شهر هاوانا که امروزه پایتخت کشور کوبا است محلی است برای عشاق هنر. در جای جای جاذبه های گردشگری هاوانا می توانید نشانه هایی از هنر، زیبایی و رنگ را ببینید. حتی با قدم زدن در پیاده رو ها و پاساژهای شهر هاوانا کوبا احساس می کنید در یک گالری مشغول گردش می باشید و چنان غرق در این همه زیبایی می شوید که گذر زمان را حس نخواهید کرد. از جاذبه های گردشگری شهر هاوانا پایتخت کوبا، تلفیق آثار کلاسیک با هنر مدرن است که موجب جذاب تر شدن هاوانا در میان اهل هنر است. پس در ادامه با ما در مجله گردشگری همگردی باشید برای سفری هیجان انگیز به جاذبه های گردشگری هاوانا...
نمایشگاه هنری بینال (Biennale)
سبک ساخت بیشتر بناهای شهر هاوانا کوبا نئو کلاسیک است و در این نوع ساختار حرف های زیادی برای گفتن دارد اما وقتی در خیابان های این شهر قدم می زنید، مجسمه های امروزی و مدرن توجه هر گردشگری را جلب می کند. این آثار و سازه ها قسمتی از نمایشگاه هنری بینال و از جاذبه های گردشگری شهر هاوانا پایتخت کوبا هستند که مورد تحسین واقع شده اند. در سال 1984 اولین بار نمایشگاه بینال در شهر هاوانا کوبا برگزار شد و مورد استقبال و توجه هنر دوستان جهان قرار گرفت. با این که نام این نمایشگاه یعنی بینال به معنای دو سالانه است اما این نمایشگاه مشهور هر 3 سال یک بار برگزار می شود و عاشقان فراوانی را به هاوانا می کشاند. اگر از علاقه مندان نمایشگاه بینال هستید باید برای دیدن برنامه سفر خود به هاوانا را برای سال 2018 تنظیم کنید.
هنرهای خیابانی و بازار صنایع دستی
هنگام قدم زدن در جاذبه های گردشگری هاوانا با دیدن نقاشی های مختلف و متنوع دیوار ساختمان ها بهت زده می شوید. هر هنرمندی توانسته امضا هنری خود را بر دیوارهای شهر حک کند و گردشگران را از دیدن این گالری شهری سیراب نمایند. علاوه بر این نقاشی های زیبا مجسمه سازی، سرامیک زنی و کنده کاری رو چوب از دیگر آثاری است که هنرمندان در سطح شهر هاوانا کوبا است که همچون موزه ای در کوچه پس کوچه های آن قرار دارد. برای نمونه می توانید با رفتن به خیابان مرسدس، پرتره نوابغ کوبایی را مشاهده کنید که با سرامیک های ریز روی دیواری به طول 300 متر کار شده اند. این اثر هنرمندانه کار «آندس کاریلو» است که با ترکیب چهار رنگ مرجانی، بژ، مشکی و قهوه ای توانسته است 13 طیف متنوع و گوناگون را تهیه کند. از این دست هنرهای خیابانی در سراسر شهر هاوانا بسیار است و اگر روزی به این مکان سفر کردید، دیدن star و (2+2=5) را از دست ندهید. در کنار قدم زدن در خیابان های هنری هاوانا حتما به بازار صنایع دستی هم بروید و محو ساخته دست هنرمندان کوبایی شوید. هنری که قدمتی کهن ندارد و کمتر از 3 دهه پیش شروع به ساختن مصنوعاتی از جنس سرامیک و چرم و کلاه های حصیری کرده اند و در این فن برای خود نام و شهرتی کسب کرده اند.
موزه ملی ناسیونال د بالاس آرتس و موزه ملی هنری مبلمان
موزه ملی شهر هاوانا با دو ساختمان مجزا اقدام به تفکیک هنرهای کوبایی و هنرهای بین المللی غیر کوبایی کرده است که دیدن هر دو موزه بسیار توصیه می شود. ساختمانی که اختصاص به آثار نفیس و زیبای کوبایی دارد به نام «آرته کوبانو» شناخته می شود. در کنار این موزه ملی موزه هنری مبلمان هم از دیدنی های شهر هاوانا است که قصه جالبی دارد. در زمان انقلاب کوبا، مردم برای نجات جان خود مجبور شدند از خیر وسایل خود از جمله مبلمان و وسایل قیمتی خود بگذرند و فرار را بر قرار ترجیح دهند. یکی از این فراریان «ماریا لوئیزا گومز» بود که از طبقه اشراف زادگان رویا دکامارگو بود. او که یکی از برجسته ترین نمایشگاه داران در زمینه نقاشی بود و آثار فراوانی را از دوران طلایی این هنر جمع آوری کرده بود نتوانست هنگام فرار این مجموعه گران قیمت و منحصر به فرد را همراهش ببرد و حکومت وقت در خانه او در محله «ودادو» را مصادره کرد و در سال 1964 درهای آن را به روی بازدید کنندگان گشود تا به صورت موزه استفاده شود. خانه این فراری زمان انقلاب خود یک اثر هنری است که در سال 1927 توسط معماران فرانسوی بنا شده بود و در ساختش سبک نئو کلاسیک رنسانسی به کار رفته است. با دیدن این خانه و وسایل درونش می توان به این نکته پی برد که مردم کوبا و به خصوص اهالی شهر هاوانا از دیرباز به هنر علاقه مند بوده اند و برای آثار ساخته شده توسط دستان اهالی سرزمین شان احترامی بسیاری قائل بوده اند.
فوسترلاندیا
خوزه فوستر نام یکی از هنرمندان کوبایی است که با خلاقیت خود روستای ماهیگیری محل زندگی اش را تبدیل به یک اثر استثنایی کرده که ذهن هر بیننده هنر دوستی را تا مدت های مدید در گیر ذوق و حس زیبایی شناسانه خود می کند. خوزه فوستر در حدود 30 سال پیش با الهام از آثار «گائودی» هنرمند نوگرا و سرشناس اسپانیایی، خانه و استودیوی شخصی خود را کاشی چسباند. او این کار را ادامه داد و تمام دیوارها، نیمکت ها، پله ها، آب نماها و هر آن چه به دستش می رسید را با کاشی های رنگارنگ پوشاند. فرستر که مجذوب این کار خود شده بود از همسایگان خود اجازه خواست تا خانه های آن ها را هم با این هنر خلاقانه خود تزئین کند. در حال حاضر تعداد 50 خانه با این هنر فوستر کاشی کاری شده اند و او را تبدیل به پیکاسوی کوبا کرده اند. با ورود به این بخش احساس می کنید در دنیایی فانتزی با کاشی های رنگین قرار دارید و انگار وارد یک خانه شکلاتی در داستان های کریستین آندرسن شده اید.
با سفر به شهر هاوانا می توانید میان گالری و موزه ها زندگی کنید. در حقیقت هاوانا موزه ای است در غالب یک شهر با مردمانی که هر کدام همچون راهنمایی حرفه ای از قدمت و سبک این آثار برای تان قصه های فراوانی نقل خواهند کرد.