ماهان شبکه ایرانیان

تاثیرهای ساعت زیستی بدن

ارتباط ساعت بدن و بدخلقی

تقریباً در تمام سلول‌های بدن ما یک ساعت وجود دارد که بر نحوه کارکرد بافت‌ها در ریتم روزانه تأثیر می‌گذارند. یک مطالعه روانشناسی بر روی ۹۱ هزار نفر نشان داد که اختلال در ساعت بدن سبب افسردگی، اختلال دوقطبی و سایر مشکلات مرتبط می‌شود.

  ارتباط ساعت بدن و بدخلقی

فرادید؛ دانشمندان معتقدند ساعت داخلی بدن می‌تواند افراد را در خطر ابتلا به اختلالات خلقی قرار دهد.

 تقریباً در تمام سلول‌های بدن ما یک ساعت وجود دارد که بر نحوه کارکرد بافت‌ها در ریتم روزانه تأثیر می‌گذارند. یک مطالعه روانشناسی بر روی 91 هزار نفر نشان داد که اختلال در ساعت بدن سبب افسردگی، اختلال دوقطبی و سایر مشکلات مرتبط می‌شود.

 محققان گلاسگو این نتایج هشدار به جوامعی است که هر روز بیشتر با ریتم‌های طبیعی ناسازگار می‌شوند. بااینکه این مطالعه استفاده از تلفن همراه را موردبررسی قرار نداد، اما پروفسور "دنیل اسمیت" یکی از محققان دانشگاه گلاسگو گفت احتمال دارد دلیل اختلال برخی از شرکت‌کنندگان در مطالعه استفاده از موبایل و شبکه‌های اجتماعی در شب باشد.

 او گفت: "من همیشه موبایلم را قبل از ساعت ده شب خاموش می‌کنم. زیرا بدن ما برای نگاه کردن به صفحه‌نمایش در شب و هنگام خواب تکامل پیدا نکرده است. "

 افراد حاضر در مطالعه به مدت یک هفته مانیتورهای ثبت فعالیت پوشیدند تا نحوه کارکرد ساعت بدنشان ثبت شود. مشخص شد ساعت بدن افرادی که در طول شب فعالیت زیادی داشتند و در طول روز غیرفعال بودند دارای اختلال است. احتمال تشخیص اختلال خلقی در این دسته افراد نسبت به افرادی که در طول روز فعال و در شب آرام بودند، 6 تا 10 درصد بیشتر بود.

پروفسور اسمیت گفت: "این‌ها تفاوت‌های بزرگی نیستند. اما نکته قابل‌توجه این است که در بسیاری از دیگر جنبه‌های روحی انسان تأثیر زیادی می‌گذارند." این مطالعه نشان داد افرادی که ساعت بدنشان دچار اختلال است میزان بیشتری از افسردگی، اختلال دوقطبی، تنهایی و بی‌ثباتی روحی روانی را تجربه می‌کنند. بااین‌حال نتایج مطالعه مشخص نکرد که آیا اختلال در ساعت بدن سبب ایجاد بیماری‌های روحی می‌شود یا جزو علائم آن است.

ساعت زیستی

بدون شک ساعت بدن تأثیر قدرتمندی بر سراسر بدن دارد. خلق‌وخوی، سطح هورمون‌ها، دمای بدن و متابولیسم همواره در ریتم روزانه بدن نوسان می‌کنند. حتی هر روز صبح که بدن به راه می‌افتد و موتورش را برای یک روز جدید روشن می‌کند، احتمال سکته قلبی افزایش می‌یابد.

پروفسور اسمیت گفت: "این مطالعه به ما می‌گوید که ساعت بدن تأثیر بسزایی بر اختلالات خلقی دارد و باید در تحقیقات و شیوه سازمان‌دهی جوامع اولویت بیشتری به آن داده شود." وی افزود: "باید سعی کنیم شیوه یادگیری و کار کردن را تغییر دهیم تا با ریتم‌های طبیعی ما هماهنگ باشند."

منبع: BBC

ترجمه: وب‌سایت فرادید

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان