ماهان شبکه ایرانیان

سیاست خارجی در هفته ای که گذشت؛

عدم اعتماد به آمریکا، واقعیت موجود در همه دنیا است

سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت اخبار بسیاری داشت، از جمله اظهارنظر ظریف در خصوص آمریکا که گفت: «بی اعتمادی نسبت به تعهد آمریکا واقعیتی است که نه فقط در ایران بلکه در همه دنیا وجود دارد».

عدم اعتماد به آمریکا، واقعیت موجود در همه دنیا است

خبرگزاری مهر، گروه سیاست_محمد مهدی ملکی: این هفته سیاست خارجی ایران تحت تاثیر سفر ظریف به سنگاپور و اجلاس آ.س. آن و دیدارهای وی با برخی مقامات حاضر در آن نشست و امضای سند الحاق ایران به «آ.س.آن» و از طرفی سفر جابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی به سوچی روسیه و نشست های وی با همتایان ترک، روس و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه در راستای ادامه روند گفتگوهای سیاسی سوریه بود.

در این دیدارها مقامات کشورمان تلاش کردند با طرف های خارجی آخرین تحولات منطقه ای، بین المللی و دو جانبه را بررسی کرده و بیان مواضع و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در خصوص مسائل مزبور پرداختند.

ایران برگزاری‌ موفقیت آمیز انتخابات پارلمانی پاکستان را تبریک گفت​

 «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، برگزاری موفقیت آمیز انتخابات پارلمانی پاکستان که با مشارکت گسترده مردم این کشور برگزار شد را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که روند رو به رشد روابط دو کشور برادر و همسایه ایران و پاکستان در دولت جدید بیش از پیش تقویت شود. 

وزارت امور خارجه هیچ دخالتی در صدور روادید ندارد​

روابط عمومی وزارت امور خارجه، طی اطلاعیه‌ای از دخالت‌نداشتن این وزارتخانه در صدور روادید توسط سفارتخانه‌های خارجی خبر داد.

در این اطلاعیه آمده: «وزارت امور خارجه هیچ‌گونه دخالتی درخصوص صدور روادید سفارتخانه‌های خارجی و نحوه اقدام آنان ندارد و برونسپاری خدمات کنسولی برخی سفارتخانه‌ها به دفاتر و شرکت‌های خصوصی امری رایج در میان برخی کشورهاست و انتخاب آنان توسط سفارتخانه‌های خارجی ارتباطی با وزارت امور خارجه ندارد.» 

نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس با سفرای ایران در 20 کشور جهان​

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، این هفته طی سه روز متوالی میزبان سفرای ایران از 20 کشور مختلف جهان خواهند بود.

ظریف به سنگاپور می‌رود

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام خبر سفر ظریف وزیر امور خارجه به سنگاپور اظهارداشت: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به منظور امضای پیمان مودت جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.س. آن) طی روزهای آینده به سنگاپور سفر می کند. 

وی تصریح کرد: اجماع در کشورهای جنوب شرق آسیا در پذیرش ایران به عنوان عضو پیمان مودت ( TAC ) با اتحادیه آ.س.آن، حاکی از اهمیت روابط و تعامل با ایران به عنوان یک قدرت مهم و تاثیر گذار در معادلات منطقه ای و بین المللی توسط تمام اعضای این اتحادیه است.

تسهیل بازگشت آوارگان اولویت مهم دولت سوریه است​

 فرانسوا سنمو که در پایان ماموریت خود در تهران به عنوان نماینده ویژه رییس جمهوری فرانسه در امور سوریه منصوب شده است، در محل وزارت امور خارجه با حسین جابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی دیدار و گفت وگو کرد.

دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی با اشاره به این که تهران از ابتدا بر این باور بوده است که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد، تاکید کرد: اینک که روند رویارویی با تروریسم با موفقیت های گسترده همراه و زمینه اعاده حاکمیت دولت سوریه بر بخش های عمده سرزمین این کشور فراهم شده است، سه موضوع تسهیل بازگشت آوارگان، شروع به کار کمیته اصلاح قانون اساسی و فعال سازی کمیته تبادل بازداشت شدگان و مفقودان درگیری های سوریه، اولویت های مهم سیاسی و انسانی مرحله جاری است.

قدرت ایران در خدمت ثبات و امنیت منطقه و جهان است

«نوذر شفیعی» کارشناس مسایل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص رویکرد اروپایی ها نسبت به برجام و تقابل آنها با سیاست های آمریکا در این رابطه، اظهار داشت: اتحادیه اروپا به صورت یک کل واحد و کشورهای اروپایی هر یک به تنهایی می توانند بازیگران مهمی در نظام بین‌الملل به حساب آیند، از منظر اروپایی ها یکی از کارکردهای موفق این اتحادیه دست یابی به برجام یا توافق هسته ای با ایران بود که یک مسئله جدی میان ایران وجهان غرب را حل کرد.

وی اظهار داشت: هرچند که ما می پذیریم اروپا به عنوان یک متحد قدیمی، همراه و همیار امریکا بوده و هست اما اینکه یک اتحادیه با این وسعت، جمعیت و اعتبار بخواهد تحت تأثیر رئیس جمهوری چون ترامپ که در کشورش هم از محبوبیت چندانی برخوردار نیست، قرار بگیرد، این برای اروپا مناسب نیست.

شفیعی یادآور شد: ما همچنان باید به اروپایی ها و دیگر کشورهای جهان که با آنها تعامل و ارتباط داریم این مسئله را توضیح دهیم که توانمندی موشکی و دفاعی ما آن گونه که امریکایی ها تفسیر می کنند، نیست و نه تنها جای نگرانی برای اروپایی ها وجود ندارد بلکه قدرت و نفوذ ایران موجبات افزایش امنیت، ثبات و صلح در منطقه ما را فراهم می آورد و در خدمت ایجاد ثبات و صلح منطقه و جهان است.

خام نیستم که فکرکنم می‌توانیم بین اروپا وآمریکا درگیری ایجاد کنیم​

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه در اولین همایش مشترک سفرا با نمایندگان بخش خصوصی اظهار داشت: در این دوران حساس مسئولیت خطیری را همگی ما برعهده داریم. بخش خصوصی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور به حساب می آید و من و همکارانم در وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور وظیفه خود می دانیم که در خدمت بخش خصوصی بوده و تسهیل‌کنندگی در حوزه اقتصاد را داشته باشیم.

وی با اشاره به اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: آمریکایی‌ها معتاد به تحریم هستند و اینطور نیست که فقط علیه ما تحریم‌هایی را اعمال می‌کنند. امروز شرایطی به وجود آمده که کشورهای اروپایی باید منافع خود را دنبال کنند یا منافع شخص آقای ترامپ! این شرایط یک فرصت ویژه به ما می‌دهد که باید از آن استفاده کنیم.

ظریف افزود: من خام نیستم که فکر کنم ما می‌توانیم یک درگیری میان اروپا و آمریکا ایجاد کنیم، بلکه هم اکنون یک شکاف بین اروپا و آمریکا وجود دارد و ما می‌توانیم در یک موضع فعال باشیم. ما نیازی نداریم پل شکاف بین اروپا و آمریکا باشیم؛ دنیا امروز در حالتی از انتخاب قرار گرفته که باید بین اعتبار و آبروی خود و پیروی از آمریکا یکی را انتخاب کند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: همکاران من در نمایندگی های ایران در خارج از کشور موظف هستند تمام تلاش خود را برای افزایش صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی ایران به کشورهای مختلف جهان به کار ببندند و این یک محبت و لطف از طرف ما نیست بلکه وظیفه ما کمک به افزایش صادرات و امکانات بیشتر برای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی است.

ظریف گفت: ما کشوری هستیم که علی رغم فشار و تحریم، امنیت خود را داریم و این در حالی است که برخی از همسایگان ما امنیت خود را از بیرون از مرزها تامین می کنند و وابسته به بیگانگان هستند.

وزارت خارجه ظرفیت تامین منافع اقتصادی کشور را دارد​

«حسین شیخ الاسلام» مشاور سابق وزیر امور خارجه در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون فعالیت های اقتصادی دستگاه دیپلماسی کشور در قالب دیپلماسی اقتصادی، اظهارداشت: ما مجبور هستیم فعالیت های اقتصادی را افزایش دهیم، راه دیگری نداریم چرا که امروز در یک جنگ بزرگ اقتصادی قرار داریم. 

وی با بیان اینکه وزارت خارجه توانمندی ها و ظرفیت های خوبی دارد که باید از آنها در جهت تامین منافع اقتصادی کشور استفاده کند، افزود: ما باید با وجود همه محدودیت ها و کاستی هایی که وجود دارد، کار را ادامه دهیم و تسلیم نشویم، چرا که به نظر من در حال حاضر شرایط ما در این کار به نسبت دیگر کارهایی که تا کنون با موفقیت آنها را انجام دادیم، از ابتدای امر، شرایط بهتری است. 

معاون امور بین الملل مجمع تقریب مذاهب گفت: به نظر من در ابتدا باید متوجه بشویم که در وضعیت جنگ قرار داریم و سپس با خلوص و نیتی که در دوران دفاع مقدس داشتیم، با عزم راسخ و روحیه جهادی و انقلابی وارد این کارزار شویم. ما در دوران هشت ساله جنگ، شرایط خوبی را به لحاظ تجهیزات و نیروهای آموزش دیده نداشتیم ولی نتیجه آنطور شد که دیدیم، اما امروز در مقایسه با آن دوران بسیار وضعیت بهتری داریم. 

آمریکا هر روز نشان می‌دهد که قابل اعتماد نیست

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود در خصوص طرح برخی خبرها در مورد احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا، گفت: این بحث ها عمدتا رسانه ای است و مقام خاصی اظهار نظری نکرده، سیاست های آمریکا در قبال ایران مشخص است و مساله برجام هم روشن است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره شکایت ایران از آمریکا در دادگاه بین المللی لاهه، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای احقاق حقوق خود و نشان دادن تعهداتش با توجه به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و عدم انجام تعهداتش، از هر سازوکاری که در جهان وجود داشته باشد استفاده می‌کند و دادگاه این شکایت هم قرار است در شهریور ماه برگزار شود و باید دید این سیر قضایی چگونه طی خواهد شد.

وی در خصوص اهمیت سمینار سفرا که به تازگی برگزار شد، یادآور شد: ما همچنان سنت حسنه برگزاری سمینار سفرا را که از اوایل دهه 60 داشتیم، ادامه می دهیم. هرچند که بنا به دلایلی نتوانستیم هر سال این سمینار را برگزار کنیم. سمینار سفرا امسال با توجه به شرایط ویژه منطقه ای، بین المللی، همسایگان و وضعیت ایران پس از خروج آمریکا از برجام و همچنین تهدیداتی که از سوی برخی قدرت های بین المللی علیه ایران صورت گرفته دارای اهمیت ویژه ای است.

قاسمی درابره مطرح شدن مجدد موضوع «ناتوی عربی» در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس علیه ایران، اظهار داشت: این بحث جدیدی نیست هرچند که شاید امروز با صدای بلندتری این موضوع مطرح می شود، اما ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که شرایط و اقتضائات زمانی تشکیل سازمان ناتو در دوره مشخص خود چه بوده و امروز شرایط و مسائل حوزه کشورهای عربی چه مواردی است که با توجه به اینها باید گفت اصلا به کارگیری این واژه اشتباه است و نمی توان شباهتی میان این دو پیدا کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران در قبال اقدام دولت هلند نسبت به اخراج دیپلمات های ایرانی، اقدام متقابلی انجام داده است یا خیر، اظهار داشت: ما با دولت هلند همچنان در تماس هستیم و این حق را هم برای ایران قائلیم که در زمان لازم اقدام متقابل را انجام دهیم که این بستگی به بررسی های ما و سیاست هایی دارد که ما آن را دنبال می کنیم و فعلاً بیشتر از این در این رابطه صحبت نمی کنم و امیدوارم در آینده در صورت نیاز بتوانیم صحبت بیشتری را انجام دهیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره دستور کار وزیر امور خارجه در سفر به سنگاپور که به زودی انجام خواهد شد، اظهارکرد: این سفر بنا به دعوت رسمی دولت سنگاپور از آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برای حضور در پنجاه و یکمین اجلاس آس. آن صورت می گیرد.

مذاکرات بین المللی صلح سوریه

«حسین جابری انصاری» دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی و مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات بین المللی صلح سوریه، جهت شرکت در دهمین دور کنفرانس بین المللی صلح سوریه، در راس هیاتی وارد شهر ساحلی سوچی در روسیه شد. 

دیدار جابری انصاری با «لاورنتیف»

دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی و مذاکره کننده ارشد ایران در روند آستانه، با الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه پوتین در امور سوریه و رئیس هیات مذاکره کننده روسیه در اجلاس سوچی دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که الکساندر ورشنین معاون وزیر خارجه روسیه و هیات های دو کشور نیز حضور داشتند، جابری انصاری و لاورنتیف، پیرامون آخرین تحولات سوریه، و مذاکرات جاری درباره شکل گیری کمیته قانون اساسی، بازگشت آوارگان سوری، و کمیته تبادل بازداشتی ها، ربوده شدگان و مفقودان بحران سوریه گفتگو و تبادل نظر کردند.

قاسمی بیانیه همایش آزادی مذهبی در آمریکا علیه ایران را محکوم کرد

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه بیانیه وزرای خارجه شرکت کننده در همایش آزادی مذهبی در آمریکا در قبال ایران را محکوم و آن را دخالت در امور داخلی کشورمان و بر پایه بنیان ها و داده های ناصحیح، مغرضانه و غیر واقعی دانست.

سخنگوی وزارت امورخارجه با اشاره به اینکه این چندکشور به خلاف و گزاف خود را نماینده جامعه بین المللی خوانده اند، افزود: آمریکا و دیگر نقض کنندگان و نادیده انگاران طبیعی ترین و بدیهی ترین حقوق اولیه انسانی در جایگاهی نیستند که بخواهند درباره دیگر کشورها و با فرهنگ ها و تنوع های گوناگون قضاوت های جهت دار و یکسویه داشته باشند.

مراسم تودیع و معارفه سفرای خارجی مقیم تهران برگزار شد

مراسم تودیع و معارفه سفرای خارجی مقیم تهران به همت شبکه انجمن های دوستی ایران با سایر کشورها بعد از ظهر امروز با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی و جمعی از سفرای خارجی مقیم ایران برگزار شد.

بشار الجعفری با جابری انصاری دیدار کرد 

در ادامه دیدارهای جابری انصاری دستیار ارشد وزیر امور خارجه در سوچی، وی با هیات سوریه به سرپرستی بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که در چارچوب دیدار های دوجانبه هیات های شرکت کننده در کنفرانس بین المللی صلح سوریه در سوچی برگزار شد، طرفین در خصوص موضوعات مربوط به کمیته های قانون اساسی و تبادل بازداشت شدگان و همچنین دستور کار و بیانیه پایانی دهمین کنفرانس آستانه رایزنی و تبادل نظر شد.

فرایند سیاسی حل بحران سوریه؛ محور گفتگوی جابری انصاری و «دیمیستورا»

مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات بین المللی صلح سوریه در چارچوب نشست های دو جانبه دهمین دور روند آستانه در سوچی، با استفان دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه دیدار و گفتگو کرد.

جابری انصاری و دی میستورا در این نشست، در خصوص فرایند سیاسی حل بحران سوریه، کمیته در حال شکل گیری قانون اساسی، و ابعاد انسانی بحران سوریه به ویژه موضوع بازگشت آوارگان گفتگو و رایزنی کردند.

«معاون وزارت خارجه ترکیه» با جابری انصاری دیدار کرد

«سدات اونال» معاون وزارت خارجه ترکیه و رئیس هیات این کشور در مذاکرات روند آستانه در چارچوب مشورت های دو جانبه با شرکت کنندگان در اجلاس دهم روند آستانه در سوچی، با حسین جابری انصاری، دستیار ارشد وزیر امور خارجه دیدار کرد.

دو طرف، ضمن بررسی آخرین تحولات سوریه، در خصوص کمیته قانون اساسی، بازگشت آوارگان و تبادل بازداشت شدگان و ربوده شدگان و بیانیه پایانی دهمین کنفرانس بین المللی صلح سوریه که در سوچی در حال برگزاری است رایزنی و تبادل نظر کردند.

دیدار «هیات های سه جانبه» کشورهای ضامن روند آستانه

نشست سه جانبه هیات های کشورهای ضامن روند آستانه در کنفرانس سوچی، با مشارکت جابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی، لاورنتیف نماینده ویژه پوتین در امور سوریه و اونال معاون وزیر خارجه ترکیه و هیات های همراه برگزار شد.

مذاکره کنندگان ارشد سه کشور ضامن روند آستانه در این نشست، پیش نویس بیانیه پایانی دهمین کنفرانس بین المللی صلح سوریه را بررسی کردند. 

ظریف عازم «سریلانکا» شد

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه دقایقی پیش به منظور گفتگو و تبادل نظر با مقامات سریلانکا در خصوص راه های گسترش روابط دو جانبه عازم کلمبو شد.

نشست نمایندگان عالی «کشورهای ضامن» روند آستانه و «دی میستورا»

نشست چهار جانبه نمایندگان کشورهای ضامن روند آستانه و سازمان ملل متحد، با مشارکت جابری انصاری، لاورنتیف و اونال روسای هیات های ایران، روسیه و ترکیه در کنفرانس سوچی و استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه برگزار شد.

در این نشست نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، گزارشی از برگه غیر رسمی تهیه شده پیرامون کمیته قانون اساسی سوریه و همچنین روند تعیین و معرفی نمایندگان دولت، معارضه و جامعه مدنی سوریه در این کمیته ارائه و مذاکره کنندگان ارشد سه کشور ضامن روند آستانه دیدگاهها و ملاحظات خود را در خصوص آن اعلام کردند. 

احترام به ایران و تعهدات را امتحان کنید

درپی اظهارات ضد و نقیض مقامات آمریکا درباره ملاقات و مذاکره با مقامات ایرانی، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتر نوشت:  ایران و آمریکا دو سال گفتگو کردند. ما با اتحادیه اروپا، سه کشور اروپایی و روسیه و چین به توافقی چندجانبه -برجام- دست یافتیم. این توافق، کارساز بوده است. آمریکا فقط می‌تواند خود را بابت خروج از این توافق و ترک میز مذاکره مقصر بداند. تهدیدها، تحریم ها و تردستی‌های تبلیغاتی کارایی نخواهند داشت. احترام گذاشتن به ایران و به تعهدات بین‌المللی را امتحان کنید.

پیشنهاد ترامپ برای مذاکره با ایران نشانه بی عقلی اوست

«حسین شیخ الاسلام» مشاور سابق وزیر امور خارجه در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون پیشنهاد اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر مذاکره با ایران پس از تهدید و فشار سنگین تبلیغاتی علیه ملت ایران، اظهار داشت: به نظر من ترامپ سیاست چماق و هویج را در پیش گرفته اما او به اشتباه خیال می کند که ملت ایران و مسئولینی که منبعث از اراده ملت هستند همچون برخی کشورهای اروپایی و برخی کشورهای سرسپرده به آنها هستند که می توانند با آنها هر طور بخواهند رفتار کنند.

وی با بیان اینکه مطرح کردن این پیشنهاد از سوی ترامپ، نشانه بی عقلی وی به حساب می آید، افزود: خیلی از نخبگان در دنیا هستند که متوجه شخصیت و دیدگاه ترامپ هستند و برای آن اعتبار و وجاهت خاصی قائل نیستند، بنابراین آنها که در عرصه بین المللی عاقلانه رفتار می کنند و از عقلای این عرصه به حساب می آیند می دانند که این قبیل اقدامات تبلیغاتی از سوی ترامپ صرفا به منزله کاهش فشار از روی دولتش به واسطه اقدامات غیر عاقلانه و خارج از عرف آنها همچون خروج از برجام و دیگر معاهدات بین المللی است که اعتبار آنها را در عرصه بین الملل زیر سوال برده و امروز کمتر کسی است که بتواند به آمریکا اعتماد کند.

ظریف با نخست وزیر سریلانکا دیدار کرد

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با نخست وزیر سریلانکا دیدار و در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه، مسائل منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کرد.

دیدار ظریف با همتای سریلانکایی/تاکید بر گسترش همکاری های اقتصادی

 وزیر امور خارجه کشورمان که در سفری رسمی در سریلانکا حضور دارد پیش از ظهر امروز با همتای خود دیدار و در خصوص روابط دوجانبه و مهترین مسائل منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کرد. 

در این دیدار طرفین در خصوص راه های گسترش همکاری های دو جانبه و یافتن زمینه های بیشتر روابط دو کشور گفتگو کردند. نفت و انرژی، پتروشیمی، ساخت و ساز، تبادلات بانکی، کشاورزی و غیره از ظرفیت های مورد گفتگوی دو وزیر خارجه بود. 

ظریف راهی سنگاپور شد

محمدجواد ظریف، پس از گفتگو با مقامات سریلانکا عصر چهارشنبه «کلمبو» پایتخت این کشور را به مقصد سنگاپور ترک کرد.

ظریف در طول سفر کوتاه خود به این کشور، با رییس‌جمهور و رییس مجلس این کشور دیدار و درباره روابط دو جانبه و مسایل منطقه‌ای با آن‌ها به تبادل نظر پرداخت.

هیات ناظر ایرانی سلامت انتخابات در زیمبابوه را تایید کرد

«بهرام قاسمی» با اشاره به جزییات سفر هیات ناظر ایرانی به زیمباوه اظهار داشت: انتخابات پارلمانی، شوراهای محلی و ریاست جمهوری زیمبابوه روز هشتم مرداد ماه جاری در این کشور برگزار شد.

وی درباره دلایل سفر هیات ناظر ایرانی به زیمباوه گفت: به دعوت دولت این کشور، یک هیات از سوی جمهوری اسلامی ایران به منظور نظارت بر حسن اجرای برگزاری انتخابات به آن کشور سفر کرد. هیات ناظر ایرانی علاوه بر بازدید از تعدادی از مراکز رای‌گیری و همچنین نظارت بر کار شمارش آرا، هیچ گونه تخلفی در جریان برگزاری و شمارش آراء این انتخابات مشاهده نکرد.

سفیر تاجیکستان در تهران به وزارت خارجه احضار شد

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: امروز سفیر تاجیکستان در تهران توسط مدیرکل اورآسیای وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید کشورمان نسبت به رفتار مقامات آن کشور در حادثه ترور دوچرخه سواران خارجی در تاجیکستان و وارد آوردن اتهامات کذب و بی اساس به جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.

وی افزود: در این دیدار به سفیر تاجیکستان توضیح داده شد که دادن آدرس غلط موجب تهییج و تشویق تروریست های تکفیری برای تشدید اقدامات خشونت بار خود شده و به موازات آن تلاش برای ایجاد تفرقه مذهبی و تبلیغ آن از طرف بعضی از محافل و اشخاص دینی و رسانه ای نتیجه ای جز ایجاد تنش، ناامنی و افزایش اقدامات تروریستی برای این کشور نخواهد داشت؛ سیاستی که نتیجه آن در اقدام غیر انسانی اخیر در کشتار دوچرخه سواران بی گناه به وضوح قابل مشاهده است. بی تردید بی تفاوتی و تساهل نسبت به تفکر تکفیری سلفی و تشویق افراطگرایی توطئه دشمنان صلح و ثبات و امنیت منطقه است.

ظریف با نخست وزیر سنگاپور دیدار و گفتگو کرد

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه برگزاری نشست وزیران خارجه کشورهای عضو «آسه‌آن» با نخست وزیر سنگاپور دیدار و در خصوص روابط دو جانبه، برجام و مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کرد.

گسترش روابط دوجانبه ایران و فیلیپین بررسی شد

 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست «آ سه آن» در سنگاپور با وزیر امور خارجه فیلیپین دیدار و در خصوص  راه های گسترش روابط دو جانبه و مهمترین مسائل بین المللی گفتگو و تبادل نظر کردند.

بررسی مسائل منطقه‌ای در دیدار «ظریف» و «چاووش اوغلو»

 ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه برگزاری نشست وزیران امور خارجه «آ سه آن» دیدار و گفتگو کرد.

روابط دو جانبه، مسائل منطقه ای و بین المللی محورهای اصلی گفتگوی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه بود.

ظریف در نشست وزیران امور خارجه اتحادیه«آسه‌آن»حضور یافت

 وزیر امور خارجه کشورمان که به دعوت دولت سنگاپور به این کشور سفر کرده است، صبح امروز (پنجشنبه) در پنجاه و یکمین نشست وزیران امور خارجه اتحادیه آسه‌آن شرکت کرد .

به گزارش مهر، 28 تیرماه سال جاری حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران در نامه ای (اینجا) به وزارت امور خارجه عضویت ایران در پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا را رسما ابلاغ کرد.

مبنایی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد

«جواد منصوری» سفیر اسبق ایران در چین در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون پیشنهاد اخیر ترامپ در خصوص مذاکره با ایران پس از وارد آوردن فشارهای سنگین علیه ملت ایران اظهارداشت: عملکرد یک سال و نیم گذشته دولت ترامپ نشان داده که وی به هیچ یک از موازین و اصول دیپلماسی و قواعد بین الملل اعتنایی ندارد و بنابراین نمی توان به وعده ها، شعارها و مواضع آنها اعتماد کرد.

وی  گفت: اگر آمریکا بارها هم پیشنهاد مذاکره بدهد، چون مبنایی برای مذاکره میان ما و آنها وجود ندارد دلیلی برای پاسخگویی و توجیهی برای عملی شدن خواسته هایشان نمی بینیم.

منصوری ادامه داد: به نظر من بخش عمده ای از افکار عمومی جهان دید مثبتی نسبت به ترامپ و مواضع وی ندارند چرا که در این مدت شاهد سیاست های تخریبی، ماجراجویی ها و اقدامات غیرعقلانی دولت وی بوده اند.

«ظریف» با وزیر امور خارجه ژاپن دیدار کرد

وزیران امور خارجه ایران و ژاپن در حاشیه برگزاری نشست وزرای امور خارجه اتحادیه «آ سه آن» دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه، برجام و دیگر موضوعات مورد علاقه گفتگو شد.

وزرای خارجه ایران و مالزی با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه برگزاری نشست وزرای خارجه اتحادیه «آ سه آن» در سنگاپور، با سیف الدین عبدالله وزیر امور خارجه مالزی دیدار و گفت‌وگو کرد.

دو طرف در این دیدار در خصوص ابعاد مختلف روابط دو جانبه، مسائل منطقه، ضرورت اتحاد و همکاری جهان اسلام و نیز مهمترین تحولات بین المللی گفتگو و تبادل نظر کردند.

ظریف با وزیر امور خارجه ویتنام دیدار کرد

«فام بینه مین» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه ویتنام در حاشیه نشست اتحادیه «آ سه آن» در سنگاپور با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در خصوص روابط دو جانبه و سایر مسائل مورد علاقه گفتگو و تبادل نظر کرد.

بررسی آخرین تحولات برجام در تماس تلفنی «ظریف» و «لودریان»

«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه دقایقی پیش در تماس تلفنی با «محمد جواد ظریف» که در سنگاپور حضور دارد، در خصوص آخرین تحولات مربوط به برجام و برخی راهکارهای بهره مندی ایران از مزایای اقتصادی آن گفتگو کرد.

دولت آمریکا فشار و اخاذی را به جای سیاست ورزی دنبال می‌کند

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در توییتر نسبت به اعمال تحریم از سوی آمریکا علیه دو وزیر ترکیه واکنش نشان داد.

ظریف نوشت: «تحریم های غیر قانونی ایالات متحده علیه دو وزیر ترکیه که دولت همپیمان آمریکاست نشان می دهد که نه تنها دولت آمریکا فشار و اخاذی را به جای سیاست ورزی دنبال می کند، بلکه اعتیادش به تحریم هیچ حد و مرزی نمی شناسد.»

سند الحاق ایران به «آسه‌آن» امضا شد

سند الحاق جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری اتحادیه آ سه آن (TAC) با حضور وزیر امور خارجه کشورمان امضا شد.

مراسم امضاء سند الحاق جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری اتحادیه آ سه آن (TAC) امروز با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سنگاپور برگزار شد.

هیچ برنامه‌ای برای دیدار با «پمپئو» وجود ندارد

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در خصوص احتمال دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا در سنگاپور، تاکید کرد: هیچ برنامه ای برای دیدار با مایک پمپئو در حاشیه این اجلاس وجود ندارد و قرار نیست دیداری باشد. دیدار با آمریکا کم نداشتیم، شاید دوسال بیشترین دیدار را با آمریکایی ها داشتیم، اما دولت کنونی نشان داده که به تعهدات خود پایبند نیست و دیدار برای دیدار معنا ندارد و آمریکایی ها باید نشان دهند که دیدارها به توافقی منجر می شود که این توافق ها رعایت می شود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین بی اعتمادی نسبت به تعهد آمریکا واقعیتی است که نه فقط در ایران بلکه درهمه دنیا وجود دارد و نکته دوم این است که اعتیاد آمریکا به تحریم است. آمریکا امروز دو وزیر یک کشور متحد خود در ناتو را تحریم کرده که دخالت در امور داخلی این کشور است و نشان دهنده این واقعیت است که دولت کنونی آمریکا هیچ حدودی برای سیاست های غیرقانونی خود و اعتیاد به تحریم نمی شناسد.

 به نظر می‌رسد آمریکا درآبهای اطراف ما مسیر را پیدا نمی‌کند

ظریف در توییتر نوشت: به نظر می‌رسد که نیروی دریایی آمریکا نمی‌تواند  مسیر خود را در اطراف آب‌های ما پیدا کند ، شاید به این دلیل که نام آن را نفهمیده است. نامش خلیج فارس است و 2000 سال و بسیار طولانی‌تر از زمان ایجاد ایالات متحده نامش خلیج فارس بوده است و یا شاید نمی‌داند که 7000 مایل دور از خانه در حیاط خلوت ما چه کاری انجام می‌دهد.

وزیر خارجه ایران در این توییت با انتشار عکسی فاصله آب‌های آمریکا تا خلیج فارس را نشان داده است.

استمرار جنایات متجاوزین، وضعیت مردم یمن را وخیم کرده است

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن حملات جنگنده های ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به بیمارستان و بازاری در بندر الحدیده یمن که منجر به کشته و زخمی شدن ده ها زن و مرد و کودک غیرنظامی و بیگناه شد، را تکرار و استمرار نسل کشی و جنایات هولناک عربستان سعودی و هم پیمانانش در یمن دانست و گفت: به خاک و خون کشیدن و انتقام از مردم و حمله به اهداف غیرنظامی مانند بیمارستان ها، خانه ها و اماکن عمومی برای جبران ناکامی ها و شکست های عربستان و متحدانش در میدان جنگ، چیزی جز جنایت جنگی نیست و استمرار هر روزه آن و سکوت جامعه بین المللی در برابر اینگونه اقدامات، وضعیت مردم یمن را به صورت نگران کننده ای، وخیم کرده است.

مسائل منطقه ای و بین المللی؛محور گفتگوی ظریف بارئیس جمهور سنگاپور

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در سنگاپور حضور دارد، صبح امروز با خانم حلیمه یعقوب رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.

در این دیدار ظریف با ابلاغ سلام های گرم رئیس جمهوری اسلامی ایران، روابط دو جانبه را بسیار خوب و دوستانه خواند و زمینه های همکاری دو کشور در ابعاد مختلف را تشریح کرد.

رئیس جمهور سنگاپور هم با اشاره به روابط خوب دو کشور بر حفظ و گسترش مناسبات دو کشور در همه زمینه ها تاکید کرد.‌

ظریف با همتای سنگاپوری خود دیدار و گفتگو کرد

ظریف که در سنگاپور حضور دارد صبح امروز با ویویان بالاکریشنان وزیر امور خارجه سنگاپور دیدار و گفتگو کرد.

روابط دو جانبه، آ سه آن، مسائل منطقه ای، شرایط بین المللی از جمله مهمترین موضوعات مورد گفتگوی دو مقام بود.

وزیران‌ امور خارجه ایران و اندونزی دیدار و گفتگو کردند

وزیران‌ امور خارجه ایران و اندونزی در سنگاپور دیدار و در خصوص طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقه در روابط دو جانبه، به ویژه همکاری‌های اقتصادی، برجام و مهم‌ترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان