرانی برای پناهجویان وجود ندارد و کشتی‌های حامل آنان باید به سوی نزدیک‌ترین و امن‌ترین بندر بروند.
این اظهارات منجر به واکنش وزیر کشور ایتالیا شد که مکرون را متکبر خواند و گفت: 650 هزار نفر در عرض چهار سال وارد ایتالیا شدند، 430 هزار درخواست پناهندگی نیز ثبت شده است و 170 هزار پناهنده میهمان هتل ها، پادگان‌ها و آپارتمان‌ها هستند که هزینه آن بالغ بر پنج میلیارد یورو است. اگر این برای مکرون مشکل نیست، از او دعوت می‌کنیم، دست از توهین بردارد و در عمل بخشندگی فرانسه را نشان دهد، بنادر را به روی پناهندگان باز کند و دست از راندن زنان، کودکان و مردان در منطقه ونتی میلیا (مرز مشترک ایتالیا و فرانسه) بردارد.
تنش بین دو کشور زمانی آغاز شد که ایتالیا بنادر را به روی کشتی‌های سازمان‌های غیردولتی که حامل پناهجویان نجات داده شده در مدیترانه بودند، بست و از سایر کشور‌های اروپایی خواست آن‌ها را بپذیرند.
وزیر کشور ایتالیا با تاکید بر اینکه کشتی‌های سازمان‌های غیردولتی دیگر اجازه پهلوگیری در بنادر این کشور را ندارند، انگشت اتهام را به کشتی هلندی لایفلاین نشانه رفت و اعلام کرد که صد‌ها پناهجوی این کشتی پذیرفته نشده اند.
وی تهدید کرد که در صورت تخلف این کشتی توقیف شده و سرنشینان آن نیز به جرم همکاری برای مهاجرت‌های غیرقانونی دستگیر می‌شوند.
گارد ساحلی ایتالیا نیز به کشتی‌هایی که در منطقه نجات پناهجویان فعال هستند، دستور داد به مقامات لیبی اعلام کنند که وارد آب‌های ایتالیا نشوند.

** شکاف در اکثریت بر سر پناهجویان:
روبرتو فیکو رئیس مجلس نمایندگان ایتالیا در جریان دیدار از یک مرکز اسکان پناهجویان در شهر پوتزالّو جزیره سیسیل به خبرنگاران گفت: نباید بنادر کشور را به روی کشتی‌های سازمان‌های غیردولتی ببندیم، زیرا اقدام‌های ویژه‌ای را برای نجات جان انسان‌ها انجام می‌دهند. اروپا باید با موضوع پناهجویان با انسجام، عقلانیت و عشق مواجه شود.
اما در دیگر سو، لوئیجی دی مایو رهبر سیاسی جنبش پنج ستاره و وزیر کار و توسعه اقتصادی ایتالیا گفت: فیکو نظر شخصی خود را گفته که مواضع دولت نیست. بنادر کشور هرگز روی کشتی‌های حامل پناهجویان بسته نبوده و تنها از ورود کشتی‌های سازمان‌های غیردولتی ناقض قوانین جلوگیری می‌شود. ایتالیا هر سال 20 میلیارد یورو به حساب اتحادیه اروپا واریز می‌کند. اگر شاهد نتایج عملی برای حل مسأله مهاجرت نباشیم، باید سیاست‌های مشترک اروپایی بازبینی شود.
سالوینی وزیر کشور ایتالیا نیز در این ارتباط تأکید کرد: کشتی‌های سازمان‌های غیر دولتی باید بنادر ایتالیا را فراموش کنند، ولی می‌توانند تصاویر آن‌ها را فقط روی کارت پستال‌ها ببینند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان