ماهان شبکه ایرانیان

نگاهی به فعالیت های یک هنرمند؛

لوریس چکناواریان از تدریس موسیقی به رهبری ارکستر رسید/ هنرمند ایرانی با کارنامه ای بین المللی خود را معرفی می کند + عکس

در گزارش زیر به زندگی شخصی و حرفه ای لوریس چکناواریان نگاهی داشته ایم.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت و دوست داشتنی عرصه موسیقی با آثار بی نظیری که در کارنامه خود ثبت کرده، همواره در رده شخصیت های محبوب هنری کشورمان محسوب می شود.

لوریس چکناواریان در 21 مهر 1316 در بروجرد متولد شد.

لوریس چکناواریان

او به عنوان رهبر ارکستر، توانسته با هزینه خود ارکسترهای مختلفی را در در نقاط جهان از جمله اتریش، بریتانیا، آمریکا، کانادا، فنلاند، ارمنستان، تایلند رهبری کند.

چکناواریان به عنوان آهنگساز تا به حال 6 اپرا، 5 سمفونی، کارهای در زمینه موسیقی کر، موسیقی مجلسی، موسیقی باله، پیانو و خوانندگی، و همچنین کنسرتوهایی برای پیانو، ویولن، گیتار، سلو و پیپا، در کنار موسیقی‌های متن فیلم ساخته است. او بیش از 100 اثر با لیبل‌هایی مانند آرسی‌ای، فیلیپس، امی و ای‌اس‌وی منتشر کرده است.

ساخته‌های چکناواریان توسط گروه ارکسترهای مختلفی مانند ارکستر سمفونیک لندن، ارکستر فیلارمونیک لندن، ارکستر هال، ارکستر فیلارمونیک هلسینکی، ارکستر سمفونیک هلسینکی، ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر سمفونیک نیویورک اجرا شده‌اند.

او در ابتدا وارد دبیرستان فیروز بهرام شد و سپس تحصیلات موسیقی خود را از سال 1332 در هنرستان عالی موسیقی آغاز کرد. مدتی بعد به وین عزیمت نموده و تا سال 1340 در فرهنگستان موسیقی این شهر به تحصیل آهنگسازی و رهبری ارکستر اشتغال داشت. 

سپس به ایران بازگشت و ضمن تدریس در هنرستان عالی موسیقی و ترتیب دادن نمایشگاهی از سازهای ملی در انستیتو گوته تهران، تصدی صداخانه ملی هنرهای زیبای کشور را عهده‌دار شد.

چکناواریان در اواخر سال 1342 رهسپار اتریش شد و در سالزبورگ کار آهنگسازی را ادامه داد. دو سال بعد به ایالات متحده آمریکا رفت و چندین سال در دانشگاه میشیگان به ادامه تحصیل در رشته‌های آهنگسازی پرداخت. وی در سال 1349 به ایران بازگشت و علاوه بر کنسرت‌هایی با ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر مجلسی رادیو و تلویزیون ملی ایران و… (به عنوان رهبر میهمان)، آثار متعددی آفرید که اکثر آنها در تالار رودکی اجرا گشت.

چکناواریان در سال 1351 به رهبری ارکستر اپرای تهران منصوب گردید.

چکناواریان پس از انقلاب 1357 در ارمنستان اقامت گزید و در شهر ایروان به فعالیت‌های هنری خود ادامه‌داد. وی در حال حاضر رهبری ارکستر مجلسی رودکی را عهده‌دار می‌باشد.
او بیش از 75 اثر شامل سمفونی، اپرا، موسیقی مجلسی، کنسرتو برای پیانو، ویلن، گیتار، ویولن سل و پیپا،[1] موسیقی باله، آثاری برای گروه کر، یک رکوئیم، و یک اوراتوریو و بیش از 45 موسیقی فیلم ساخته‌است.

چکناواریان بین سال‌های 1989 تا 2000، رهبری ارکستر فیلارمونیک ارمنستان را برعهده داشت و بیش تر در ارمنستان به سر می‌برد. به مدت 3 سال (93–1991) نیز برای اجراهای خیریه با این ارکستر در وین بود.

لوریس چکناواریان

وی در سال 1384 یک کنسرت با همکاری شهرام ناظری و با اجرای ارکستر بزرگ کومیتاس ارمنستان اجرا کرد که در سال 1390 با نام کنسرت شهرام ناظری و لوریس چکناوریان منتشر شد.

«لوریس چکناواریان »، رهبر ارکستر ایرانی، کتاب  طنزی با عنوان «خرستان» که  شامل مجموعه ای از داستان های کوتاه طنز می باشد رونمایی و  منتشر کرد.چکناواریان که فردی شوخ طبع می باشد، در این کتاب داستان کشوری از مجموعه خران را نوشته است.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان