ماهان شبکه ایرانیان

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

بینایی یکی از ارزشمندترین حواس انسان محسوب می شود و بر همین اساس عفونت چشم می تواند شرایطی آزاردهنده را ایجاد کند.

طی دوران کودکی، والدین احتمالا زمان زیادی را صرف آموزش نظافت و بهداشت شخصی می کنند و شستشوی دست ها یکی از مهم‌ترین عاداتی است که بر آن تاکید می شود. در طول روز، ما با انواع سطوح مختلف در تماس هستیم که می توانند پر از باکتری باشند و از این رو، شستن دست ها اقدامی موثر برای مقابله با آنها محسوب می شود.

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، اگر از بهداشت خوب برخوردار نباشید، باکتری ها روی دست ها تجمع کرده و به راحتی سلامت شما را در معرض خطر قرار می دهند. در این میان، برخی نواحی بدن آسیب پذیرتر هستند و نباید با دست آلوده و کثیف آنها را لمس کرد.

چرا شستشوی دست ها اهمیت دارد؟

پانزدهم دسامبر توسط یونیسف به عنوان روز بین المللی شستشوی دست نامگذاری شده است. این ابتکار با ایده ایجاد آگاهی هر چه بیشتر درباره اهمیت شستشوی دست آغاز شد. یونیسف بر این موضوع تاکید داشت که بسیاری از بیماری ها به واسطه بهداشت ضعیف و تماس برخی مناطق بدن با منبع آلوده منتقل می شوند.

شاید با خود فکر کنید از بهترین شرایط بهداشتی برخوردار هستید و از آنجایی که با محصولات سمی در ارتباط نیستید، هیچ گونه خطری نیز شما را تهدید نمی کند. اما پیش از اطمینان کامل، این پرسش را با خود مطرح کنید که هر آن چه لمس می کنید نیز آیا به واقع تمیز است؟

اگر هر روز از رایانه یا گوشی هوشمند استفاده می کنید، احتمال انتقال میکروب ها از این دستگاه ها به دست و سپس دهان شما وجود دارد. این که دفتر کار شما تمیز است دلیل بر آن نمی شود که هیچ مشکل دیگری وجود ندارد.

انواع مختلف میکروب ها می توانند از طریق هوا منتقل شوند و این شرایطی است که نمی توانید کنترلی بر آن داشته باشید. در ادامه با بخش هایی از بدن که نباید با دست کثیف آنها را لمس کنید بیشتر آشنا می شویم.

چشم

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

بینایی یکی از ارزشمندترین حواس انسان محسوب می شود و بر همین اساس عفونت چشم می تواند شرایطی آزاردهنده را ایجاد کند. مالش چشم ها با دست اقدامی معمول بین مردم است که به منظور کنار زدن یک مژه یا ماده ای از درون چشم صورت می گیرد. با این وجود، لمس چشم ها با دست های کثیف می تواند موجب شکل گیری عفونت های جدی شود. بیشتر اوقات ما چشم های خود را بدون این که متوجه انجام این کار باشیم، لمس می کنیم.

از جمله توصیه هایی که باید همواره مد نظر قرار بگیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیش از لمس کردن چشم ها دست های خود را به خوبی بشویید.

در صورت نیاز از یک دستمال کاغذی یا دستمال هوله ای برای پاک کردن اشک یا کنار زدن مژه استفاده کنید.

از ورود هر گونه جسم خارجی به چشم اجتناب کنید.

مراقبت هایی برای لنزهای تماسی

دست ها هرگز نباید به صورت مستقیم با چشم تماس داشته باشد، مگر این که به خوبی با آب و صابون شسته شده باشند.

اگر قصد استفاده از لنزهای تماسی را دارید، فراگیری دقیق چگونگی برداشتن لنزها توصیه می شود. پیش از استفاده از لنزهای تماسی با مراجعه به یک چشم پزشک چگونگی گذاشتن و برداشتن آنها را به طور دقیق یاد بگیرید.

چشم های خود را به هر دلیلی نمالید زیرا اندام هایی حساس هستند و به راحتی آسیب می بینند.

پس از یک روز کاری خسته کننده و پیش از خارج کردن لنزها از چشم، شستشوی دست های خود را فراموش نکنید. به یاد داشته باشید مایعی که برای نگهداری لنزها مورد استفاده قرار می گیرد نمی تواند تمامی میکروب ها را از بین ببرد.

پیش از خارج کردن لنزها از چشم دست های خود را با یک قالب صابون خنثی و آب گرم بشویید. صابون های مایع به طور معمول لایه ای از مواد شیمیایی را روی دست ها باقی می گذارند. این شرایط می تواند پس مانده ای روی لنزهای تماسی باقی بگذارد. با گذشت زمان، تجمع پس مانده ها می تواند موجب کاهش عمر مفید لنزهای تماسی شود.

قسمت های خصوصی

قسمت های خصوصی یا اندام های جنسی بدن انسان از جمله بخش هایی هستند که نباید با دست کثیف و آلوده در تماس باشند. تماس دست های کثیف با این قسمت ها به ویژه در بانوان می تواند انتقال میکروب و ابتلا به انواع مختلف عفونت ها را به همراه داشته باشد. این ناحیه از زیست بوم مختص به خود برخوردار است و تماس با باکتری های دیگر می تواند مشکلات جدی را موجب شود.

گوش

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

یکی از قسمت های بدن که هرگز نباید با دست های کثیف آن را لمس کرده یا خراش دهید، داخل گوش ها است. این کار می تواند موجب جراحت بخش داخلی گوش شود و با گذشت زمان این زخم ها عفونی شوند.

در وهله نخست، به یاد داشته باشید که داخل گوش ماده ای موم مانند که به نام جرم گوش شناخته می شود، وجود دارد که از ورود باکتری ها جلوگیری می کند. بر همین اساس، نباید کل جرم داخل گوش را خارج کنید. اگر احساس می کنید جرم بیش از اندازه در گوش شما وجود دارد به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا شرایط موجود بررسی شود. پزشک در صورت نیاز اقدام های لازم را برای خارج کردن جرم اضافی از گوش انجام می دهد.

صورت

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

از لمس صورت خود با دست های کثیف پرهیز کنید. همه ما گاهی اوقات به صورت غیر ارادی صورت خود را لمس می کنیم، اما باید تلاش کنید تا انجام این کار را تا حد ممکن کنار بگذارید. هنگام لمس صورت با دست آن چه روی دست های شما وجود دارد می تواند به صورت منتقل شود.

اگر از شرایط بهداشتی ضعیف برخوردار باشید، منافذ پوست به راحتی می توانند مسدود شوند. این شرایط به شکل گیری جوش و لکه های قرمز رنگ روی پوست منجر می شود. در نتیجه، پیش از شستن دست ها صورت خود را لمس نکنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان