ماهان شبکه ایرانیان

قیمت گل در ایران ۶ برابر هلند!

رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل وگیاه استان تهران قیمت گل در ایران را شش برابر هلند اعلام کرد و گفت: با وجود تولید انبوه گل در ایران، واردات این محصول بسیار بیشتر از صادراتش است که البته با توجه به بالا رفتن نرخ دلار، واردات گل سخت‌تر و گران‌تر می‌شود.

قیمت گل در ایران 6 برابر هلند!

طبق آمار در سال گذشته صادرات گل 490 درصد نسبت به سال قبل از آن بیشتر شده است اما باتوجه به رتبه هفدهم تولید در این بخش، صادرات جایگاه مناسبی ندارد و به گفته غلامحسین سلطان‌محمدی، علیرغم اینکه برای تولید انبوه گل امکانات وجود دارد، صادرات سالانه 200 میلیون دلار است؛ درحالیکه هزار برابر این مقدار، واردات گل و گیاه داریم.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل وگیاه استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر نرخ ارز بر بازار گل وگیاه اظهار کرد: با وضعیتی که برای دلار پیش آمده است کمبودهای تولید جبران خواهد شد، چراکه با بالا رفتن قیمت دلار واردات گل سخت‌تر و گران‌تر خواهد شد.

وی با بیان این که باید برای صادرات گل زیرساخت ایجاد شود، گفت: تولید باید دست عده زیادی باشد و صفر تا 100 آن در داخل انجام شود تا قیمت تمام شده کاهش یابد. همچنین برای تولید گل باید برنامه و تقویم کشت داشته باشیم و اگر بناست گل وگیاه را صادر کنیم باید از ابتدا با هدف صادرات تولید کنیم؛ نه این که پس از تولید به فکر صادرات بیفتیم.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل وگیاه ایران درباره گرانی هزینه تولید که عامل ناموفق بودن در صادرات شده است، تصریح کرد: هزینه تولید و قیمت صادرات در کشور ما گران است. برای مثال قیمت فروش یک شاخه گل رز در بازار هلند 500 تومان و در بازار ایران 3000 تا 4000 تومان است.

سلطان‌محمدی افزود: گل‌فروشان گل را به قیمت بالایی می‌خرند و مجبورند به قیمت بالاتری هم بفروشند. باتوجه به این موضوع، قیمت گل در مغازه‌ها دو - سه برابر گران‌تر می‌شود و این در حالی است که اگر محصول فروخته نشود، دست‌فروشان گل را در خیابان‌ها به قیمت پایین‌تری عرضه می‌کنند که باعث بی‌اعتمادی خریداران به مغازه‌داران می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید بر تولید گل و گیاه نظارت داشته باشد، گفت: واردات گل و گیاه دست کسانی است که از وزارت جهاد کشاورزی مجوز گرفته‌اند و اتحادیه گل وگیاه در واردات نقشی ندارد. در صادرات نیز عده‌ای دیگر اقدام می‌کنند که در بهبود قیمت تمام شده موفق عمل نمی‌کنند. باید وزارت کشاورزی برای واردات محصول اولین استعلام را از اتحادیه مربوطه بگیرد، چون متخصص این کار نیست. اگر قرار بر تولید انبوه و با کیفیت است، هیچ کس بهتر از اتحادیه‌ها نمی توانند دراین باره تصمیم بگیرند و واردات و صادرات بهتر است دست اتحادیه‌ها که مستقیم با تولید سر و کار دارند، باشد.

مقاومت تولیدکنندگان در برابر عرضه گل در پایانه صادراتی

رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران درباره ساخت پایانه صادراتی گل وگیاه نیز اظهار کرد: این پایانه صادراتی درحال ساخت است و 80 درصد عملیات آن به اتمام رسیده اما مشکلاتی دارد. اول این که از دولت وامی برای کل اعضا گرفته شده و شش میلیارد تومان کمک بلاعوض نیز دریافت شده است که پیشنهاد شد برای شش میلیون نفری که در کشور تولید گل دارند، در پایانه نفری یک سهم قائل شوند اما از طریق دولت این کار انجام نشده است.

سلطان‌محمدی افزود: این پایانه صادراتی 36 نفر سهامدار ویژه دارد که به تولیدکنندگان اعلام کرده‌اند " تولیدات خود را به پایانه بیاورید تا از آنجا صادر شود و بعد از مدتی بهای گل فروخته شده‌ را دریافت کنید". اما نمی توان از تولیدکننده انتظار داشت که در این کار کمکی کند.

وی با بیان اینکه مردم سهامدار این پایانه نبوده و 80 درصد از تولیدکنندگان گل و گیاه هم عضو این پایانه نیستند، گفت: اگر این پایانه حتی به طور کامل ساخته شود، مشکلی را از تولید گل در کشور حل نمی‌کند؛ مگر اینکه سهامداران با پول خود گل‌های تولیدی را از بازار گل امام رضا(ع) بخرند و در پایانه بسته‌بندی و صادر کنند.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه کشور با بیان این که حدود چهار ماه از افتتاح پایانه صادراتی گل و گیاه گذشته است، اظهار کرد: هیچ یک از تولیدکنندگان راضی نشده اند محصول‌شان را برای فروش در آنجا عرضه کنند، چراکه گروهی که سرپرستی پایانه گل را برعهده دارند 36 سهام دار ویژه اند که تصمیم می گیرند و بقیه اعضا در مجموعه کاره‌ای نیستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی