ماهان شبکه ایرانیان

در جلسه هیئت امنا مطرح شد؛

پژوهشگاه پشتوانه نظری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

وزیر ارشاد در جلسه هیئت امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تاکید کرد: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات باید به عنوان پشتوانه نظری و میدانی برای حوزه فرهنگ، هنر و ارتباطات این وزارتخانه است.

پژوهشگاه پشتوانه نظری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جلسه هیئت امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال جاری با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

صالحی در این نشست گفت: در گذشته پژوهش‌های مختلفی از سوی معاونت‌ها و سازمان‌های وزارتخانه انجام می‌گرفت که در حال حاضر همه اقدام‌های پژوهشی به پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات واگذار شده است.

وی افزود: پژوهشگاه‌های مختلفی در سراسر کشور وجود دارد اما باید به فلسفه وجودی و مزیت‌های نسبی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در مقایسه با دیگر پژوهشگاه‌ها تمرکز داشت. بر اساس اساسنامه این پژوهشگاه، دو فلسفه وجودی برای آن در نظر گرفته شده که پشتوانه نظری و میدانی بودن آن یکی از فلسفه‌های وجودی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات باید به عنوان پشتوانه نظری و میدانی برای حوزه فرهنگ، هنر و ارتباطات این وزارتخانه با توجه به گستره‌ای که ارتباطات پیدا کرده است، باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت:‌ باید به گونه‌ای در مسیر وظایف محوله حرکت کرد که این پژوهشگاه به عنوان مادر در این زمینه محسوب شود و در حوزه‌های عملیاتی و نظری نقطه اتکا برای فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ارتباطاتی برای وزارتخانه و دیگر مجموعه‌ها باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دومین فلسفه وجودی این پژوهشگاه بر اساس اساسنامه آن، پشتوانه نظری و پیمایشی آن برای معاونت ها و سازمان های ذیربط است. با حذف کارهای پژوهشی از سوی معاونت ها و سازمان‌های مختلف وزارتخانه، نقش پشتوانه ای نظری و پیمایشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات پر رنگ تر می‌شود. با توجه به این امر وزارتخانه می‌تواند به عنوان یک مصرف کننده عمده باشد و حوزه نیازهای خود در این زمینه را جدی تر دنبال کند.

وی با اشاره به انتخاب محمد سلگی به عنوان رئیس این پژوهشگاه گفت: آقای سلگی با این رویکرد که با دغدغه های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه‌های سینمایی، فرهنگی، هنری و ... آشنا بودند انتخاب شدند و فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگاه نیز باید بیش از پیش در زمینه‌های فعالیت‌های پژوهشی معاونت ها و سازمان‌های وزارتخانه مورد تمرکز قرار بگیرد. در بودجه امسال نیز بر این اساس همه اقدامات پژوهشی ستادی و استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطوف به این پژوهشگاه شده است و وزارتخانه باید به عنوان مصرف‌کننده عمده در حوزه نظری و پیمایشی باشد تا از این طریق بخش علمی‌اش ارتقا یابد.

در این جلسه محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ضمن ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگاه در ٦ ماه گذشته، گفت: در این بازه زمانی تلاش کردیم بازگشت به ماموریت ها و اهداف تاسیس پژوهشگاه را داشته باشیم. از جمله اقدامات این پژوهشگاه با هدف بازگشت به ماموریت‌ها و اهداف محوله، احیای دوباره جشنواره فرهنگی سال، ارزیابی جشنواره‌های مهم وزارتخانه مانند جشنواره های فیلم، موسیقی، تئاتر، کتاب سال و ... است.

وی توجه و تاکید بر برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد و مبتنی بر برنامه‌های ریاست جمهوری، تعامل با معاونت‌های وزارتخانه و انجام فعالیت های پژوهشی مورد نیاز آن ها و انعقاد تفاهم نامه، مذاکرات با خانه کتاب، سازمان سینمایی، معاونت امور هنری و ... را از دیگر اقدامات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در ٦ ماه گذشته برشمرد.

همچنین به گفته رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مذاکره با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها برای احیای اقدامات پژوهشی، بازنگری در سیاست‌های حوزه نشر، انجام طرح‌های ملی مانند موج چهارم پیمایش‌ها، ارزش‌ها و نگرش‌ها و پیمایش مصرف کالاهای فرهنگی، بررسی تبعات الحاق ایران به کنوانسیون برن و ... دیگر اقدامات این پژوهشگاه است.

در این جلسه بر اساس دستور جلسه، گزارشی از حسابرسی سال ٩٥ این پژوهشگاه ارائه شد و درباره مسائل این حسابرسی و چگونگی روند پیش رو بحث شد.

همچنین ارائه گزارشی از روند جذب اعضای هیات علمی پژوهشگاه، چگونگی روند تائید علمی اعضای هیات علمی، گروه های مختلف پژوهشکده ها و ... از دیگر محورهای مورد بحث میان اعضای هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی