به گزارش خبرنگار مهر، دو رمان «دور دنیا در هشتاد روز» و «سفر به مرکز زمین» نوشته ژول ورن از جمله کتابهای مجموعهآثار ژول ورن هستند که انتشارات آفرینگان با ترجمه فرزانه مهری منتشر و راهی بازار نشر کرده است.
ژول ورن نویسنده معروف ادبیات علمی تخیلیِ فرانسوی از جمله مولفانی است که تعدادی از آثارش از جمله «دور دنیا در هشتاد روز» در قالب پویانمایی یا فیلم سینمایی به مخاطبان عرضه شده است. داستانهای ژول ورن چه به لحاظ قصهگویی و محتوایی به گونهای هستند که از کودک 9 ساله تا بزرگسال 90 ساله با آن ارتباط برقرار می کنند.
او در سال 1863 رمان «پنج هفته در بالن» را به ناشر تحویل داد و با چنان موفقیتی روبرو شد که نویسنده و ناشر تصمیم گرفتند به اتفاق هم، مجموعهای با عنوان «سفرهای شگفتانگیز» با صحافی متفاوت منتشر کنند. این کتابها به طور نفیس، در قطع رقعی، با گراورهایی سیاهوسفید با نقاشیِ طراحان مختلف چاپ شدند. به این ترتیب، 62 رمان و 18 مجموعهداستان در این قالب به چاپ رسیدند.
نشر ققنوس با توجه به اهمیت آثار ژول ورن در تاریخ ادبیات، چاپ نسخه کاملی از مجموعه آثار این نویسنده را در دستور کار قرار داده است. به این ترتیب و با چاپ ترجمه آثار ورن، علاقهمندان به ادبیات میتوانند با نخستین آثار ادبیات علمی - تخیلی جهان و پیشگویی های علمی این نویسنده بزرگ در قالب رمان آشنا شوند. «دور ماه» و «پنج هفته در بالن» دو کتاب دیگری هستند که ققنوس از این مجموعه چاپ کرده است. همه این رمانها با ترجمه فرزانه مهری منتشر شدهاند.
نسخه اصلی کتاب «دور دنیا در هشتاد روز» که در این مجموعه قرار دارد، در سال 2001 چاپ شده است. تصویرگری کتابهای این مجموعه به طور مشترک توسط دونویل و ال.بِنِت انجام شده است.
این رمان 37 فصل دارد و در قسمتی از آن میخوانیم:
رانگون مملو از مسافر بود. مسافرین زیادی در سنگاپور سوار شده بودند: هندوها، سیلانیها، چینیها، مالاییها و پرتغالیها که اغلبشان بلیت درجهدو داشتند.
هوا که تا آن زمان خوب بود، با بالا آمدن ماه تغییر کرد. باد چند بار شدت گرفت، اما خوشبختانه چون از سمت جنوب شرق میوزید، به حرکت کشتی بخار کمک میکرد. کاپیتان در صورت امکان از بادبانها استفاده میکرد. رانگون مجهز به دو دکل بود و معمولا با دو بادبان اصلی در عقب و یک بادبان در جلو حرکت میکرد و سرعت خود را مدیون عملکرد دوگانه موتور بخار و وزش باد بود. بدین صورت از کنار سواحل آنام و هندوچین بر امواجی کوتاه و گاه خستهکننده گذشتند.
اما بیشتر تقصیرها برگردن رانگون بود تا دریا، و مسافرین که اغلبشان بیمار شدند بایست از دست کشتی شکایت میکردند.
این کتاب با 335 صفحه مصور، شمارگان هزار و 650 نسخه و قیمت 32 هزار تومان منتشر شده است.
نسخه اصلی «سفر به مرکز زمین» هم که ترجمه فارسی آن در این مجموعه ارائه شده، در سال 2001 به چاپ رسیده است. متولد سال 1828 بود و در سال 1905 درگذشت. ژول ورن به عنوان پدر ادبیات علمی تخیلی شناخته می شود. «سفر به مرکز زمین» یکی از 3 کتاب ژول ورن است که موجب شهرت جهانی او شده اند. او همچنین یکی از 3 نویسنده ای است که آثارشان به بیشترین زبان های دنیا ترجمه شده است.
داستان «سفر به مرکز زمین» درباره پروفسوری آلمانی به نام اوتو لیدانبراک است که باور دارد برخی از دالانهای آتشفشانی، به مرکز زمین راه دارند. به این ترتیب پروفسور با همراهی برادرزاده اش اکسل و مردی به نام هانس که راهنمای راه آن هاست، به سمت مرکز زمین میرود.
این گروه 3 نفره از دهانه آتشفشانی در ایسلند پایین میروند و با حوادث و اتفاقات زیادی روبرو میشوند؛ از جمله مواجهه با حیوانات ماقبل تاریخ و... راوی اتفاقات رمان، اکسل برادرزاده پروفسور لیدانبراک است.
این کتاب 45 فصل دارد. در قسمتی از این رمان میخوانیم:
تمام شب را با کابوسی از آتشفشان و اعماق زمین گذراندم، احساس میکردم به شکل سنگ آذرین درآمده و به فضاهای مابین سیارات پرتاب شدهام.
در روز بعد، 23 ژوئن، هانس و همراهانش، که آذوقه، ابزارآلات و وسایلمان را به دوش داشتند، منتظرمان بودند. دو عصای آهنی، دو تفنگ و دو فانوسقه در اختیار من و عموجان گذاشتند. هانس، محض احتیاط، به بارهایمان یک مشک پر از آب هم اضافه کرده بود که با در نظر گرفتن قمقمههایمان آب هشت روزمان را تامین میکرد.
نُه صبح بود. کشیش و زن زشت و قدبلندش دم در منتظر بودند. بیشک میخواستند هنگام خداحافظی دعای خیری بدرقه ما مسافرین بکنند. اما آن خداحافظی به طور غیرمنتظرهای به تحویل دادن صورت حسابی عجیب تبدیل شد، که در آن حتی هوای خانه کشیش، آن هوای متعفن، را نیز حساب کرده بودند. آن زوج محترم مانند مسافرخانهچیهای سویسی ما را سرکیسه و بابت مهماننوازی خود بهای گزافی از ما طلب کردند.
عموجان بدون چانه زدن صورتحساب را پرداخت کرد. مردی که به مرکز زمین سفر میکند اهمیتی به چند سکه نمیدهد.
حسابها که تصفیه شد، هانس علامت داد که حرکت کنیم، و کمی بعد از استاپی خارج شدیم.
این کتاب هم با 347 صفحه مصور، شمارگان هزار و 650 نسخه و قیمت 32 هزار تومان منتشر شده است.