شکر برای سلامت مغزی مضر است اما روش‌هایی‌ وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا میل به خوردن شیرینی‌ را فروکش دهید.

امروزه دیگر کاملا مشخص است که مصرف شکر در رژیم غذایی بیش از 75 درصد از افراد بالغ بسیار زیاد است و می‌تواند تاثیرات منفی‌ زیادی روی سلامتی داشته باشد.

به همین دلیل است که یکی‌ از مهمترین توصیه متخصصین آن است که برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن و کاهش وزن مصرف شکر را کاهش دهید. اگرچه که کم کردن خوردن غذاهای شیرین به نفع سلامت شما است و به بهبود سلامتی کمک زیادی می‌کند اما آثاری که شکر علوه بر کضرات جسمانی روی سلامت ذهنی‌ می‌گذارد اهمیت آن را دارد که نگاه نزدیکتری به آن انداخته شود

شکار احساسات را بالا و پایین می‌برد

اگر از آن دسته از افرادی هستید که به هنگام حمله اضطراب به سراغ شیشه نوتلا یا ظرف بستنی می‌روید حتما شناخت کافی‌ در مورد این که میل شدید به خوردن شیرینی چیست را دارید. گروه کمی‌ از افراد هستند که به هنگام بروز استرس و اضطراب می‌توانند آن را بدون مشکل خاصی‌ رفع کنند اما بسیاری از افراد در این شرایط برای غلبه بر اضطراب هزینه گزافی را پرداخت می‌کنند. علت اصلی‌ آن است که خوردن میزان زیاد شکر حس اضطراب، بی‌ قراری و غمگینی را تحریک می‌کند که می‌تواند عامل افزاینده مشکلات روانی باشد.

پس از مصرف کردن شکر، بدن شروع به ترشح هورمون انسولین می‌کند که وظیفه اصلی‌ آن انتقال گلوکوز از جریان خون به داخل سلولهای بدن است. اما این فقط در حد فعالیت نرمال انسولین مفید است چرا که بعد از افزایش ناگهانی شکر بدن مجبور است که بسیار زیاد کار کند تا سطح قند خون را به حالت اول خود برساند و علاوه بر آن فرآیند ریکاوری بدن نیز متفاوت از شرایط طبیعی پیشرفت می‌کند که در نهایت منجر به بالا و پایین رفتن سطح انرژی و حالت روحی  فرد در واکنش به نوسانات شدید می‌شود.

شکر احتمال بروز افسردگی را بالا می‌برد

بسیار دشوار است که بعد از یک روز سخت کاری به سراغ مواد قندی نرفت و اگر فرد با افسردگی خفیف روبرو است گاهی غذا می‌تواند به شکل دارو عمل کند اما در عین حال غذای ناسالم و پرشکر می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و منجر به تشدید حالت افسردگی، خستگی‌ و ناامیدی شود. گاهی اجتناب از خوردن منابع قندی واکنشی در بدن مثل حمله عصبی را ایجاد می‌کند. در برخی‌ افراد نخوردن منابع قندی می‌تواند حالت ناخوشایندی را ایجاد کند مثل بیقراری، خستگی، سردرگمی و اضطراب.

برای کاهش میل به خوردن شکار و ترک آن غذاهای زیر را بخورید

فقط به دلیل آنکه شما می‌خواهید شکر را ترک کنید لازم نیست که خود را از خوردن غذاهای شیرین محروم کنید. به همین منظور متخصص تغذیه ما به شما چند غذای بسیار عالی‌ و سالم برای مبارزه با میل خوردن شکر معرفی‌ می‌کند

دستور 1

دو قاشق پر پودر پروتئین وانیلی، یک چهارم آووکادو، یک قاشق غذا خوری کره بادام، یک فنجان  شیر بادام، کمی دارچین، و اسانس وانیل و کمی‌ عسل طبیعی برای ایجاد طعم شیرین. تمام مواد لازم را داخل مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید و سپس میل کنید

دستور 2

یک لیوان توت فرنگی‌ به همراه ریشه توت فرنگی، 30 گرم شکلات تلخ 70 درصد به بالا. شکلات را مایع کنید با حرارت و روی توت فرنگی بریزید و پس قرار دادن در یخچال می‌توانید در زمان میل زیاد به شیرینی‌ یک عدد از آن را میل کنید.