به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیومرث کلانتری در جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان قرچک با بیان اینکه بزرگترین چالش استان تهران محیط زیست می باشد، اظهار داشت: در استان تهران در حدود 18 میلیون نفر در کمتر از 0/83 درصد جغرافیای کشور مستقر هستند، حدود 4 میلیون خودرو در تهران تردد دارند و 11 هزار تن پسماند در روز در استان تهران تولید می شود و همه اینها چالش های زیست محیطی را در تهران تشدید می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران یکی دیگر از مسائل مهم تهران را در حوزه آب دانست و گفت: در استان تهران 5 حوزه آبی شامل سد لار، لتیان، امیرکبیر، طالقان و ماملو وجود دارد که هر 5 حوزه در مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سالیانه حدود 220 هزار نفر به جمعیت استان تهران افزوده می شود، تصریح کرد: در دهه 40، 95 درصد جمعیت استان تهران در شهر تهران مستقر بودند و در حال حاضر 66 درصد در این شهر و مابقی در شهرهای اقماری تهران مستقر هستند و این در حالی است که با وجود این مسائل، ظرفیت زیستی تهران جوابگوی نیاز این جمعیت نیست.
کلانتری با بیان اینکه موضوع محیط زیست امروز در دستور کار دولت و دولتمردان است، افزود: اما این مهم به تنهایی کافی نبوده و همانطور که در اصل 50 قانون اساسی هم آمده حفظ محیط زیست وظیفه احاد جامعه است و همه نسبت به حفظ محیط زیست مسئولیت دارند.
وی با بیان اینکه دستگاه محیط زیست حاکمیت نظام را در بخش محیط زیست اعمال می کند و هدف آن ممانعت و ایجاد محدودیت نیست ، افزود: حضور محیط زیست در یک شهرستان به منزله هدایت توسعه آن شهرستان در جهت توسعه پایدار می باشد.
کلانتری در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه صنایع آلاینده شهرستان باید سهم آلایندگی خود را به شهرداری بپردازند، اظهار داشت:سهم ریالی شهرستان از آلودگی های فرا شهرستانی را هم پیگیری خواهیم کرد.
وی در پایان با اشاره به موضوع بوی اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) گفت:با عنایت رئیس جمهور و حمایت سازمان برنامه و بودجه خوشبختانه 70 میلیارد تومان در خصوص کنترل بوی اطراف فرودگاه اختصاص یافته و در حال حاضر مشغول تهیه و تدوین پروژه های آب و فاضلاب و محیط زیست هستیم تا با این اعتبار اولیه بتوانیم اقداماتی را در خصوص این موضوع با توجه به شناسایی 28 کانون بو در منطقه اجرایی کنیم.
مسعود مرسلپور فرماندار شهرستان قرچک نیز در این جلسه گفت: این شهرستان در مسیر باد شمال به جنوب قرار دارد تحت تاثیر آلودگی های ناشی از شهر تهران، ری و اسلامشهر می باشد.
وی با بیان اینکه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان یکی از کارگروه های فعال می باشد، افزود: این کارگروه مصوبات خوبی داشته و با اجرایی شدن این مصوبات خوشبختانه اقدامات قابل توجهی در خصوص مدیریت پسماند شهرستان اجرایی شده است.
مرسلپور یکی از مهمترین موضوعات زیست محیطی شهرستان را آلودگی واحد های چرم سازی عنوان کرد و اظهار داشت: آلودگی بسیار بالای این واحدها مشکلات زیست محیطی را برای این شهرستان ایجاد کرده که خوشبختانه با تلاش های فراوان مسئولان اداره حفاظت محیط زیست ورامین و طرح موضوع در جلسه مدیریت پسماند و هماهنگی با دادستان شهرستان برخوردهای قابل توجهی با این واحدها گردیده است و تلاشهای این اداره در مدتی که در حوزه این شهرستان فعالیت داشته اند قدردانی می کنیم.
فرماندار قرچک در ادامه به آغاز بکار اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک اشاره داشت و گفت:از استقرار اداره حفاظت محیط زیست شهرستان در بخش های مختلف استقبال شده و ادارات مختلف در این خصوص همکاری خوبی خواهند داشت وامیدواریم در حوزه محیط زیست که اساسی ترین و مهمترین بخش حاکمیتی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است بتوانیم قدم های مهمی برداریم.
گفتنی است تهیه و جمع بندی طرح جامع پسماند شهرستان جهت طرح در کارگروه مدیریت پسماند استان تهران با مسئولیت شهرداری شهرستان و همچنین پیگیری مجوز احداث واحد بازیافت نخاله توسط شهرداری با همکاری محیط زیست شهرستان از جمله مصوبات این جلسه بود.
این گزارش می افزاید: پیش از این مسائل محیط زیستی شهرستان قرچک توسط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ورامین پیگیری می شد و شهرستان قرچک تنها شهرستان استان تهران فاقد اداره حفاظت محیط زیست بوده و با آغاز بکار این اداره که محمدطاهر ظاهری عهده دار مسئولیت آن است، تمام شهرستانهای استان دارای اداره حفاظت محیط زیست مستقل هستند.